KÄDENOJENNUKSIA JA PÄRINÄÄ SOMESSA

Hallitustunnusteluiden päätteeksi perussuomalaisten Riikka Purra kertoi, että joitakin kädenojennuksia on heidän osaltaan tehty. Purra kuitenkin korosti perussuomalaisten kertoneen kynnyskysymyksensä ja hallitukseen mennään, jos siellä saadaan edistettyä omia tavoitteita. Perussuomalaisten edellinen hallitustaival on monella hyvin muistissa. Se oli pelkästään kädenojennuksia takinkääntöineen. Aika näyttää nämä nykyiset kädenojennukset. Pilkkakirveet on kuitenkin jo hiottu teräviksi.

Ikään kuin kiitoksena kädenojennuksista hallitusneuvotteluiden pääpöytiä eli niin sanottuja reformipöytiä johtavat kokoomuslaiset. Perussuomalaisissa on ilmennyt tyytymättömyyttä, koska hallitusneuvottelut näyttävät nyt kokoomuksen näytökseltä. Lisäksi on herättänyt huolta, voiko kokoomuksen johtamissa neuvottelupöydissä saada tavoitteita lainkaan läpi. Niin on miltä näyttää ja on syytä olla huolissaan. Kun tarpeeksi antaa löysää, niin sitä on paha keriä enää takaisin. Kokoomuksella on kokemusta ja tasoa neuvotteluihin erilailla kuin perussuomalaisilla. Kokoomus näyttää vievän kuin litran mittaa muita neuvottelijoita.

Tyytymättömyydestä, turhautumisesta sekä selvästä kokemattomuudesta kertovat perussuomalaisten pärinät somessa jo hallitusneuvotteluiden ensimmäisellä viikolla. Suurinta pärinää on pitänyt some-asioissa omien parissa lähes kultinomaiseksi noussut Sebastian Tynkkynen. Hallitusneuvotteluiden digitalisaatio ja viestintä -neuvottelujaoksen vetovastuu innosti Tynkkystä hehkuttamaan mittavia leikkauksia Ylen budjettiin sekä puuttumista sisällöntuotantoon. Neuvotteluja johtava Petteri Orpo joutuikin oikomaan, ettei tuleva oikeistohallitus sentään puutu Ylen sisältöön. Tästähän Tynkkysen pärinä somessa vain yltyi. Tynkkysen mukaan Orpo teki ison virheen kun ilmoitti, ettei Ylen sisältöön puututtaisi. Toiseen virheeseen Orpolla ei enää Tynkkysen mukaan ole varaa.

Niinikään perussuomalaisten tasaisesti pärisevällä ja kirkkaasti tuikkivalla some-tähdellä Mauri Peltokankaalla ketuttaa, että asioita ja pakkaa sekoittaa eräs aina Suomessa marginaalipuolueena oleva puolue. Peltokangas viittaa RKP:hen, jonka eduskuntaryhmässä on vain kymmenen kansanedustajaa, mutta jolla on hallituksen muodostamisessa paljon valtaa.

Kuulostaa, että muita neuvottelijoita perussuomalaisten pärinät somessa alkavat jo kyllästyttää. Ei mahdollisella tulevalla pääministerillä ja muillakaan hallituskumppaneilla ainakaan helppoa tule olemaan näiden pärisijöiden kanssa. Ei Riikka Purran mekossakaan ole helppoa ja mukavaa käyskennellä. Entäpä sitten, kun nämä pärisijät joskus haluavat kaliffiksi kaliffin paikalle. Luvassa on vielä paljon pärinää somessa.

 

Ari Saukko, Tervola

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ari Saukko

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ari Saukko
Kirjoittanut Ari Saukko

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Kimmo Leino
6 kuukautta sitten

Ja kuinka tämä RKP:n valta on otettu ja pidetään ? RKP:n läheistahojen säätiöissä ja yhdistyksissä on rahaa 7 5500 e / ruotsinkielinen asukas Suomessa ( tämä luku 7 vuoden takaa ). Kuinka pientä puoluetukea saava puolue saa mahatavan rahoituksen.

Juuri nyt hallituksessa puhutaan tästä rahoituksesta eli “kehitysavusta”; RKP ja vihreät ovat hyvissä väleissä Afrikan klaanijohdon kanssa; ja miksipä eivät olisi.

Kun siis “kehitysapua” menee Afrikkaan; summan paluuprosentti liikkuu välillä 70 – 90 % .

Homma siis toimii näin; puoluejohto matkustaa Afrikkaan sopimaan “kehitysavusta” ja toimittamaan pankkitilin numeron Sveitsiin, paljonko “kehitysavusta” palautuu puolueen käyttöön .

Kansainvälisten järjestöjen tutkimusten mukaan näet merkittäviä summia talletetaan Sveitsiin aina juuri “kehitysavun” maksamisen jälkeen.

Tällä hetkellä ( käytän oikeaa termiä salainen puoluerahoitus ) puoluerahoituksessa hallitusneuvotteluissa puhutaan miljardin euron kokonais-summasta, joka sisältää Afrikkaan jäävän 10 – 30 % osuuden .

Ilmeisesti rahavirrat myös vihreille tulevat jatkumaan hallituksesta poissaolosta huolimatta; se on nyt RKP:n tehtäväksi tällä kertaa langennut .

Kokoomus vain vikisee, sillä 2012 talletin “Timpurin” kirjoituksen Kataisen “hallitusneuvotteluista”: “Kerrotaan kokoomuksen suurien velkojen poistuneen yhdessä yössä hallitusneuvotteluiden aikana RKP:n rahoilla; vaatimuksena pakkoruotsin jatkaminen ja 2 ministerinpestiä”.

Uskon ja luulen, ettei tätä hyväksi nähtyä hallitusneuvottelutaktiikkaa nytkään tulla hylkäämään ?

Mutta salaisen puoluerahoituksen osalta persut lienee jäämässä mielestään liian pienelle, joten salaisen puoluerahoituksen asiasta somessa lienee puhutaan vielä jonkin aikaa, kunnes sopivat pankkitilinumerot on kirjattu ja jakoperusteet on selvillä.

Todennäköisesti päädymme kosmeettiseen 900 miljoonaan puoluetuissa, josta Afrikkaan jäänee 220 miljoonaa euroa; josta 10 % eli 22 miljoonaa köyhemmälle kansanosalle ja loput klaanijohdolle.

Asiassa näet on sekin puoli, että vaikka maailman talous on laitettu sakkaamaan voi klaanijohto kiristää Suomen hallitusta valottamalla tätä järjestelmää Suomen kansalaisille !

Tässä syy miksi Suomen leipäjonoihin osoitetusta rahasta ei edes keskustella hallitusneuvotteluissa, mutta Afrikan “kurjuus” kiinnostaa kyllä kaikkia !

Tämän järjestelmän piilottamiseen on maailmassa käytetty miljardeja ja miljardeja sensuuriin !Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x