Jotkut imperiumin johtajat ovat niin röyhkeitä halutessaan hallita maailmaa, että he ajoittain ilmaisevat kantansa niin suoraan, että se kuulostaa anti-imperialistiselta, kirjoittaa journalisti Caitlin Johnstone Substack-blogissaan.

“Näimme juuri tällaisen tapauksen viime keskiviikkona valtakunnan propagandisti Sean Hannityn ja sotaa lietsovan senaattorin Marco Rubion välisessä keskustelussa Fox Newsissa. Rubio kiihtyi niin kiihkeästi Kiinan noususta maailman näyttämölle, että hän vahingossa päätyi antamaan erittäin hyvän argumentin Yhdysvaltain dollarin hegemoniaa vastaan”, Johnstone kirjoittaa.

Hannity toisti aiemminkin toistelemaansa luonnehdintaa, Kiinasta, Venäjästä ja Iranista “uutena pahan akselina”, minkä jälkeen Rubio antoi erittäin paljastavan kommentin äskettäin tehdystä sopimuksesta Kiinan ja Brasilian välillä.

“Juuri tänään Brasilia, läntisen pallonpuoliskon suurin maa, teki kauppasopimuksen Kiinan kanssa”, Rubio sanoi.

“He aikovat tästä lähtien käydä kauppaa omilla valuutoillaan ja kiertää dollaria. He luovat toissijaista taloutta maailmaan, joka on täysin riippumaton Yhdysvalloista. Meidän ei tarvitse puhua pakotteista viiden vuoden kuluttua, koska niin monet maat käyvät kauppaa muissa valuutoissa kuin dollareissa, ettemme pysty sanktioimaan niitä”, republikaanisenaattori paljasti.

Lähde: Caitlin Johnstone/Substack

Kuvituskuva: Gage Skidmore, CC BY-SA 2.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x