Britanniassa kohua nostattaa yli 100 000 Whatsapp-viestin vuoto, joka paljastaa koronaviruksella pelottelun ja kansalaisten avoimen pilkkaamisen korkeimmalla hallinnon tasolla.

Britannian entinen terveysministeri Matt Hancock ehdotti avustajalleen, että koronaviruksen uudella variantilla he “pelottelisivat housut jalasta kaikilta”. Asia kävi ilmi Sunday Telegraph -ohjelman julkaisemasta vuodetusta viestinvaihdosta.

Vuoden 2020 joulukuulta peräisin olevan viestinvaihdon mukaan näyttää siltä, ​​että entinen terveysministeri keskusteli siitä, milloin pitäisi paljastaa koronaviruksen Kent-variantin olemassaolo varmistaakseen, että ihmiset noudattavat lockdown-sääntöjä.

Toisessa WhatsApp-keskustelussa tammikuulta 2021, jolloin lockdown-toimet olivat käytössä, Hancockin nähdään keskustelevan mahdollisista muutoksista virkamieskunnan johtaja Simon Casen kanssa. Case ehdotti, että “pelko/syyllisyystekijä” oli tärkeä hallituksen viestinnän kannalta. Hän varoitti tekemästä pieniä muutoksia sääntöihin, koska ne näyttäisivät “naurettavilta“.

Yli 100 000 viestin kokoelma WhatsApp-viestinvaihdosta Hancockin ja muiden ministerien ja virkamiesten välillä Covid-19-pandemian huipulla on vuotanut brittilehti Telegraphille toimittaja Isabel Oakeshottin toimesta. Hän on äänekkäästi arvostellut koronavirukseen liittyneitä lockdown-toimia.

Hancock uskoi WhatsApp-viestinsä Oakeshottille toivoen, että toimittaja auttaisi häntä kirjoittamaan kirjan, joka palauttaisi hänen ministeriaikoina ryvettyneen maineensa.


Vuodoista on Britanniassa noussut useita otsikoita, joista osa näyttää miten hallinnon sisäisissä viestinvaihdoissa pilkataan kansalaisia avoimesti.

Liberaalidemokraattien varapuheenjohtaja Daisy Cooper kommentoi vuotoja BBC:lle:

“Tämä raottaa kantta halveksunnasta, jota Boris Johnson ja hänen konservatiiviset ystävänsä osoittivat brittiläisiä kohtaan pandemian aikana.

He pilkkasivat ja vitsailivat rikkoessaan sääntöjä, joita meidän kaikkien oli noudatettava.”

“Covid-tutkimuksen on kyettävä pääsemään tämän maamme historian surullisen saagan ytimeen mahdollisimman pian. Yleisö ansaitsee totuuden”, Cooper sanoi.

Lähde: BBC

Kuvituskuva: Portable Antiquities Scheme, CC BY 2.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Raimo N
Raimo N
6 kuukautta sitten

ja johan meillä on Järvisen Askokin alkanut selittelemään…. joko se paska roiskuu pian tuulettimeen… ?

Kun vähän miettii niin tajuaa noiden huijaukset
Kun vähän miettii niin tajuaa noiden huijaukset
6 kuukautta sitten

Mikäpä ei noista kirotuista säännöistä paljoo piitannut, koska homma haisi jo niin paljon alusta alkaen, että tulin siihen tulokseen, että iso huijaus toi on.

pöh
pöh
6 kuukautta sitten

Kaikki on nykyään huijausta.

Nyt on FOX news ja Tucker Carlsson saanut demokraattien vastustuksesta huolimatta käyttöönsä 6.1 “capitolin valtauksen” 40 000 tuntia videota jota ei ole ennen julkaistu. Sekin koko “capitolin valtaus” on lavastettu ja liioiteltu.
https://nypost.com/2023/03/06/jan-6-footage-shows-cops-bringing-qanon-shaman-to-senate-floor/Contact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x