Yhdysvalloista kantautuvien tietojen mukaan 51:n tiedusteluexpertin kirje, jossa vihjattiin, että Hunter Bidenin 100-prosenttisesti aito kannettava tietokone oli venäläinen väärennös, oli itsessään varsinainen disinformaatio-operaatio.

Entinen CIA-johtaja Mike Morrell suunnitteli sen – kuten hän valaehtoisissa todistuksissaan kertoi, “auttaakseen varapresidentti Bideniä… koska halusin hänen voittavan vaalit” – kampanjan neuvonantajana työskennelleen nykyisen ulkoministerin Antony Blinkenin käskystä.

Sen lisäksi, että ei ollut mitään monimutkaista venäläistä juonta, ei koskaan myöskään ollut todisteita sellaisesta – vain Joe Bidenin kampanjan salaliitto haudata totuus.

Morrell sai jopa kiitospuhelun Bidenin kampanjapäällikkö Steve Ricchettiltä sen jälkeen, kun Biden käytti väärennettyä kirjettä “todisteena” vaalikeskustelussa torjuakseen presidentti Donald Trumpin hyökkäyksiä Bidenin perhettä vastaan.

Koko disinformaatiokampanjan mahdollisti media, jolle tällaisia tekaistuja raportteja voi syöttää ja ne julkaisevat ne kritiikittä.

New York Postin mukaan “asiantuntijat” luovuttivat kirjeen Politicossa työskennelleelle Natasha Bertrandille, joka oli innokas tällaisen disinformaation levittäjä. Bertrand työskentelee nykyisin CNN:lle.

Politico tiivisti kirjeen “täyttää venäläisen disinformaation tunnusmerkit” -kielen otsikkoon, jossa väitettiin, että asiantuntijat pitivät uutista Hunter Bidenin kannettavasta tietokoneesta disinfona, mikä laukaisi samankaltaisten uutisten vyöryn ja johti median laajuisen kieltäytymiseen tarinan raportoimisesta.

Myös sosiaalisen median yritykset pyrkivät estämään New York Postin paljastusuutisen leviämistä.

Lähteet: New York Post, Fox News

Kuva: DonkeyHotey, Wikipedia Commons

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Länsi on valheiden tyyssija
Länsi on valheiden tyyssija
7 kuukautta sitten

Enää en usko mihinkään mitä USA, EU tai meidän viralliset tahot väittää.

Pekka
Pekka
7 kuukautta sitten

Likaista on peli jenkkilässä, sisällissodan partaalla.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
7 kuukautta sitten

Huomannut että Hunter Bidenin kirjoittama tai “kirjoittama” kirja on kirjastoissa. Ainakin suomentaja on varmasti tehnyt oikeasti työtä mutta kustantajan rooli on tässä kiinnostavampi. Mutta vain vähän kiinnostavampi, Suomihan on jo edistynyt pikku-Amerikasta vale-Amerikaksi. Mitä tulevaisuus tuokaan siitä eivät puutu naurettavat ja häpeälliset elementit.Contact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x