Dokumentti Bidenien 10 miljoonan dollarin lahjusepäilyistä julkaistiin: Burisman johtajan mukaan hänet “pakotettiin” maksamaan Joelle ja “tyhmälle” Hunterille.

Republikaanisenaattori Chuck Grassley julkaisi torstaina Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI:n ilmiantajan kesäkuulta 2020 peräisin olevan dokumentin, joka sisälsi 10 miljoonan dollarin lahjontasyytöksen presidentti Joe Bideniä ja hänen poikaansa Hunter Bidenia vastaan. Dokumentti osoittaa ukrainalaisen oligarkin väittäneen, että hänet “pakotettiin” maksamaan lahjus.

Maakaasuyhtiön Burisma Holdingsin omistaja Mykola Zlochevsky kertoi FBI:n ilmiantajalle vuonna 2016 tapaamisessa kahvilassa Wienissä, Itävallassa, että “yksi Biden maksoi 5 [miljoonaa] ja toinen Biden 5 [miljoonaa]” osittain salatun FD-1023-lomakkeen mukaan.

“Zlochevsky kommentoi, että vaikka Hunter Biden “oli tyhmä ja hänen (Zlochevskyn) koiransakin oli älykkäämpi”, Zlochevskyn täytyi pitää Hunter Biden (Burisman hallituksessa) “jotta kaikki on hyvin”, dokumentti paljastaa.


FBI:n erittäin uskottavaksi arvioima ilmiantaja kuvaili neljä keskustelua vuodenvaihteesta 2015-2016 aina vuoden 2019 puheluun. Ilmiantajan mukaan Zlochevsky oli vakuuttunut, että tallenteet ja muut todisteet osoittivat, että hänet “jollakin tavalla pakotettiin maksamaan Bideneille varmistaakseen Ukrainan yleisen syyttäjän Viktor Shokinin potkut”.

Dokumentin mukaan Zlochevsky kertoi, ettei hän lähettänyt varoja suoraan “Big Guylle” (aiemmin julki tullut viittaus Joe Bideniin). Kun häneltä kysyttiin, kuinka monta yritystä tai pankkitiliä tämä hallitsee; Zlochevsky vastasi, että tutkijoilta kuluisi 10 vuotta löytää laittomat maksut Joe Bidenille.

Edustajainhuoneen republikaanit tutkivat Hunter Bidenin kannettavan tietokoneen viittauksia Burismaan, joka avasi maltalaisen pankkitilin vuonna 2016.

On epäselvää, milloin Burisma olisi tarkalleen suorittanut väitetyt maksut, sillä se lisäsi Hunter Bidenin hallitukseensa huhtikuussa 2014, kun Joe Biden otti varapresidenttinä Obaman hallinnon Ukraina-politiikan hallintaansa.

Joe Biden on moneen otteeseen väittänyt, ettei hän koskaan keskustellut liikeasioista poikansa kanssa. Biden kuitenkin tapasi Hunterin kumppanin Devon Archerin vuonna 2014, kun sekä Hunter Biden että Archer liittyivät Burisman hallitukseen. Tieto käy ilmi Valkoisen talon vierailijalokista. New York Postin tietojen mukaan Joe Biden tapasi myös Burisman johtajan Vadym Pozharskyin Washingtonissa, Cafe Milanossa 16. huhtikuuta 2015.

Lähde: New York Post

Kuvituskuva: Ben Stanfield, CC BY-SA 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh
pöh
2 kuukautta sitten

Sanaakaan näistä ei ole Suomen media kirjoittanut, kun taas trumpista kirjoitettiin ivajuttu jos tuuli vähän heilutti tukkaa.
Säälittäväksi on Suomen media mennyt.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
2 kuukautta sitten

Siinäkin olisi kestämistä jos Suomi olisi sitonut kohtalonsa maahan nimeltä USA, jossakin merkityksessä “Amerikan kansaan”. Mutta sehän ei tässä isäntämaa- ja hybridikuviossa ollut tietenkään edes mahdollista. Ja kyllä jo Kekkoslovakia oli monen ulkomaalaisen mielestä Euroopan amerikkalaisin maa.

Sen sijaan kontrollista ajat sitten karanneeseen syvävaltioon ja korruptoituneeseen demariklikkiin sitoutuminen on ollut karmea erehdys. Toki siis pitkään jatkuneiden ponnistelujen tulos myös. Nyt onkin hirtehinen hetki muistella 20 vuoden takaista “skandaalia” nimeltä “Irak-gate”.Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x