Sky Newsin lähetyksessä esitettiin Ukrainasta videomateriaalia, jossa rakennuksen rauniot vaikuttavat höyhenen kevyiltä.

Sosiaalisen median käyttäjät ovat bonganneet australialaisen uutiskanava Sky Newsin lähetyksessä outoja piirteitä.

Livelähetyksen taustalla esitetyssä videomateriaalissa näytetään kuvaa, jossa ukrainalaiset naiset raivaavat pois materiaalia, joka näyttää rakennuksen raunioilta pommin jäljiltä.

Videomateriaalin perusteella (yllä olevassa videossa kohdasta 1:41 alkaen) kiviaines näyttää kuitenkin jokseenkin kevyeltä tai vaihtoehtoisesti naiset vahvoilta, sillä he kantavat materiaaleja melkoisen kevyin ottein.

Tässä vaiheessa on epäselvää, mitä materiaaleja naiset kantavat tai miksi tällainen kohtaus ylipäätään pitäisi lavastaa.

Videota kommentoineet ja asiasta twiitanneet käyttäjät ovat arvelleet raunioilta näyttävien kappaleiden olevan maalattua polystyreenia, eli suomalaisittain arkikielessä styroksia.

Esimerkiksi Britannian Brexit-puolueen entinen parlamenttivaaliehdokas Jim Ferguson jakoi videon huvittuneena:

“Sky News näyttää valeuutisia. Tuo raunio oli parasta, mitä polystyreenistä saa. Totaalinen farssi. Valeuutis-propagandaa”, Ferguson kommentoi.

Esittikö Sky News propagandavideota Ukrainasta vai mitä ihmettä videolla näkyy? Katso itse ja osallistu keskusteluun alla!

 

Lähde: Sky News

Kuvituskuva: What’s New?/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh
pöh
1 kuukausi sitten

Kyllähän tuo kantaminen näyttää että styroksia olisi.

Minä
Minä
1 kuukausi sitten
Vastaa  pöh

On voinut olla mitä tahansa betonia keveämpää materiaalia, vaikka jotain eristeitä tms.

Jos on kiire päätellä, että pitää olla feikki, ei tule ajatelleeksi muita mahdollisuuksia.

Jupi
Jupi
1 kuukausi sitten
Vastaa  Minä

On kyllä olemassa sellaista betonin näköistä materiaalia jota käytetään teräsrunkoisissa rakennuksissa kun seinän ei tarvitse olla kantava eikä eristävä. Se on melkein yhtä kevyt kuin styroksi. En tiedä mitä matskua se on enkä ole nähnyt kun vasta muutama vuosi sitten täällä tropiikissa missä asun, kiinalaiset toivat mukanaan kun saapuivat tänne. Mutta koska Euroopassa ei paljon teräsrunkoisia rakennuksia ole eikä varsinkaan Ukrainassa jossa kaikki rakennukset ovat neuvostoajoilta

Jupi
Jupi
1 kuukausi sitten

Eikä ole ensimmäinen kerta kun lännen lavastustiimi on vauhdissa, aina on tuttuja naamoja milloin missäkin, kimriisinöyttelijöitä kaikki

Hema
Hema
1 kuukausi sitten

Kyseinen materiaali on kevyttä eristelevyä. Todennäköisesti juuri styroksia. Tarkoittaako se että video on lavastettu? Ei välttämättä, sillä onhan teidänkin kodeissanne muutakin kuin betonia. Haluaisin tietää onko tuo pommituksen kohde se, minkä sen väitetään olevan. Video itse saattaa olla muistakin yhteyksistä peräisin, kuin tästä viimeisimmästä konfliktista. “SENIKÄVÄNVALTIONALOITTAMAPROVOSOMATONHYÖKKÄYSSOTA” on lauseena jo paljastava. Kaikki paskamediat joutuvat käyttämään tuota lausetta luin hypnotisoijat mantraa. Se ei tyydy kertomaan vain tapahtumaa, vaan sen täytyy yhteen lausehirviöön saada sovitettua myös syyllinen ja uhri. Mielipide joka asettuu moraalin puolelle. Tämä lause on oppikirjaesimerkki paskajournalismin perusmanipulaatiosta. Sama taho joka kutsui kansaa myrkkypiikille tai muuten… Ainoa valtamediaa tyhmempi taho, on sen innokkaat tuotteet, eli kuluttajat jotka eivät käytä aivojaan.Contact Us

5
0
Kommentoi ja keskustele!x