Paavo Väyrynen ilmoittaa verkkosivuillaan vetäytyvänsä keskustan esivaalista ja harkitsevansa kansanliikkeen ehdokkuutta presidentinvaaleissa.

Paavo Väyrynen kertoo verkkosivuillaan harkitsevansa kansanliikkeen ehdokkuutta vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Väyrysen mukaan tähän ovat monet sekä Keskustasta että puolueen ulkopuolelta rohkaisseet. Väyrynen keräsi tarvittavat 20 000 kannattajakorttia ja oli kansanliikkeen ehdokkaana myös edellisissä presidentinvaaleissa.

“Kun kannattajillani ei ole mahdollisuutta vaikuttaa puolueen esivaalin kautta, heille tulisi tarjota mahdollisuus ilmaista kantansa itse presidentinvaalissa”, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrynen kuvailee erojaan keskustan toiseen keskustan mahdolliseen presidenttiehdokkaaseen Olli Rehniin:

“Olli on ollut innokas federalisti, kun minä olen puolustanut Suomen itsenäisyyttä”, Väyrynen sanoo.

Väyrysen mukaan nyt pitäisi päätösvaltaa palauttaa jäsenmaille.

“Eurooppa-politiikka nousee presidentinvaalien yhteydessä vahvasti esille, kun EU puuttuu yhä enemmän Suomen asioihin, kun olemme kovasti kärsineet jäsenyydestä euroalueessa ja kun olemme joutuneet osaksi velkaunionia”, Väyrynen kirjoittaa.

Lähde: Paavo Väyrysen kotisivut

Kuvituskuva: Arto Alanenpää, CC BY-SA 4.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton
Puolueeton
4 kuukautta sitten

Hyvää tietoa. Äänestin jo 6 vuotta sitten Paavoa ja aikamoni tuttukin äänesti. Kun vain kansanliikkeet osaisivat tehdä hyvää yhteistyötä ja saada yhteisen suositun ehdokkaan. Muutoin ja näillä ei ole mitään mahdollisuuksia. Tämä ilmeni jo eduskuntavaaleissa. Vastaansanomilla voisi olla merkittävä vaikutus presidentin vaaleihin.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
4 kuukautta sitten
Vastaa  Puolueeton

Äänestin myös Paavoa silloin. Äänestän nytkin.

Puolueeton
Puolueeton
4 kuukautta sitten

Väyrynen on syntynyt 2.9.1946 ja, jos on pysynyt henkisesti kunnossa, olisi juuri sopivan ikäinen maailmaa kokenut ja järkiintynyt seuraavaksi presidentiksi.

Kansalliset menettävät kyllä mainettaa älyllisenä puolueväkenä, jos jokainen suuntaus nimittää oman presidenttiehokkaansa. Viisas teko olisi, ellei Paavo tyydytä kaikkia, valita joku puolueeton tunnettu välkky, ehkä perinteisiä aitoja tieteitä tutkinut ja vanhaa tervettä kulttuuria harrastanut sekä kansalaisia kunnioittava emeritus professori seuraavaksi presidentiksi. Tällainen yleisesti tunnettu ja menestynyt vanhempi mies tai nainen olisi sopiva ehdokas, jota äänestettäisiin yli puoluerajojen.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
4 kuukautta sitten
Vastaa  Puolueeton

Kansalliset menettäneet mainettaan jo kauan kun suurta vaaliliittoa ei saada aikaan. Tämä on tietysti tuhansien sanojen aihe. Itse Vapauden liittoa äänestäneenä haluaisin vielä vähän repostella Ano Turtiaista, nykyään sympaattinen bloggaaja.
Eikö todella tajunnut että “Pink Floyd” oli provokaatio (kuuluisasta marttyyristä)? Mikä alkuvuonna 22 teki Kanadasta ja implisiittisesti Convoysta “vitsin”? Sitten vitsit kai paranivat, täysin tarpeeton Kremlin nuoleskelu ja viime aikoina vielä “flätteröintiä” (litteästä maasta). Paavo Väyrynen on siis tervetullut kriittisenä äänenä vaikka nyt eivät mitkään yksittäiset tekijät enää riitä. Heitän silti yksittäisen urheilutuloksen: Paasikivi 6, Niinistö 0.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
4 kuukautta sitten

Kansanliikkeen kannattaisi värvätä ehdokkaaksi Kontio&Parmas-sarjan Saija.Contact Us

5
0
Kommentoi ja keskustele!x