Valtio ei ole minun tietääkseni tuottanut virallista tietoa siitä, kannattaako Suomen väestö ruotsin kielen opiskelun pakollisuutta vai ei. Kansalaisjärjestöjen tekemien kyselyiden mukaan enemmistö väestöstä on vastustanut pakkoruotsia jo kymmeniä vuosia. Poliittinen eliitti ei kuitenkaan katso tarpeelliseksi palvella kansan tahtoa tässä(kään) asiassa.

Tänään valtion virallinen totuusmedia YLE lipsauttaa vahingossa totuuden koululaisten asenteista pakkoruotsia kohtaan: heitä ei kiinnosta.

https://yle.fi/a/74-20023496

Onneksi nuorisolla on politiikassa esikuvia, jotka näyttävät kunniallisen kansalaisen mallia. Sellaisia kuten vaikka Sanna Marin. Tällaisten esikuvien avulla saadaan ehkä pakkoruotsia koskeva asennekin kohdilleen, jotta ruotsin kielen opiskelu ja puhuminen alkaisi kiinnostaa nuorisoa.

Ei kun hetkinen.

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ion Mittler

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ion Mittler
Kirjoittanut Ion Mittler

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x