Pohjantähti-keskus järjestää ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikkaa käsitteleviä seminaareja eri puolilla Suomea. Kansanliikkeen presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Paavo Väyrysen mukaan nyt on erityisen tärkeää keskustella siitä, millaista politiikkaa Nato-Suomi harjoittaa.

Viime tammikuussa Pohjantähti-keskus järjesti Keminmaalla ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan keskittyneet Pohjanranta-keskustelut.

Elokuun alusta lähtien Pohjantähti-keskus järjestää ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikkaa käsitteleviä Pohjanranta-keskusteluja eri puolilla Suomea.

Ensimmäinen seminaari järjestetään Helsingissä 4. elokuuta ja sen aiheena on ”Nato-Suomen ulkosuhteiden tulevaisuus”.

Pääalustajina toimivat professori Vilho Harle ja entinen ulkoministeri Timo Soini. Seminaarin avaa ja moderaattorina toimii valtiotieteen tohtori, Suomen pitkäaikainen ulkoministeri ja kansanliikkeen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Paavo Väyrynen.

Väyrysen mukaan Suomessa on viime vuosikymmeninä tehty äärimmäisen tärkeitä maamme kansainväliseen asemaan ja ulkosuhteisiin liittyneitä ratkaisuja ilman, että niistä olisi ennakkoon keskusteltu. Euroon siirryttiin ilman avointa keskustelua ja kansanäänestystä ja Natoon liittymisestäkin päätettiin ilman julkista keskustelua ja ilman luvattua kansanäänestystä.

Väyrysen mukaan Nato on puolustusliitto, mutta sillä ei ole yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, joten sen jäsenenäkin Suomi voi ja Suomen tulee harjoittaa kansallisia etujamme toteuttavaa itsenäistä ulkosuhdepolitiikkaa.

“Nyt on erityisen tärkeää keskustella siitä, millaista ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politikkaa Nato-Suomi harjoittaa”, Väyrynen perustelee seminaarien järjestämistä.

Lähde: Paavo Väyrynen/Kotisivut

Artikkelikuva: Ahmedo SemsurîCC BY-SA 4.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x