Yhdysvaltain entisen ulkoministerin Colin Powellin ex-esikuntapäällikkö kertoi näkemyksiään Ukrainan konfliktista verkkolähetyksessä helmikuussa.
New Hampshire Peace Actionin Youtube-kanavalla Rauha ja oikeus -keskustelusarjassa helmikuun lopulla esiintynyt, eläkkeellä oleva Yhdysvaltain armeijan eversti ja Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powellin ex-esikuntapäällikkö Lawrence B. Wilkerson lateli haastattelussa joitakin tosiasioita, joita ainakaan Suomessa ei ole kansalle tahdottu kertoa.
“Tämän konfliktin historia on vääryyden, petoksen ja valheen historiaa Angela Merkelistä Yhdysvaltain presidenttiin”, Wilkerson sanoi.
Wilkersonin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putinia provosoitiin massiivisesti. Hän kuitenkin muistuttaa, että Putinin hyökkäys Ukrainaan on samalla tavalla sotarikos, kuin Yhdysvaltain hyökkäys Irakiin vuonna 2003.
Wilkersonin mielestä Yhdysvallat on ollut “sodankäyntivaltio” vähintään vuodesta 2001, joidenkin mielestä kauemminkin. Itsepuolustuksellisuudesta voidaan Afganistaniin hyökkäyksen kohdalla hänen mukaansa väitellä, mutta yli 20-vuotista miehitystä ei voi itsepuolustukseksi sanoa.
“Jos imperialistisen asenteen maailmassa on sotarikollinen, se on Yhdysvallat”, ex-esikuntapäällikkö latasi.
Hän ajattelee, että Yhdysvallat on mukana Ukrainassa, koska kaikki maan asevalmistajat tienaavat rahaa, mutta amerikkalaisten verta ei vuodateta.
“Olemme myös siellä palauttamassa hegemoniamme Euroopan unionissa… emme halua heidän kasvavan, nousevan ja tulevan riippumattomaksi meistä”, Wilkerson paalutti.
Lähde: NH Peace Action/Youtube
Kuvituskuva: US Embassy Canada/Flickr, Public domain
Koko läntinen yhteiskunta pyörii rahanahneiden kauppamiesten syöttämien satujen varassa.
Kyllähän tällainen totalitaarinen sota on hyvä business. Blackrock, Vanguard, GoldmanSucks JPMorgan ovat merkittävimpien asevalmistajien suuromistajia. Samat pääomistajat kuin mrna rokotevalmistajilla. Jälleenrakennuksessa ko. pankit tulevat olemaan myös mukana.
https://thehill.com/policy/international/3790699-zelensky-agrees-to-ukraine-rebuild-investment-with-blackrock-ceo/
Mielenkiintoista miten hän ei mainitse sitä, että Saddam oli diktaattori, joka hyökkäsi naapurimaihin, rahoitti terroristeja, rikkoi rauhansopimuksia, ja tappoi omia kansalaisiaan. Uskomus Irakin joukkotuhoaseista oli pääsyy Irakin sotaan, ja vaikka niitä ei löydetty, on kuitenkin täysin mahdollista, että joko Saddam tuhosi tai piilotti ne. Ja vaikka sodanvastustajat olisivatkin eri mieltä tästä, muuttaisivatko he mielipiteensä vaikka joukkotuhoaseita olisikin ollut? Eivät tietenkään.
Sama pätee Afghanistaniin. Talebaneja ei oikein voi kutsua ihmisoikeuksia kunnioittaviksi ihmisiksi. Ja myöskin väite 20 vuoden Afghanistanin miehityksestä on typerä. Yhdysvallat kaatoi Taleban-hallituksen, korvasi sen länsimielisellä hallituksella, ja tuki tätä rahallisesti ja sotilaallisesti. Ei se ole mikään miehitys. Vai onko saman logiikan mukaan Yhdysvallat miehittänyt myös Saksaa viimeiset 80 vuotta? Tai muita Nato maita? Ei tietenkään.
Ja sitten vielä se väite, että Yhdysvallat olisi ”imperialistinen”. Yleensä imperialistiset maat ottavat resursseja valloitetuilta alueilta. Yhdysvallat on sijaan käyttänyt miljardeja dollareita Irakin ja Afghanistanin jälleenrakentamiseen ja terroristien kukistamiseen. Jos Yhdysvallat on imperialistinen maa se on aika surkea siinä.
Tuo yksi väite on kyllä aika pähkähullu. Nimittäin se, että nämä ovat ”tosiasioita, joita ainakaan Suomessa ei ole kansalle tahdottu kertoa.” Oletko tosissasi? Jotkut meistä ovat tarpeeksi vanhoja muistamaan, miten joka tuutilta satoi teorioita siitä että Irakin sodassa oli todellisuudessa kyse öljystä ja miten USA on läpeensä paha imperialistinen maa. Ette te ole ensimmäisiä, jotka ovat näin sanoneet.
Huh huh, mitä juttuja. USA lähti häntä koipien välissä Afganista, kuten Vietnamista.
Nyt on niin paksuu sontaa toi sun koko teksti täynnä ettei enää lapiokaan tohon auta.
Kuten useimmat suomalaiset olin itsekin pitkään Mansikkamäen linjoilla. Tosin ikämiehellä herääminen todellisuuteen tapahtui jo kylmän sodan päättyessä. Ei jenkkilä siltikään muuttunut läpeensä pahaksi maaksi koska ei ole mielekästä ajatella sitä “maana” ollenkaan. (Koskahan muuten Kansan Uutiset viimeksi sanoi sitä läpeensä pahaksi?) Vanhaa törkysanontaa soveltaen USA on “Pentagonin pidike”.
Silti muutoksen mahdollisuus on jenkeissä parempi kuin EU:ssa. Saati neliraajahalvaantuneessa Suomessa. Meihin verrattuna joillakin Floridalla tai Teksasilla on enemmän suhteellista itsenäisyyttä.