Venäjä on noussut maailman viidenneksi ja Euroopan suurimmaksi taloudeksi ostovoimapariteetilla mitattuna.

Venäjä on noussut maailman viidenneksi suurimmaksi ja Euroopan suurimmaksi taloudeksi ohittaen Saksan, Ranskan ja Iso-Britannian Maailmanpankin tilastojen (BKT PPP-indikaattorit) mukaan.

Kuvankaappaus Maailmanpankin tilastoista: https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.PP.CD?most_recent_value_desc=true&start=2022&view=map

Listan kärjessä maailman suurimpana taloutena on Kiina, jota seuraavat Yhdysvallat, Intia ja Japani.  Kymmenen parhaan joukkoon kuuluivat myös Indonesia, Brasilia ja Turkki.

Sekä IMF että Maailmanpankki nostivat äskettäin Venäjän talouden ennusteitaan ja sanoivat, että BKT jatkaa kasvuaan pakotteista huolimatta vahvan kaupan ja teollisuustuotannon sekä odotettua korkeampien energiatulojen tukemana.

Maailmanpankin mukaan Venäjän kasvun odotetaan kääntyvän positiiviseksi vuonna 2024, mutta jäävän 1,2 prosenttiin.

Venäjän Pääministeri Mihail Mishustin on ennustanut, että vuoteen 2024 mennessä Venäjän talous pystyy ohittamaan kehittyneet maat kasvussa.

Lähde: Maailmanpankin tilastot

Kuvituskuva: Pxhere

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton
Puolueeton
1 kuukausi sitten

Mielenkiintoisia taulukkoja, joissa ei valehtelua liene, siis tosiasioita eri valtioista. Suomen taloudellisen kehityksen kasvu loppui samaan aikaan, kun Kreikan talous romahti. Se tapahtui Kataisen ollessa pääministeri ja siihen taloudellisen kehittymisen kaari loppuikin. Kataisen jälkeiset hallitukset eivät ole saaneet Suomen taloutta enää kehittymään parempaan suuntaan.
Kuvassa GDP on kasvussa edelleen, mutta asukasta kohti (GDP per capita) on laskussa (GDP per capita growth (annual %))

pöh
pöh
1 kuukausi sitten

Hyvin venäjävastaisena niin niin venäjä on paljon paremmin menestynyt kuin vaikka EU suomi.
Tämähän on pakotteiden laatijoille täydellinen nöyryytys.
Pakotteista puheenollen niin se mitä suomessa ei uutisoida, sietarin rikkamman miehes vaimo maksoi yli 3 miljoonaa Bidenille varapresidenttinä, että ei joutunut pakotelistalle.

Masa
Masa
1 kuukausi sitten

Ei pidä paikkaansa. Venäjä on Euroopan 5. suurin talous Saksan, UK:n, Ranskan ja Italian jälkeen. Esim. Saksa on yli kaksi kertaa suurempi talous kuin Venäjä.

Tämä taulukko on ostovoimakorjattu (PPP), mikä onkin sitten eri asia ja sitä tulisi katsoa per capita mittarilla, missä Venäjä sijoittuu erittäin heikosti.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
1 kuukausi sitten

Tilastot sinänsä eivät ole “tarvehierarkiassa” korkealla. Mutta mineraalit ja energia ovat. Kauppasota Venäjää vastaan oli jo lähtökohtaisesti älytön jos kauppasotakin on sellainen sota joka halutaan voittaa. Jos ns. Länsi lähtikin Venäjältä – ja boikottihan vuotaa tietysti kuin seula – puoli maailmaa oli aina valmiina tulemaan apajille.

Vuosikymmeniä virnisteltiin että Venäjän talous on raaka-aineiden varassa. Nyt sitten virnistelijät fiksummasta päästä hämmästelevät.

Leino Kimmo
1 kuukausi sitten

Venäjä on ainoita maita, joka ei ole näköjään suostunut kansan omaisuuden varastamiseen kansainvälisille pankeille ? Suomessa suunnitelma ja toteutus on jo varsin pitkällä; toteutuskeinoina energian ja verotuksen raju nosto yksitysiomistukselle sekä asuntojen siirtäminen EKP;n taseisiin .

Suomessa tätä toteutetaan 2017 tehdyllä lakimuutoksella ”sähköinen panttikirjajärjestelmä”. Kun ihmiset saavat lainojaan maksetuksi pyritään valehetelemalla jättämään pantit pankkien nimiin tuossa sähköisessä järjestelmässä.

EKP puustaa toimintaa antamalla tällasiiin ”vapasiiin panttikirjoihin” jopa kertoimella 7 sisäänottolainaa pankeille.

ja hups, kun pankit kaadetaan lama tekemällä EKP omistaa suurenomaisuusmassa Suomessa; myös taloja ja mökkejä, jotka on jo maksettu, mutta pantit on valehtelemalla pidetty pankkien nimissä.

Yksi keino nopeuttaa laman tekemistä on pakotteet, joilla kaadetaan yrityksiä Suomessa !

Lainsäädäntö tätä varten ohjataan pankki-vakuutuslaitoksista !

Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.” ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” ”Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä”.Contact Us

5
0
Kommentoi ja keskustele!x