Deutsche Bank varoittaa konkurssiaallon saavuttavan huippunsa vuoden 2024 viimeisellä neljänneksellä. Suomessa asetettiin alkuvuodesta 2023 konkurssiin peräti 843 yritystä.

Yhdysvaltalaisia ja eurooppalaisia yrityksiä uhkaa konkurssiaalto, mikä johtuu osittain nopeimmasta rahapolitiikan kiristyssyklistä 15 vuoteen, Deutsche Bank sanoi viime keskiviikkona julkaistussa vuotuisessa maksukyvyttömyystutkimuksessaan.

Pankki odottaa maksukyvyttömyysasteiden saavuttavan huippunsa vuoden 2024 viimeisellä neljänneksellä.

Se totesi, että yritysten pääomasijoittajien pääomapanos, finanssipoliittiset elvytystoimet Euroopassa ja keskuspankkien koronleikkaukset voivat auttaa lieventämään joitakin riskejä ja välttämään pahimman mahdollisen skenaarion.

Toukokuun alussa Uutissuomalainen kertoi, että konkurssiin asetettujen suomalaisyritysten määrä on kasvanut alkuvuonna hurjasti. Tammi–huhtikuussa konkursseja tehtiin koko maassa peräti 843. Tämä on 170 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Lähde: Reuters, Uutissuomalainen

Kuvituskuva: Björn Laczay, CC BY 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh
pöh
3 kuukautta sitten

“pankkikriisi” on ihan ihan suunniteltu juttu, se on osa sitä “suurta nollausta”.
Jos jollain tavallisella ihmisellä vielä on rahaa, niin se kannattaa sijoittaa kultaan.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
3 kuukautta sitten

No onpa hurjasti kasvanut, miten olisi vaikkapa 5 vuoden tilasto?

Muistelen että Deutsche Bankin oma tuloskaan ei tällä kaudella kovin raponen ole. Onko tällaiset kirjoitukset toimittajan mielestä tosiaan vastuullista toimintaa? Kansa kertoi vaaleissa oman mielipiteensä asiasta.Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x