Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman henkilökohtainen kokki kuoli onnettomuudessa SUP-lautaillessaan Obaman Massachusettsissa sijaitsevan kodin lähellä.

Tafari Campbell, 45, työskenteli kokkina Valkoisessa talossa Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman virkakaudella. Hän jäi töihin Obaman perheelle sen jälkeen, kun Obama jätti presidentin tehtävät vuonna 2016.

Sunnuntaina 23.7.2023 Campbell katosi Edgartownin Great Pondissa Martha’s Vineyardilla, jossa Obaman perheen kartano sijaitsee. Fox Newsin mukaan hätänumeroon soitettiin yöllä Obaman 12 miljoonan dollarin kiinteistöstä.

Etsinnät päättyivät lopulta tragediaan, kun vedessä ollut ruumis tunnistettiin perheen pitkäaikaiseksi henkilökohtaiseksi kokiksi.

Uutislähteiden mukaan nimeämätön todistaja, joka meloi hänen kanssaan, näki hänen kamppailevan vedessä ennen kuin hän joutui viimeisen kerran veden alle.

Massachusettsin osavaltion poliisi tutkii Campbellin kuolemaa, mutta sen uskotaan olleen onnettomuus, CBS News raportoi.

Kuolema on herättänyt salaliittoteoreetikot

Viranomaiset tiedottivat ensin, että Obama ja hänen vaimonsa Michelle eivät olleet paikalla Campbellin kuoleman aikaan, mutta myöhemmin tiedotusta korjattiin sanoen, että Obamat olivat kyllä saarella, mutta eivät kotona.

BBC:n artikkelin mukaan Campbell puolestaan oli ollut vierailulla Massachusettsin saarella kotoaan Virginiasta kuolemansa aikaan.

Massachusettsin poliisin mukaan Campbellin ruumis löydettiin 100 metrin päässä rannasta noin kahdeksan jalan, eli noin 2,4 metrin syvyydestä. Tapahtumia tiiviisti seurannut ja kommentoinut Dom Lucre twitter-tili kommentoi:

Martha’s Vineyard Commission vahvisti, että Edgartown Great Pond -järven keskisyvyys, johon Obaman kokki hukkui, on 3,0–4,3 jalkaa [0,9-1,3 metriä]. Valtavirran tiedotusvälineiden raportit saivat aikaan vaikutelman, että koko järvi olisi 8 jalkaa”.

Lucre ihmettelee myös, miksei Campbell ollut kiinnittänyt SUP-lautaa jalkaansa niin sanotulla karkuremmillä. Ihmetystä lisää se, että Campbellin uimataito ei lehtitietojen mukaan ollut paras mahdollinen.

Lokakuussa 2017 hän oli julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa hän ja hänen vaimonsa Sherise seisovat rintaa myöten vedessä Aruballa hashtagilla “#stillcantswim“.

Hän oli harjoitellut uimista ahkerasti ja sosiaalisen median julkaisujen mukaan edistynytkin kohtuullisesti.

Sosiaalisessa mediassa vellovien, vahvistamattomien huhujen mukaan Campbell olisi valmistellut kirjaa ja että Campbellilla olisi havaittu löydettäessä päävamma.

Huhut vellovat myös siitä, että toinen SUP-lautailija olisi saattanut olla ex-presidentti. Obaman on aiemmin raportoitu harrastaneen SUP-lautailua.

Uutistoimisto AP:n faktantarkistuksen mukaan Massachusettsin viranomaiset vahvistivat keskiviikkona, että Campbell ei kärsinyt päävammasta eikä hänellä ollut yllään pelastusliiviä, eikä ole todisteita siitä, että kuolema olisi ollut epäilyttävä.

AP:n mukaan poliisin kerrotaan raportoineen myös, että toinen lautailija ei olisi ollut Obama tai kukaan hänen perheenjäsenistään.

Campbellin hukkuminen muistuttaa Clintonin kokin traagista kuolemaa

Tafari Campbellin traaginen hukkumiskuolema muistuttaa toisen Valkoisen talon kokin ennenaikaista kuolemaa.

Valkoisen talon pääkokkina Bill Clintonin ja osin myös George W. Bushin presidenttikausilla vuosina 1994–2005 toiminut Walter Scheib löydettiin osittain upotettuna rotkosta New Mexicon vuoristossa 21. kesäkuuta 2015.

Hänen naisystävänsä ilmoitti 61-vuotiaan Scheibin kadonneeksi ensimmäisen kerran kesäkuun 14. päivänä, päivä sen jälkeen, kun hän ei palannut vaellukselta. Ruumiinavaus paljasti myöhemmin Scheibin kuolinsyyksi hukkumisen.

Pääasialliset lähteet: BBC ,The Independent, New York Post, Daily Mail,

Kuvituskuva: Yhdistelmä Wallpaperflare/Peakpx/WDKrause, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Toffo
Toffo
1 kuukausi sitten

Näillä tilastoilla ameriikan pressan (tai entisen)kokkina toimiminen on maailman vaarallisimpia ammatteja.
Myös muu henkilökunta lienee altista ”tapaturmille”..?

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
1 kuukausi sitten

Näpsäkkä kartano rauhannobelistilla. Meikän lähikirjastossa muuten kirja Öbamasta ja Brucesta: “Renegades”. En tsekannut oliko suomennos jossa nimi säilytetty leffatyylisesti. Mutta varmasti oli suomennettu ja hyvin esillä Hunter Bidenin kirjoittama tai “kirjoittama” opus eli kirja-ala kantaa kortensa kekoon. Tai valekekoon.Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x