Kansainvälinen rikostuomioistuin, jota sen enempää Yhdysvallat kuin Venäjäkään ei ole ratifioinut, on antanut pidätysmääräyksen Venäjän presidentti Vladimir Putinista ja maan lasten oikeuksista vastaavasta komissaarista.

Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on antanut pidätysmääräyksen Venäjän presidentti Vladimir Putinista ja Venäjän lasten oikeuksista vastaavasta komissaarista Maria Aleksejevna Lvova-Belovasta. Pidätysmääräyksien syiksi kerrotaan on ukrainalaisten lasten pakkosiirtäminen ja sotarikokset Ukrainassa.

ICC jota sen enempää Yhdysvallat kuin Venäjäkään ei ole ratifioinut, tekee itsestään naurunalaisen. Lvova-Belova kiittikin sarkastisesti kansainvälistä yhteisöä siitä, että se arvostaa näin paljon hänen työtään auttaa pelastamaan lapsia taistelujen alueilta turvaan.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov ja ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova kommentoivatkin molemmat, että se mitä tahansa tuomioistuin väittää tai tekee, on mitätöntä Venäjällä. Ex-presidentti ja Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev puolestaan vertasi ICC:n pidätysmääräystä vessapaperiin.

ICC ei nauti suurvaltojen suurta suosiota. Vuonna 2018 Yhdysvallat uhkasi pidättämisellä ja rankaisemisella tuomareita ja muita Kansainvälisen rikostuomioistuimen virkamiehiä, jos se aikoisi syyttää Afganistanissa palvelleita amerikkalaisia sotarikoksista.

Yhdysvaltain kongressi jopa hyväksyi vuonna 2002 lain, joka kieltää kaiken yhteistyön tuomioistuimen kanssa ja valtuutti “kaikki tarpeelliset ja tarkoituksenmukaiset keinot” vapauttaa amerikkalainen – tai liittoutuneen maan kansalainen – Haagista tarvittaessa sotilaallisella voimalla.

Lähteet: RT, France24

Kuvituskuva: RIA Novosti archive, image #373211 / Sergey Guneev / CC-BY-SA 3.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh
pöh
6 kuukautta sitten

Niin putin saisi minun mielestä heittää veivinsä.
Mut jos vähän tarkemmin ajatellaan. USA tappoi Irakissa yli 500 000 lasta, siis YK:n arvion mukaan.
Ja USA:ta pidetään jonain “hyvänä tyyppinä”

Leino Kimmo
6 kuukautta sitten

Ja Suomi on ratifioinut tuon sopimuksen, mutta 2008 teki uuden salassa: Suomi maksaa ja pitää Kansainvälisen rikostuomioistuimen toimivaltaan kuuluvia sotarikos-oikeudenkäyntejä, kunhan Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi käsittelemään Suomea kokevia “yksittäistapauksia”.

“Sopimus”, jota veronmaksajat ovat maksaneet useilla miljoonilla perustuu valheellisilla tiedoilla eduskunnalle syötettyyn rikoslakimuutokseen He 55/2007 . Näyttämättä jätettiin mm. Eoa päätös 876/2/05 … Poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa; hallintomenettelyssä saatuja todisteita ei itsekriminointisuojan takia voida käyttää oikeudessa.

Lahjonta oli pakollista myös estämään PL 118 § 3 momentin tapausten meno Kansainväliseen rikostuomioistuimeen . ( Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa. )

ICC siis on jo täydellinen pelle, mutta tätä tietoa ei kansalaisille Suomessa ole annettu . Sopimuksen tarkka sanamuoto on julistettu salaiseksi 25 vuoden ajaksi .

Jos Venäjän tiedustelupalvelu tämän tietää, tietää se myös ICC:n “arvovallan” maailmalla .

ICC on kuten sitä rahoittavat; täysin korruptoitu laitos !

Tämän kuvion takia Suomen “päättäjät” haluavat Natoon ja Naton syytesuojaan näistä raskaista rikoksista Suomen kansaa kohtaan. Jos ja kun korruptio sopimus ICC:n kanssa kumotaan vain Nato voi suojella “päättäjiämme” raskailta oikeudenkäynneiltä.

Todellisuudessa PL 118 § 3 momentti on se viimeinen ansa Suomen tuhoajille.Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x