NATO:n informaatiovaikuttamiskampanjan tarjouskilpailuasiakirjat nousivat julkisuuteen Slovakiassa. Ex-pääministeri syyttää sotilasliittoa ja maansa johtoa röyhkeästä puuttumisesta vaalikampanjaan.

Slovakiassa puhkesi skandaali sen jälkeen, kun toukokuussa vuotaneet NATO:n tarjouskilpailuasiakirjat paljastivat koordinoidun kampanjan maan kohdeyleisöjen “uudelleenkouluttamiseksi” tarpeesta jatkaa Ukrainan tukemista ja vahvistaa NATO-siteitä, mikä vaikuttaa myös tuleviin parlamenttivaaleihin.

Slovakian sosiaalidemokraattien julkaisemat materiaalit osoittavat, että NATO:n kesäkampanjalla otsikolla “Miksi Ukraina on tärkeä?” on tarkoitus olla suora vaikutus maassa 30. syyskuuta pidettäviin ennenaikaisiin parlamenttivaaleihin.

Materiaalien mukaan Why Ukraine Matters -vaikuttamiskampanjan tarkoituksena on lisätä kansalaisten tietoisuutta siitä, miksi jatkuva tuki Ukrainalle on tärkeää, miten se liittyy Slovakian omaan turvallisuuteen ja NATO:n rooliin sen turvaamisessa.

Vaikuttamiskampanjan toteuttavan yrityksen valintaprosessi päättyi toukokuussa. Kuten Naton tarjouspyyntömateriaalissa todetaan, kampanjaan tulisi ottaa mukaan erilaisia ​​tunnettuja kasvoja, urheiluseuroja, tieteilijöitä, vaikuttajia, alueellisia johtajia, sotilaita ja poliiseja.

Slovakian oppositiopuolue sosiaalidemokraattien puheenjohtaja ja entinen pääministeri Robert Fico kutsuu tapausta ulkopuolisen organisaation “röyhkeäksi ja suoraksi puuttumiseksi” jäsenvaltion vaalikampanjaan.

Sosiaalidemokraattien tuohtumus juontaa juurensa siitä, että puolue on ollut Ukrainan aseistamista kohtaan kriittinen.

Slovakian ulkoministeriö vastasi slovakialaislehdelle, ettei se näe kampanjaa ongelmallisena tai Slovakian etujen vastaisena. Ulkoministeriön mukaan kyseessä on NATO:n vakiokampanja, jollaisia toteutetaan jatkuvasti useissa maissa.

NATO:n pääsihteeri Jens Stoltenbergin mukaan NATO ei koskaan puutu sisäpoliittisiin toimiin.

“NATO järjestää erilaisia ​​tiedotuskampanjoita eri maissa, se on yleinen asia. Se on osa sopimusta liittolaisten kanssa”, Stoltenberg sanoi Bratislavassa ja lisäsi, että “NATO:n aseman vahvistaminen on läpinäkyvää toimintaa”.

Oppositiota väitetty “hybridiuhaksi”

Hungary Todayn mukaan Ex-pääministeri Fico paljasti myös maansa nykyisen johdon ennennäkemättömän yrityksen vaikuttaa Slovakian tuleviin vaaleihin. Yleisölle esitellyt asiakirjat paljastivat 21 jäsenen valtuuskunnan salaisen matkan Brysseliin 18.-19. huhtikuuta, jonka aikana korkea-arvoisten osallistujien kerrotaan yrittäneen häpäistä oppositiota EU-virkamiesten edessä.

Valtuuskunnan jäsenet olivat useista Slovakian ministeriöistä, poliisista, tiedustelupalveluista ja useista ulkomailta rahoitetuista kansalaisjärjestöistä tai teknologiayrityksistä. Heidän tavoitteenaan väitetään olleen vakuuttaa EU:n virkamiehet siitä, että oppositio on mukana disinformaatiokampanjassa ja että Venäjä vaikuttaa sen päätöksiin.

He ovat esimerkiksi väittäneet, että jos kansallismielisten ja konservatiivisten puolueiden koalitio nousisi valtaan, Slovakia eroaisi Natosta ja EU:sta. Lisäksi he ovat nimenneet oppositioon kuuluvat poliittiset puolueet “hybridiuhkaksi” Slovakialle.

Slovakkien usko lännen hyväntahtoisuuteen horjuu?

Kansalaisjärjestö Globsecin tekemän tutkimuksen mukaan niiden slovakkien osuus, jotka pitävät Moskovaa syyllisenä Ukrainan konfliktiin, on pudonnut 40 prosenttiin. Samaan aikaan niiden vastaajien määrä, jotka uskovat, että lännen provokaatiot pakottivat Venäjän aloittamaan sotilaallisen operaationsa nousi 34 prosenttiin.

NATO:n yleinen hyväksyntä Slovakiassa on laskenut ja Yhdysvaltoja uhkana Slovakian turvallisuudelle pitävien määrä on kasvanut (50 %).

Skandaalin myötä lienee odotettavissa, että Naton jo ennestään heikot asemat Slovakiassa horjuvat entisestään ja maan oppositio voi vahvistua, jos se käyttää nykyistä tilannetta oikein. Slovakiassa tyytymättömyys konfliktin tukemiseen ja siihen epäsuoraan osallistumiseen kasvaa yhä enemmän.

Kommentti:

Naton tarjouspyynnön mukaan kampanjan ei ole tarkoitus olla “Nato-brändätty”, joten Nato-asiaa ja tukea Ukrainalle on ilmeisesti tarkoitus edistää niin sanotusti sammutetuin lyhdyin koko yhteiskunnan poikkileikkaavan vaikuttajayhteistyön kautta.

Tällainen sammutetuin lyhdyin toteutettu, koordinoitu informaatiovaikuttamiskampanjointi selittänee osaltaan myös Suomessa nähtyä täyskäännöstä NATO-kysymyksessä.

On aivan ilmeistä, että demokratian kannalta on varsin ongelmallista, jos vaikuttavissa asemissa olevat ihmiset osallistuvat käytännössä maksettuihin informaatiokampanjoihin NATO:n kaltaisten järjestöjen mainosmiehinä, mutta mistään ei millään muotoa käy ilmi, kenen hyväksi he työskentelevät.

Tällaista piilomainontaako NATO-pomo Stoltenberg kutsuu “läpinäkyväksi”?

Lähteet: Hungary Today, Rybar, Pluska.sk

Kuva: Kuvankaappaus Nato-materiaaleista

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Yrjö
Yrjö
3 kuukautta sitten

Ei tarvi kuin katsoa Oliver Stonen Snowden -elokuva, niin tajuaa miten USA vakoilee, tallentaa tiedot päättäjien läheisistä, sukulaisista, harrastuksista ja “harrastuksista”. Tätä taustaa vasten ymmärtää miksi päättäjät äänestävät, kuten äänestävät.
Soluttautuminen alkoi 1986 kun Kekkonen kuoli (vauhditettiinko?) ja Palme tapettiin. Nyt sairas USA/Nato on meillä ja Ruotsissa politiikassa, hallinnossa, mediassa. Projektissa meni 37 vuotta.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
3 kuukautta sitten

Onsevaanniinhienoa kun Venäjä toimii täysin eettisesti ja puolueettomasti, ja hyvänhyvyyttään tarjoaa naapurivaltioille liittolaisuutta. Ei edes trollitehdas suolla länsimaihin propagandaa. Pientä etäpurkua on tarjottu Ukrainalle niin että pääsevät eroon vanhoista tönöistä.

Raimo N
Raimo N
3 kuukautta sitten

Sodassa ensimmäisenä kuolee aina totuus. Ei pidä luottaa itään eikä länteen, mutta jokainen joka geopoliitiikkaa on seurannut pitkään, tietää että usa / länsi käy taistoa oman hegemoniansa ja dollarihegemonian (rahavalta) puolesta. End game jopa. Nato on väline. Ellei euroopassa ole uhkaa, ei tarvita natoa ja jos natoa ei ole, Usa menettää otteensa euroopasta – jossa se on pitänyt eurooppaa -45 vuodesta lähtien. Jatkuvat sodat ovat myös usan 1948 luotua “pitkän ajan” ulkopolitiikan strategiaa. Suurvalta peliä. Ja Nato/usa /länsi on propagandasodassa mediakoneistoineen ylivertainen vs itä. kylmä fakta. Usa on maailman eniten muiden maiden sisäpolitiikkaan sekaantuva maa. Tämäkin on vain kylmää tosiasiaa

mielipide
mielipide
3 kuukautta sitten

Mielipide, mielipiteineen, on vain ja ainoastaan mielipide. Mielipidettä ei tarvitse perustella mitenkään. Se on, ja pysyy kuin paska Junttilan tuvan seinässä. Venäjän piti kaatua jo 2014 asetettuihin pakotteisiin. Narratiivi pohjautuu oletukseen Italian tai Tanskan kokoiseen talouteen. Venäjää ei tarvitse kuunnella. Toisin sanoen, Naton ei tarvitse kuunnella pieniä talouksia. Iso määrää erityis- oikeudenkäynnissään.  Saddam tuomitiin hirtettäväksi näytösoikeudenkäynnissä, tai lumeoikeudenkäynnissä, jossa syytön on asetettu syylliseksi jo etukäteen. Oikeudenkäynti käytiin Irakissa, nurkan takana, eikä Haagissa julkisesti. Irak, Libya, Syyria. Natolla on oma oikeutensa ja lakinsa, johon kuuluu hallinnon eliminointi ja uuden mieleisen korruptoituneen sortohallinnon asettaminen. Harjoita ja hallitse terrorismilla.  Yhdysvalloista halutaan Natomaineen ja kaksois- standardeineen eroon. Länsi koetaan arvaamattomaksi talous kumppaniksi, jonka talous on epävarmalla FIAT rahalle luodulla pohjalla.  Voimakkaasti ja nopeasti taantuva korruptoitunut yksinapainen järjestelmä, kaksoislakeineen ei houkuta. Maailma haluaa vakautta ja rauha jatkuvan sotimisen ja epävarmuuden sijaan.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
3 kuukautta sitten
Vastaa  mielipide

Jaa että Saddam syytön? Olisi toki hienoa että uhka poistuisi Euroopasta, Venäjän politiiķka kaikkien entisten alueiden kuulumisesta sille ei kyllä anna toivoa.

USA uhka Euroopalle!!11!!Contact Us

5
0
Kommentoi ja keskustele!x