Kun Elon Musk osti Twitterin, ja lakkautti massiivisen sensuurikoneiston, jolla oli rajoitettu ja ohjailtu globaalia kansalaiskeskustelua vuosien ajan, vasemmiston parhaimmisto vannoi lopettavansa Twitterin käytön ja siirtyvänsä Mastodon-palveluun. Se projekti ei ole lähtenyt kovin suuresti lentoon, ja oikeisto saa Twitterissä wokemmistolaista kuraa niskaansa entiseen tahtiin. Muutama tunnettu suomalainen henkilö politiikan eri laidoilta on viime aikoina jopa todennut, että suomalainen keskustelu on tällä hetkellä Twitterissä jopa aggressiivisemmin polarisoitunutta kuin koskaan ennen. Vasemmisto ei siis mennytkään Mastodoniin, vaan jäi Twitteriin öyhöttämään jopa äänekkäämmin kuin aiemmin.

https://yle.fi/a/74-20039580

Facebookin emoyhtiö Metan lanseeraama uusi Twitter-plagiaatti luo toiveita siitä, että maailmankartalle saattaisi sittenkin syntyä suuri ja menestyvä lyhyiden viestien keskustelualusta, jossa keskustelua ja vääriä mielipiteitä sensuroidaan lähes yhtä tiiviisti kuin wokemmisto haluaisi. Facebook ja muut Metan palvelut nimittäin jatkavat vielä nykyäänkin sitä sensuurin linjaa, josta Twitter luopui suurieleisesti Elon Muskin ostettua palvelun.

Nyt kaikki sensuuria rakastava paremmisto, siirtykäämme joukolla Metan uuteen palveluun. Siellä ei valeuutisia ja vääriä mielipiteitä katsota hyvällä. Siellä kaikki on hyvin. Kaikki on oikein. Kaikki on totta. Mikä voisikaan olla parempaa? Mikä voisi mennä pieleen?

Metan palvelulle hyvä uutinen on myös se, että Euroopan Unioni saattaa alkaa pian ihan tosissaan pakottamaan Twitteriä sensuroimaan kansalaisten keskustelusta pois sellaisia (vaikka tottakin olevia) tietoja ja mielipiteitä, jotka eivät ole mieluisia Brysselin eliitille. Jos Elon Musk ei jousta, Twitter saattaa virallisesti lopettaa toimintansa Euroopassa, ja sen jälkeen kaikki pahat oikeistolaiset, joille ei kelpaa Brysselin suunnitelmien mukainen internet, jossa kaikki on totta eikä kukaan ole väärää mieltä mistään tärkeästä asiasta, jatkavat Twitterin käyttöä salaa VPN-yhteyksien kautta, joilla kierretään maakohtaiset rajoitukset.

Jos vielä sen jälkeen tulee Twitterissä vastaan wokemmistolaista öyhötystä entiseen tahtiin, niin johan nyt on kumma.

 

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ion Mittler

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ion Mittler
Kirjoittanut Ion Mittler

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
2 kuukautta sitten

Säälittävä “skenehän” tämä on. Ja liiankin simppeli: jos vaikkapa Brysselin kellokkaat tietäisivät tekevänsä eurooppalaisten kannalta hyvää politiikkaa niin mitä syytä heidän olisi panikoida? Tai edes pelätä? Mutta eivät tiedä mitään sen tapaistakaan vaan himmeimmilläkin heistä on ainakin aavistus jostakin ihan muusta.Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x