Kreikan entisen valtiovarainministerin Yanis Varoufakisin mukaan Euroopan asema suhteessa Yhdysvaltoihin on huonompi, kuin feodaaliyhteiskunnan vasallien asema lääninherroihin. Feodalismin vasalleilla oli sentään autonomia.

Kreikan entinen valtiovarainministeri ja taloustieteen professori Yanis Varoufakis vieraili eurooppalaisen demokratialiikkeen DiEM25:n Youtube-kanavalla tiistaina. Lähetyksen aiheena oli kysymys Euroopan strategisesta autonomiasta ja siitä, voisiko Euroopasta tulla uusi suurvalta Kiinan ja Yhdysvaltojen rinnalle.

Varoufakis kommentoi muun Taiwanin tilannetta. Hän muistuttaa, että on myös YK:n kanta, että Taiwan on osa Kiinaa, minkä pitäisi olla myös Ranskan ja Euroopan kanta, mutta siitä huolimatta Ranskan presidentti Emmanuel Macron ei saisi sanoa sitä.

“Yhdysvaltain hallitus ei tunnusta Taiwanin itsenäisyyttä, mutta sillä hetkellä, kun Macron sanoo, että hän ei myöskään tue Taiwanin itsenäisyyttä, niin yhtäkkiä hänet harjataan siitä, että hän ei tue Taiwanin itsenäisyyttä”, Varoufakis sanoo huvittuneena.

Varoufakisin mukaan Washington odottaa nykyisin Euroopan johtajilta sellaista käytöstä, joka on tarkoituksenmukaista Yhdysvalloille, ilman että heillä on oikeutta edes omaksua Yhdysvaltojen virallista kantaa, jos Yhdysvaltain virallinen kanta ei ole synkassa CIA:n, Pentagonin ja sotateollisen kompleksin kanssa.

Varoufakis sanoo, että Euroopan tilanne on pahempi, kuin feodalismin vasallien suhde lääninherroihinsa, koska vasalleilla oli sentään jonkinasteinen autonomia. Hän sanoo, että Euroopalla ei ole edes sellaista autonomiaa enää.

“Eurokriisin, velkakriisin ja pankkikriisin aikaan Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserven piti pelastaa saksalaiset ja ranskalaiset pankit vuosina 2009-2011. Eurooppalaiset eivät onnistuneet hyödyntämään eurokriisiä luodakseen edes jotakin, joka muistuttaisi fiskaaliunionia, poliittista unionia tai demokraattista unionia. Näistä syistä asemamme on huonompi, kuin vasallien”, Varoufakis paalutti.

 

Lähteet: Diem25/Youtube, Arnaud Bertrand/Twitter

Kuvituskuva: Chatham House/Flickr, CC BY 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Vihaan USA:aa
Vihaan USA:aa
7 kuukautta sitten

USA on maailman mätä omena ja olen ruvennut todellakin vihaamaan koko kirottua mätäpaskaa USA:aa

Leino Kimmo
7 kuukautta sitten

Suomessa pankit ”pelastettiin” eli petosta jatkettiin seuraavalla menetelmällä: 2017 2,5 miljoonaa panttikirjaa muutettiin ”sähköiseen muotoon” Turun Maanmittauslaitokselle.

Syy lain mediapimentoon selvisi parisen vuotta sitten: Pankit pyrkivät valehtelemalla pitämään panttikirjat omissa nimissään lainan takaisinmaksun jälkeenkin ja EKP antaa pankeille sisäänottolainaa 7 kertaisesti tällaisen ”vapaan panttikirjan” summaan verrattuna.

Tulevaisuudessa tarvitsee vain kaataa pankit Suomessa; ja EKP omistaa puolen Suomea yhdessä yössä.

Tässä pyramidihuijauksessa mukana siis koko lahjottu ”media”; joka salaa tiedon sähköisestä panttikirjajärjestelmästä, jotta ihmiset eivät prosessi vapaita panttikirjoja omiin nimiinsä. ( Itsellä 2 vuotta sitten prosessointi kesti 7,5 kuukautta pankin valehdellessa joka välissä asian olevan ”vireillä” ).

EKP siis saa näin reaalivakuudet täysin ilmasta tehdylle valuutalle. Tämä prosessi mahdollistaa prosessin ihmisten yksityisomistuksen rajulle lakkauttamiselle.

Koska tietoa kuitenkin on kulkenut; on suunnitteilla EU-armeija kansan ja näiden pyramidihuijareiden väliin.

Kun kansa saa tiedon eläkerahojen varastamisesta alkaa syyllisten etsintä !

Juuri nyt eläkerahojen ”hallintokulut” ovat luokkaa 2 miljardia vuodessa; 7 vuotta sitten summa oli 700 miljoonaa; ovatko palkat nousseet samassa suhteessa ?

Missä ”median” ihmettely tästä asiasta ?

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
7 kuukautta sitten

Euroopan amerikkalaisimmaksi sanotulle liittoutuminen Amerikan kanssa olisi ehkä ollut perusteltua 90-luvun alussa, mielellään EU-ratkaisun vaihtoehtona. Ehkä vielä myöhemminkin, vaikkapa 10.9.2001. Mutta sitoa nyt kohtalonsa tärähtäneeseen superimperiumiin oli uskomaton typeryys. Tai korkeintaan uskottava jos ajatellaan Suomen vaakunaan (vrt. Brasilian lippu) sanat jotka sinne kuuluisivat: MINÄ OLEN VAIN TÖISSÄ TÄÄLLÄ. Päivä kerrallaan mennään ja ainahan se on mielessä: loma.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
7 kuukautta sitten

Varoufakis voisi avata vähän laajemmin sitä että miksi Saksan ja Ranskan pankit piti pelastaa. Jos muisti tökkii, niin avainsanoja on Kreikan hillitön velkaantuminen 2000-luvun alussa sekä talouslukujen vääristely useamman vuoden ajan. Muistan että jo keväällä 2008 Kreikan suunnalla matkaillessani tavalliset kreikkalaiset tiesivät että katastrofi on tulossa, ja homma räjähti käsiin syksyllä Lehmann Brothersin kaatumisen myötä. Tuon talouslukujen vääristelyn on kreikkalaiset poliitikot itse myöntäneet. Muutama muukin maa oli velkaantunut kestämättömästi, mutta Kreikan osuus luottotappioissa oli ylivoimaisesti suurin, ja molemmat valtapuolueet olivat vallassa ollessaan velkaantuneet holtittomasti. Tällä hetkellä Italia taitaa olla lähinnä romahdusta.

Kysyin itse finanssivalvonnasta että miten on noiden jo maksettujen lainojen velkakirjojen käyttö varainhankinnan vakuutena, ja sieltä tosiaan vastattiin “rahalaitokset eivät voi käyttää varainhankintaan sellaisia osakekirjoja joihin pankeilla ei ole luottosaatavaa”. Jo 3 viikkoa myöhemmin toimittaja puhuu tässä asiassa taas omiaan.

Leino Kimmo
7 kuukautta sitten

Olen vuoden aikana haastatellut satoja ihmisiä ympäri Suomea, ja useissa tapauksissa ihmiset ovat sanoneet, että lainan loppuhaastattelussa on sanottu : ”Ei sellaisia panttikirjoja enää” ja menty eteenpäin.

Mikä hinkun pankeilla on jättää jo maksetut kiinteistöt omiin nimiinsä jos niitä vastaan ei saa mitään synergiaa, ja miksi tuosta 2017 laista koko mediakenttä on hiljaa.

Lisäksi miksi tilintarkastajat eivät pääse käsiksi sähköiseen panttikirjajärjestelmään tarkastaessaan pankkien taseita, ja miksi tilintarkastajat eivät ole löytäneet asiakirjoja paperisten panttikirjojen tuhoamisesta sen jälkeen, kun ne on siiretty sähköiseen muotoon; onko panttikirjat mahdollisesti kahdennettu tällä järjestelmällä.

Laki vaatii 2 virkailijan allekirjoituksen, kun nostat pankin tiskiltä 2000 e ; 200 000 panttikirjan kohdalla mitään dokumentteja ei ole löydetty tilintarkastuksissa niiden tuhoamisesta.

Jos asiat ovat OK miksei tästä asiasta sallita julkista keskustelua ?

Kute ei yrittäjien eläkerahastojen kadottamisestakaan Uniber-sotkujen aikana.

He 99 – 104 / 2022 vp .. Yrittäjien eläkelakia muutetaan niin, että nykyiset yrittäjät suoraan maksavat nykyisten eläkeläisyrittäjien eläkkeet.

Kymmenien miljardien YEL-rahastot siis menivät Saksan kansaa ”auttamaan”.

Esimerkiksi pankissa Tampereella panttikirjojen siirrosta lainansa maksaneen ”omiin nimiin” vaadittiin satojen eurojen ”järjestelypalkkio”; mitä ”järjestelemistä” on panttikirjassa, joka EI ole minkään lainan vakuutena ?

Neuvoin maksamaan ”järjestelypalkkion” ja laittamaan asian kuluttajaviranomaiselle; jotta saadaan asiasta julkinen !

Miksi minulle, kun sain lainan maksetuksi valehdeltiin 7,5 kuukauden ajan, jotta sain sähköisen panttikirjan omiin nimiini ?

Miksi pankkivirkailijat on ohjeistettu säännönmukaisesti olemaan kertomatta ”sähköisen panttikirjajärjestelmän” juridisesta olemuksesta ?

Tämä on julkinen pyyntö poliisille tutkia miksi kansalta tämä kaikki saalataan; ja jos väärinkäytöksiä löytyy tutkimaan ne julkisesti; jotta kaikki Suomen kansalaiset tietävät asiat !

archive.today/kimmoleaks.fi ( google ei muuten löydä ); käytä archiven sisäistä hakuriviä.Contact Us

5
0
Kommentoi ja keskustele!x