Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin entisen neuvonantajan mukaan länsi petti Naton itälaajentumisen lopettamista koskeneen lupauksensa ja nöyryytti Venäjää 90-luvulla pitkään.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin entinen neuvonantaja Oleksiy Arestovich on antanut suorapuheisia lausuntoja, jotka poikkeavat Kiovan virallisesta kannasta.

Hänen nykyiset kantansa eroavat myös hänen omistaan Ukrainan presidentin palveluksessa työskentelyn ajalta.

Arestovichin mukaan Venäjää nöyryytettiin 90-luvulla pitkään ja venäläiset ovat oikeassa länteen kohdistuvassa epäluottamuksessaan ja heidän on puolustettava itseään.

“Länsi petti Venäjän. He lupasivat olla työntämättä Natoa itään, mutta he työnsivät. He tekivät Ukrainasta valtavan Venäjän vastaisen maan. Venäläisten asemassa tekisin täsmälleen samoin”, Arestovich sanoi.

Hän sanoo myös, että ainoa voima, joka todella yllytti ihmisiä ja nostatti heidän taistelutahtoaan, oli äärioikeistolainen ukrainalainen nationalismi.

Arestovich sanoi tammikuussa, että venäläinen ohjus oli pudonnut kerrostaloon, koska Ukrainan ilmapuolustus ampui sen alas. Ukrainan kanta oli, että maan joukot eivät yrittäneet torjua ohjusta. Häneen kohdistuneiden tyytymättömyyden ilmausten jälkeen Arestovich sanoi tehneensä virheen kommentissaan ja erosi virastaan 17. tammikuuta.

Lähdettyään Zelenskyin kabinetistä Arestovich ilmoitti olevansa epävirallinen henkilö ja voi nyt puhua. Ukraina ei voi voittaa konfliktissa Venäjän kanssa, hän sanoi YouTube-kanavallaan julkaistussa haastattelussa.

Elokuussa 2022 Arestovich ilmoitti aikovansa asettua ehdolle Ukrainan presidentiksi, jos Volodymyr Zelenskyi ei asetu ehdolle toiselle kaudelle.

Lähde: Obektivno.bg

Kuvituskuva: President.gov.ua, CC BY 4.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
6 kuukautta sitten

Toivottavasti Arestovich huolehtii turvallisuudestaan. Ukraina ainakin yhtä vaarallinen toisinajattelijalle kuin Venäjä. Mutta tietenkään se ei ole vaarallinen sellaisille valtiovieraille jotka eivät osaa ajatella ollenkaan. (Tai eivät ajattele koska se ei ole heidän tehtävänsä.)

Minä
Minä
6 kuukautta sitten

Mielipiteitä nuokin, siis mielipiteitä. On entinen neuvonantaja ilmeisesti syystä.

No, aika näyttää, voiko Ukraina voittaa. Veikkaan, että voi. Venäjämieliset ovat luonnollisesti eri mieltä, koska he uskovat Venäjän sellaiseen mahtavuuteen, jota ei ole.

Leino Kimmo
6 kuukautta sitten

Aika näyttää, että vastakkain eivät ole itä ja länsi, vaan globalismi ja ajattelevat ihmiset . Kun ”koronan” kuolleisuus ei ole ollut ”toivotun” lainen ja tietoa ihmisille alkaa tihkua kansalaisten tahallisesta tappamisesta ja omaisuuden ryöstämisestä on kaiken median huomio keskitettävä sotaan ja saatava lisää kuolonuhreja etusivujen täytteeksi . Olemme tilanteessa, jossa kansojen hallinta ei enää onnistu ilman ”suurta näyttämöä”; jollaiseksi Ukraina vuosikymmenessä rakennettiin.

Miettikääpä, jos tuo näyttämö rakennettiinkin vain ihmisten hämäämiseksi pois ajattelusta ihmisten vapaudesta olla ja ajatella !

Tämän vastavoima ”korona” suunniteltiin kauan sitten, ja Suomessa sen ”käyttöönoton” ongelma ratkaistiin Suomessa jo 2010: Perustuslain tarkastamiskomitean mietintö 9/2010 : ”Poikkeusoloja koskevaa lakia tulee muuttaa niin, että poikkeusolot voidaan sotatilan lisäksi julistaa kansainvälisen elimen ilmoittaman pandemian seurauksena.” ( pandemia tässä lakitekstissä on sanahässäkkä, joka tarkoittaa pandemiaa).

Vuoden 2011 perustuslaissa siis valta maanpetoksella annettiin WHO:lle joka sitä käytti sulkemalla Suomen myöhemmin.

Tuohon samaan petokseen on lisättävä kansalaisten ihmisoikeuksien poisto !

PL 118 § 3 momentti : Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

PL 6 § kansalaisten yhdenvertaisuudesta siis heitettiin lopullisesti romukoppaan 2011. Todellisuudessa teko kulissien takana tehtiin jo 2005 : EOA päätös 876/2/05 : Poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa. Hallintomenettelyssä saatuja todisteita ei itsekriminointisuojan takia voida käyttää oikeudessa.

Tuo päätös selvästi oli toimivallan ylitys, joka siis ”korjattiin” 2011 maanpetoksella . ( PL 118 § 3 momentti ).

Mielenkiitoisen asiasta tekee 9.12. 2005 Valtakunannsyyttäjänvirastoon jättämäni syyteilmoitus tuollaisen lainsäädännöllisen syrjinnän tutkimiseksi. ( kirjattiin diaariin 8 kuukautta ja jätettiin tutkimatta ).

Voiko lainsäädäntö missään maassa olla takautuvaa tai enneaikaista ; Suomessa olemme nähneet siis kummatkin PL 118 § 3 momentti ja NATO-laki !

Sanna ja kumppanit tietävät, että jos ”näyttämö” sulkeutuu ennenaikaisesti saattaa vankila kutsua näistä suurista petoksista kansaa kohtaan ?

Näiden tietojen valossa hyvin ymmärrän ”näyttämön” Hornet-kommentit näytöksen loppumisen estämiseksi .

WEF-loppu kun alkaa Ukrainan sodan loppumisella; tai uuden sodan julistamisella ; B-52 pommikone nähty Itämerellä lähellä Suursaarta !

Ajallisesti Sannan lausunto sopii täysin pommikoneen ilmestymiseen esiripun takaa näyttämölle seuraavan viikon lehdistön ”ruuaksi” !

Katseet siis on käännettävä pois siitä, mihin ihmisten halutaan katsovan; on katsottava esiripun taa ja tuleviin suunnitelmiin.

Saksan kansa kapinoi ja hallitus empii antaa allekirjoitus lähettää taas suuri määrä ammuksia Ukrainaan; koska tietävät teon vähintään moraalittomaksi tai rikolliseksi osallistumiseksi aloittaa 3 maailmansota … jollakin siellä Saksan hallituksessa vielä on omatunto ?

Virossa näitä omantunnon omaavia jo pidätellään; koska Suomessa ?

WEF rakoilee ja vuotajien etsintä on kovaa juuri tällä hetkellä .

Penttinen Erkki
6 kuukautta sitten

Nelosen uutisissa venäjällä oli kova supina kun ne näyttivät Marinin ja Zelenskyn lämpöisiä halailuja eilen tapahtuneessa tapaamisessa.Toinen huomionarvoinen tapahtuma oli kun venäläiset paljastivat kaasuputken räjäytyksen amerikkalaisten ja Ukrainalaisten sukeltajien touhuksi ja heidän satelliittikuvista näkee veneen ja laivan joka odotti sukeltajien työskentelyn ajan paikan päällä.Minä pääministerinä ajattelisin hieman tarkemmin lausumisiani sillä ei venäjä katso suopeasti jos Suomi antaa Hornetteja Ukrainalle.Sannan henkiriepu alkaa olla nyt dollareissa laskettavissa tuolla rajan takana.Contact Us

4
0
Kommentoi ja keskustele!x