Washington Post raportoi keskiviikkona, että CIA sai viime kesäkuussa Euroopan tiedustelupalvelun kautta selville, että ukrainalaisten erikoisjoukkojen ryhmä aikoi sabotoida Venäjältä Saksaan suuntautuvaa Nord Stream -kaasuputkea.

Discord-keskustelukanavalle vuodettu eurooppalainen tiedusteluraportti paljastaa, että kuukautta ennen Nord Stream -sabotaasia Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto sai tietää Euroopan tiedustelupalvelun jakamiin tiedustelutietoihin pohjautuen, että Ukrainan armeija oli suunnitellut salaisen hyökkäyksen merenalaista maakaasuputkea vastaan käyttämällä pientä sukeltajaryhmää, joka raportoi suoraan Ukrainan asevoimien komentajalle.

Tiedusteluraportti perustui ukrainalaiselta henkilöltä saatuihin tietoihin. Nimettömänä pysyttelevien viranomaisten mukaan CIA jakoi raportin Saksan ja muiden Euroopan maiden kanssa viime kesäkuussa.

Valkoinen talo kieltäytyi kommentoimasta yksityiskohtaisia kysymyksiä eurooppalaisesta raportista ja siitä, yrittivätkö Yhdysvaltain viranomaiset pysäyttää operaation etenemisen.

Kommentti:

Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Vivek Ramaswamy kommentoi asiaa twitterissä:

“Nyt käy ilmi, että Ukraina syyllistyi Nord Stream -putkilinjan hyökkäykseen ja Biden tiesi sen olevan tulossa 3 kuukautta ennen hyökkäystä. Myöhemmin Bidenin hallinto väitti, että Venäjä oli vastuussa ja Biden kutsui sitä “tahalliseksi sabotaasiksi”. Epätodellista.”

Sama reaktio pätee koko länsimaiseen lehdistöön, lukuisiin suomalaisiin asiantuntijoihin ja moniin, moniin muihin. Kaikki ovat julistaneet suurella varmuudella, että Venäjä iski itse omaan kaasuputkeensa. Kyse on tietoisesta ja tahallisesta valehtelusta.

Tällä hetkellä sama ilmiö koskee keskustelua Kahovkan padon murtumisesta Ukrainassa. Faktoilla ei ole mitään väliä, eikä sellaisia kukaan tunnu edes kaipaavan, kun mielikuvia jo kiiruhdetaan julistamaan tosiasioina.

Tämä siitä huolimatta, että molempien osapuolten voidaan katsoa eri tavoin hyötyneen padon murtumisesta ja esimerkiksi Ukrainan armeijan kenraalimajuri Andrei Kovaltšuk myönsi Washington Postille viime joulukuussa, että hänen joukkonsa olivat aiemmin suunnitelleet räjäyttävänsä osan Kahovkan patoa osana Hersonin vastahyökkäystä.

Lähde: Washington Post

Artikkelikuva: Pxhere.com, kahden kuvan yhdistelmä. CC0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Länsi on valheiden tyyssija
Länsi on valheiden tyyssija
3 kuukautta sitten

Valheen maailmassa elämme, etenkin täällä korruptoituneessa ja sairaassa lännessä.

Raimo N
Raimo N
3 kuukautta sitten

No kaikki jotka ymmärtää näistä hommista pätkääkään, tietää että Ukrainalla ei ole tälläiseen mitään “erikoisjoukkoja” – ihan täyttä harhautus uutista taas. Vain jenkeillä oli tähän vehkeet ja valmiudet ja Naton false flag operaationa usa-britti-norja se tehtiin ja ruotsin merivartiosta seilasi sinne sun tänne ja suomen merivalvonta koneet oli “huollossa” – Ja silloinko Ukraina poika sukelti ? gimme a break… Ts. Usa luo meriselityksiä koska he tietää että siitä on jääty kiinni, niin kiva selittää että sodan osapuoli sen teki, jolloin se on loogisempi hyväksyä lammaskansojen. Ehkä CIA värväsi pari ukrainalaista laivan kannelle kattomaan ja ne on jotka jonain päivänä 10v päästä kertoo että minä se on olin ja muuta roskaa. Varmaan merenpohjasta löytyy seuraavaksi Ukrainalainen passi ? XD Passit kun kestää vaikka mitä ! keski jo 2000 luvun alussa !Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x