Belgian poliisi teki korruptioratsian Euroopan kansanpuolueen (EPP) päämajaan Brysselissä tiistaina 4. huhtikuuta. Asiasta kertoo Euractiv.com.

Belgialaiset poliisit tekivät ratsian puolueen päämajan ensimmäiseen ja kolmanteen kerrokseen Rue du Commerce -kadulla“, lähde sanoi Euractiv.comille.

Poliisi on tarkastanut tietokoneita ja pyytänyt asiakirjoja ja tietoja, jotka liittyvät meneillään olevaan tutkimukseen väitetystä korruptiosta EU-vaalikampanjan 2019 aikana.

Lyhyessä lausunnossaan EPP vahvisti, että “Belgian ja Saksan poliisiviranomaisten edustajat vierailivat puolueen päämajassa Brysselissä” 4. huhtikuuta ja lisäsi, että “vierailu liittyy meneillään olevaan tutkimukseen Thüringenissä, Saksassa”.

“Puolue tekee täysin läpinäkyvää yhteistyötä asianomaisten viranomaisten kanssa ja toimittaa kaikki asiaankuuluvat tiedot ja asiakirjat.

Saksan kristillisdemokraattisen CDU:n poliitikko Mario Voigt toimi EPP-johtajan Manfred Weberin digitaalisen kampanjan johtajana vuoden 2019 eurovaalien kampanjan aikana ja kyselyt keskittyvät digitaalisen kampanjan sopimuksen myöntämiseen Thüringenissä sijaitsevalle yritykselle.

Voigt on nyt CDU:n johtaja Thüringenissä. Viime syyskuussa Thüringenin osavaltioparlamentin oikeusvaliokunta luopui hänen oikeudellisesta koskemattomuudestaan odotettaessa Saksan yleisen syyttäjän tutkintaa.

Suomalaisista puolueista EPP:n ryhmään Euroopan parlamentissa kuuluvat kokoomuksen europarlamentaarikot.

Lähde: Euractiv.com

Kuvituskuva: EPP/Flickr, CC BY 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh
pöh
8 kuukautta sitten

Korruptiovapaassa Suomessa taas korruptio on täysin vapaata.
Mutta haluaisin kuulla siitä Ursula Von der Leyenin korruptiosta lääkejättien kanssa.
Kovin on ollut hiljaista esimerkiksi Suomen mediassa.
Tiedän syynkin siihen, eihän voida horjuttaa EU:n uskottavuutta syyttämällä ylintä johtoa.Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x