Senaattori Lindsey Graham kertoo sosiaalisen median videolla hymyillen, miten venäläisten tappamiseen käytetyt Yhdysvaltain veronmaksajien miljardit ovat parhaiten käytettyä rahaa koskaan.

Etelä-Carolinan senaattori ja pahamaineinen sodanlietsoja Lindsey Graham tapasi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin perjantaina ja vaati USA:n rahojen ja aseiden lähettämistä Ukrainaan.

Hän kertoi Zelenskyille, että koska “venäläiset kuolevat”, sadat miljardit veronmaksajien dollarit, jotka Yhdysvallat on jo lähettänyt Ukrainaan, ovat “parhaiten käytetyt rahat koskaan”.

Senaattori Grahamin ja Ukrainan presidentti Zelenskyin tapaaminen tapahtui Ukrainan Bakhmutin tappion jälkeen.

Joulukuussa 2016 Yhdysvaltain uuskonservatismiin yhdistetyt senaattorit, edesmennyt John McCain ja Lindsey Graham vierailivat Ukrainassa. Graham ja McCain puhuvat videolla Ukrainan sotilaille:

Graham: ”Teidän taistelunne on meidän taistelumme. 2017 tulee olemaan hyökkäyksen vuosi. Kaikki me menemme takaisin Washingtoniin ja puskemme jutun Venäjää vastaan. Olemme saaneet tarpeeksemme Venäjän aggressiosta. Heidän on aika maksaa kovempi hinta. Emme taistele Venäjän kansan, vaan Putinin kanssa. Lupauksemme teille on ottaa puhelunne vastaan Washingtonissa, informoida amerikkalaisia rohkeudestanne ja haastaa Putin maailman silmien edessä.”

McCain: ”Uskomme, että voitatte. Me toimitamme teille mitä tarvitsette voittaaksenne. Emme ole menestyneet varustuksemme, vaan teidän rohkeutenne ansiosta, joten kiitän teitä ja maailma katselee, koska emme voi sallia Putinin menestystä täällä, koska jos hän menestyy täällä, hän menestyy myös muissa maissa.”

Kommentti:

Yhdysvaltain uuskonservatiivit ovat tunnettuja halustaan puuttua muiden maiden sisäisiin asioihin amerikkalaisen ”moraalisen ylemmyyden” oikeuttamana. Kyse on varsin tutusta maailmanpoliisimentaliteetista, mustavalkoisesta taistelusta, jossa hyvä ja paha ovat aina selvästi erotettavissa. Asetelma on tuttu Hollywood-elokuvista. Valitettavasti meillä länsimaissa, amerikkalaisen hömppäviihteen parissa kasvaneisiin sukupolviin tällainen todellisuudentaju uppoaa, kuin veitsi voihin, vaikka se vastaa äärimmäisen huonosti todellisuutta.

Lähde: National File

Kuvituskuva: Gage Skidmore, CC BY-SA 3.0

Toimituksen huomautus 1.6.2023: Tämän uutisen lähteenä oleva video on editoitu ja sen on AP:n tietojen mukaan julkaissut Ukrainan presidentin kanslia.

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Yrjö
Yrjö
3 kuukautta sitten

Maapallo olisi paljon rauhallisempi paikka, jos jenkit pysyisi kotonaan. Esim. Euroopassa Saksan teollisuus käyttäisi kaasua kahden putken täydeltä. Ja meillä Pyhäjoen vomalaa jo rakennettaisiin. Ja Ukrainassa olisi rauha eikä riitaa ja surua. Ja niin edelleen.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
3 kuukautta sitten

Olisko tässä tapauksessa niin että Venäjä on puuttunut Ukrainan sisäisiin asioihin ja harrastanut toista vuotta melkoista etäpurkua?Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x