Warren Buffettin johtaman yhtiön vuosikokouksen aikana 6. toukokuuta 2023 osakas Peter Flahertyn mikrofoni hiljennettiin ja hänet pidätettiin kesken puheen hänen kritisoituaan Buffettin tukea woke-kulttuurille ja Bill Gatesille.

Berkshire Hathaway on amerikkalainen monikansallinen monialayhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Yhdysvaltojen Omahassa, Nebraskassa. Sen päätoimialaa ovat vakuutukset. Vuodesta 1965 lähtien yhtiötä on johtanut Warren Buffett.

Yhtiön vuosikokouksessa lauantaina 6. toukokuuta puhumassa ollut National Legal and Policy Centerin (NLPC) puheenjohtaja ja ja yhtiön osakkeenomistaja Peter Flahertyn mikrofoni hiljennettiin kesken hänen puheensa, jonka jälkeen mies poistettiin areenalta ja pidätettiin. Flaherty oli tukemassa esitystä riippumattomasta puheenjohtajasta yhtiölle.

“Jos meillä olisi itsenäinen puheenjohtaja, yritys ei samaistuisi herra Buffetin poliittiseen toimintaan. Hän on lahjoittanut kymmeniä miljardeja Bill ja Melinda Gatesin säätiölle. Kuten Bill Gates selitti, kun pariskunta oli vielä yhdessä, “vaikka säätiö on meidän nimissämme, periaatteessa puolet resursseistamme on peräisin Warren Buffettilta.” Jos woke-kulttuuri on sairaus, filantropia on virus”, Flaherty aloitti ja jatkoi:

“Gates-säätiö rahoittaa kriittisen rodun teorian opetusta ympäri maata, mukaan lukien se, että matematiikka on luonnostaan rasistista. Gates Foundation tarjoaa Gender Identity Toolboxin, joka väittää, että sukupuoli on seurausta “sosiaalisesti ja kulttuurisesti konstruoiduista ideoista”. Tämä on valhe. Sukupuoli ei ole kulttuurinen rakennelma. Se on geneettinen ja biologinen tosiasia”, Flaherty sanoi.

Tämän sanottuaan hänet keskeytettiin ensimmäisen kerran, mutta mies sai kuitenkin Buffetilta vielä luvan jatkaa sallitun kolmeminuuttisen puheenvuoronsa loppuun. Flaherty jatkoikin säälimätöntä totuuksien laukomistaan.

“Toki tiedämme kuinka paljon Bill Gates välittää lapsista. Hän tapasi Jeffrey Epsteinin ja matkusti hänen kanssaan monta kertaa sen jälkeen, kun Epstein tuomittiin seksirikoksista”, Flaherty lasketteli.

“Gates-säätiöllä oli valtava vaikutus COVID-vastausfiaskoon. Bill Gates puolusti Kiinan COVID-politiikkaa ja sulkee silti pois mahdollisuuden, että virus olisi peräisin laboratoriosta, vaikka Yhdysvaltain tiedustelupalvelut ovat eri mieltä. Gates-säätiö voi olla suurin yksittäinen lahjoittaja Arabella Associatesiksi tunnetulle “pimeän rahan” koneelle”, Flaherty sanoi.

Flahertyn kuvaillessa Buffettin suhdetta Jeffrey Epsteiniin, Buffett pyrki puhumaan Flahertyn päälle ja näytti ohjaavan muita salissa olevia henkilöitä. Pian tämän jälkeen Flaherty poistettiin salista ja pidätettiin.

 

Flaherty kertoi myöhemmin olleensa pidätettynä kolme tuntia.

“Sikäli kuin tiedän, osakkeenomistajan pidättämistä ehdotuksen esittelyn aikana ei ole koskaan aiemmin tapahtunut julkisen yhtiön vuosikokouksessa Yhdysvalloissa”, Flaherty sanoi tiedotteessaan.

Flaherty osoittaa kritiikkinsä suoraan Buffettille, joka pitää hallussaan sekä yhtiön puheenjohtajan että toimitusjohtajan pestejä.

“Paljastukset Bill Gatesista ja Jeffrey Epsteinista tapaamisen jälkeen vahvistavat sen asian tärkeyden, jota pyrin tuomaan esille, nimittäin Berkshire Hathawayn maineriskin, joka johtuu siitä, että yhdellä henkilöllä on sekä puheenjohtajan että toimitusjohtajan asema, etenkin kun tämä henkilö identifioituu niin läheisesti tiettyihin asioihin ja persoonallisuuksiin”, Flaherty kritisoi lausunnossaan.

“Jos Warren Buffett luulee, että koska hän omistaa 15 prosenttia Berkshiren osakkeista, hän voi toimia rankaisematta, hän on väärässä. Osakkeenomistajilla on oikeuksia, ja aion valvoa niitä”, Flaherty julisti.

 

Lähteet: Youtube, Yahoo News, NLPC

Kuvituskuva: Jon Carrasco, CC BY-SA 4.0 | Warren Buffett (vas.), Kathy Ireland ja Bill Gates vuoden 2015 Berkshire Hathawayn osakkaiden tapaamisessa. 

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
2 kuukautta sitten

Hyvätasoista puhetta Flaherty piti. Tärkeätä mitä puhutaan jenkkilässä ja suurissa EU-maissa. Mitä Suomessa puhutaan merkitsee juuri nyt vähemmän mutta täälläkin pitää muistaa ikivanha totuus: mikään mikä on ei pysy. Korskeat weffiläiset ja blackrockkarit ovat kerran unohtuneiden haamujen ex-partnereita.Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x