Yhdysvaltain miehitysjoukot salakuljettivat kymmeniä Syyrian öljyllä täytettyjä polttoainetankkereita tukikohtiinsa Pohjois-Irakissa.

Yhdysvaltain armeija salakuljetti tukikohtiinsa Irakissa 25. maaliskuuta ainakin 80 polttoainetankkeria, joissa oli satoja tonneja varastettua syyrialaista öljyä maan luonnonvaroiltaan rikkaalta Jaziran alueelta.

Säiliöautot kuljetettiin Syyriasta osana 148 ajoneuvon saattuetta, joka ylitti laittoman Al-Walidin rajanylityspaikan varhain lauantaina, sanoivat paikalliset lähteet uutistoimisto SANA:lle. Muita ajoneuvoja Yhdysvaltain saattueessa olivat kylmäkuorma-autot ja panssaroidut ajoneuvot.

Washingtonin viimeisin öljyvarkaus oli kolmas kerta helmikuun alussa Turkkia ja Syyriaa ravistelleiden maanjäristysten jälkeen. Se tapahtui vain tunteja sen jälkeen, kun sen miehitystukikohdat Conocon ja Al-Omarin öljykentillä Koillis-Syyriassa joutuivat ohjus- ja drone-iskujen kohteeksi kostona Yhdysvaltain ilmaiskulle aiemmin perjantaina Deir Ezzorin kunnassa, jossa useita syyrialaisia kuoli.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagonin mukaan iskut vaativat useita uhreja, mutta tarkempia tietoja ei annettu. Mikään ryhmä ei ole ottanut vastuuta hyökkäyksestä, joka oli kolmas onnistunut aseellinen operaatio Yhdysvaltain joukkoja vastaan Syyriassa vuorokauden sisällä.

Yhdysvalloilla on Syyriassa noin 900 sotilasta. Miehitys, joka toteutettiin alunperin ISIS:in vastaisen taistelun varjolla, on kansainvälisen oikeuden mukaan laiton.

“Pidämme öljyn. Meillä on öljy. Öljy on turvassa. Jätimme joukkoja vain öljyn takia”, Yhdysvaltain ex-presidentti Donald Trump kommentoi Syyrian tilannetta vuonna 2019.

Lähde: The Cradle

Kuvituskuva: Sgt. Arjenis Nunez/Wikimedia Commons, Public domain

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Pekka
Pekka
8 kuukautta sitten

Syyrian öljy hanskassa, seuraavaksi Suomen pohjavedet jenkeille?

trackback

[…] liittyy maanantaiseen uutisointiimme siitä, miten Yhdysvallat jatkoi Syyrian öljyn varastamista miehitystukikohtiin kohdistuneen […]

trackback

[…] itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta ja lopettamaan laittoman miehityksen ja ryöstelyn […]

trackback

[…] Yhdysvaltain miehitys osassa Syyriaa on kansainvälisen oikeuden mukaan laiton. Esimerkiksi Kiina ja Venäjä ovat vaatineet Yhdysvaltoja kunnioittamaan muiden maiden suvereniteettia, itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta ja lopettamaan laittoman miehityksen ja ryöstelyn Syyriassa. […]Contact Us

4
0
Kommentoi ja keskustele!x