Tämä on niin sanotun “nukkuvan” kansanosan edustajan pohdintaa.

Olen jo aiemmin kirjoittanut että ei kannata äänestää.

Tämä on johtunut siitä että en oikeasti usko, että tämä niin sanottu edustuksellinen demokratia oikeasti on toimivaa demokratiaa.

Ensinnäkin järjestelmä on viallinen ja se on ollut se suurin syy miksi en ole äänestänyt yli 10 vuoteen.

Tällä hetkellä 200 eniten ääniä saanutta kansanedustajaehdokasta eivät ole ne samat 200 jotka sinne eduskuntaan pääsevät.

Eli järjestelmä tukee suuria puolueita ja ehdokas joka on suuressa puolueessa pääsee pienemmällä äänimäärällä läpi, kuin joku toinen ehdokas joka ei ole suuressa puolueessa.

Näin demokratia ei käytännössä toteudu.

Lisäksi joissain tapauksissa äänesi voi mennä hukkaan ja pahimmalla mahdollisella tavalla.

Sinun ehdokkaasi joka saa enemmän ääniä ei tule valituksi vaan vähemmän ääniä saanut suuren puolueen ehdokas menee läpi.

Järjestelmä on siis vinoutunut ja on jo pitkään näyttänyt siltä, että kun tämä vinouma suosii suuria puolueita, niin ketään ei oikein kiinnosta tuota vinoumaa lähteä korjaamaan.

Näköjään sillä ei ole mitään merkitystä että nykyinen äänestysjärjestelmä on täysin epädemokraattinen ja pieniä puolueita tai yksittäisiä ehdokkaita syrjivä.

Ja kannattaa muistaa, että se ei ole pieni asia äänestätkö vai et.

Vaikka äänestäisit Aku Ankkaa tai kirkkovenettä, niin äänesi lasketaan äänestysprosenttiin.

Ja kun äänestysprosentit ovat isoja, niin järjestelmää ei lähdetä muuttamaan kun vallassa olevat toteavat, että jos järjestelmään ei uskota niin eiväthän ihmiset äänestä.

Se on se pääsyy miksi en ole äänestänyt.

Kun koet että äänestysjärjestelmä on viallinen, niin aina kun äänestää tukee käytännössä tätä viallista järjestelmää.

Ja niin kauan kuin sitä tuetaan, niin mitään ei tulla muuttamaan.

Toinen syy olla äänestämättä minulla on ollut puoluekuri.

Isonkaan puolueen hyvä kansanedustaja ei saa toimia itsenäisesti tai toimia omantuntonsa tai omien kannattajien etujen mukaan jos se on puolueen ja sen puheenjohtajan näkymysten vastaista.

Se on demokratian vastaista että kansanedustajaan kohdistetaan kurinpidollisia toimenpiteitä jos hän toimii omantuntonsa mukaisesti.

Niinpä rivikansanedustajat harvemmin lähtevät vastustamaan puolueensa puheenjohtajan linjaa tai näkemyksiä vaikka ne olisivatkin omasta mielestä väärin tai moraalittomia.

Hyvänä esimerkkinä koronakusetuksen aikana tehdyt perustulainrikkomukset tai päin helvettiä hoidettu Nato – hakemus.

Moni kansanedustaja oli näissä asioissa eri mieltä kuin puoluejohtajansa, mutta he antoivat periksi puoluekurille ja näin toimivat periaatteitensa vastaisesti.

Näiden kahden ison syyn takia olen ollut pitkään äänestämättä.

Äänestäminen ja uusien kasvojen nouseminen eduskuntaan ei ole muuttanut mitään, päinvastoin asiat ovat menneet entistä hullumpaan suuntaan.

Toisaalta olen myöskin sitä mieltä, että jos Venäjä olisi hyökännyt Suomeen, niin tuhon jälki ei olisi välttämättä niin isoa mitä Sanna Marinin hallituksen jäljiltä maamme näyttää.

Kaikki hyvä ja kaunis joka Suomeen liittyy ja edellisten sukupolvien työ jolla luotiin hyvinvointivaltiomme on käytännössä tuhottu muutamassa vuodessa.

Hallitus on tappanut omaa kansaansa…sanon sen uudestaan kun se ei jostain syystä näytä menevän suurelle massalle jakeluun: nykyinen hallituksemme on tappanut omaa kansaansa.

Kun käytännössä pakotetaan kokonainen kansakunta ottamaan kokeellista rokotetta jolle ei ole perusteita ja joka on huitaisemalla tehty ja sen seurauksena kokonaisukuolleisuus nousee, niin en oikeasti tiedä muuta sanaa kuin tappaa.

Vahinko se ei ollut.

Hallitus, lääkärit ja virkamiehet tiesivät mitä tuleman pitää kun koronarokeitteita jaeltiin, mutta heitä kiinnosti oma valta ja etenkin taloudelliset houkuttimet enemmän kuin yhteinen hyvä tai ammattietiikka.

Käytännössä he vähät välittivät meistä muista tai tästä valtiosta.

He myivät meidät hyeenoilla 30 hopearahasta ja vähät välittivät siitä, että ruumiskasat lähtivät nousuun.

Joten moista touhua ei todellakaan katsella kädet housuissa, mutta en ole ihan varma onko äänestäminen se oikea tapa vaikuttaa muutokseen.

Kansalaisaktivismilla ja etenkin Convoy Finlandin tyyppisillä yhdistymisillä minusta vain voi saada paljon enemmän aikaan.

Nykymeno ei voi jatkua ja se näyttää jatkuvan niin kauan kuin me äänestämme poliitikoja joilla on kytkökset eliittiin ja pahin näistä on WEF kytkös.

Ei sen puoleen ne kansanedustajat jotka ovat myöskin vapaamuurareita, niin en ole nähnyt heidän ajavan yhteistä hyvää samalla innolla kuin omia taloudellisia intressejään.

Nykyään narkkarihuorillakin näyttää olevan korkeampi moraali kuin poliitikoillamme tai virkamiehillämme.

Palataan äänestämisen ja äänestämättä jättämisen pähkäilyyn.

Velvollisuudesta en tee mitään muuta kuin maksan verot.

Lisäksi minua on ihan turha yrittää syyllistää siitä etten äänestä, koska syyllistäminen on ase jota valtaapitävät käyttävät yksilön oikeuksien romuttamiseen.

Suurin huoleni on siis se, että jos äänestän vaikkapa Vapauden Liittoa joka on tällä hetkellä oman uskomukseni mukaan se suurin ja uskottavin vastavoima, niin ettei ääneni mene hukkaan.

Sen tiedän että VKK:ta ei kannata äänestää, siinä menee ääni varmasti hukkaan.

Vapauden Liitolla ja sen kanssa vaaliliitossa olevilla puolueilla on kyllä mahdollisuus haastaa valtapuolueet ja aloittaa jotain samaa minkä Timo Soini ja Perusuomalaiset aikoinaan aloittivat.

Jos Vapauden Liitto jatkaa nykyisellä linjallaan, niin sillä on mahdollista parien vaalien jälkeen olla samassa asemassa kuin perusuomalaiset ovat nyt.

Eli olla se puolue jota valtaosa ihmisistä pitää muutospuolueena, joka Perussuomalaiset ei siis enää aikoihin ole ollut.

En vain tiedä tarvitseeko Vapauden Liitto minua ja muiden kaltaisteni ääniä.

Meitä siis pidetään nukkuvina joita me emme todellakaan ole.

Vaikka me emme ole äänestäneet, niin väitän että yli puolet meistä on havahtunut ja valmiina toimimaan.

Me vain pelkäämme että järjestelmä on niin vioittunut ettei sitä enää pysty korjaamaan ja tukemalla sitä vanha perseily vain jatkuu.

Osa meistä niin sanotuista nukkuvista on siis sitä mieltä, että järjestelmää ei vain pystytä muuttamaan sisältäpäin.

Toisaalta Trump tuli puskan takaa ja ravisutti hyvin voimakkaasti järjestelmän rattaita ja sai oikeasti eliitin edustajat säikähtämään.

Eliitti säikähti niin pahasti, että heidän oli pakko pelata Trump ulos ja junailla vaalit niin, että todellisuuden tajun menettänyt eläkeläinen pääsi kulissipresidentiksi.

Sekin on sitten huomioitava että ääniä lasketaan digitaalisesti ja digitaaliseen ääntenlaskentaan pystytään vaikuttamaan.

En todellakaan ole nukkuva vaan hereillä ja tiedän miten järjestelmä toimii.

Lisäksi en ole pitänyt siitä näissä vaaleissa kuinka media koittaa pitää pienet puolueet pimennossa ja kuinka paljon vaalikoneita on manipuloitu.

Lisäksi ymmärtääkseni Vapauden Liiton ehdokkaita on uhkailtu ja tapahtumia koitettu estää tai niitä on häiriköity.

Tämä ei kuulu demokratiaan.

Jotenkin tuntuu, että kun tätä kautta Vapauden Liitto on saanut sympatia pisteitä, niin valtapuolueet ovat säikähtäneet tätä ja lähetelleet sitten itselleen paketteja joista on soiteltu poliisille ja koitettu saada itse samaa sympatiaa.

En tiedä vielä äänestänkö vai en ja jos äänestän niin äänestän Vapauden Liiton tai sen kanssa vaaliliitossa olevien puolueiden ehdokasta.

Se mitä pelkään jos äänestän on se, että Vapauden Liitto ja muut sen kanssa vaaliliitossa olevat puolueet eivät pääse eduskuntaan tai eivät saa riittävää asemaa uudessa eduskunnassa ja näin ääneni menee hukaan.

Sitten ääneni lasketaan äänestysprosentiin ja valtapuolueet toteavat, että nykymenoa ei ole syytä muuttaa koska näin moni kävi kuitenkin äänestämässä.

Että meidän niin sanottujen nukkuvien pitäisi saada jonkunlaiset ”takuut” siitä, että se äänestäminen oikeasti toisi sen muutoksen jonka tämä kansakunta tarvitsee.

Että jos jätän äänestämättä, niin laiskuudesta ei ole kyse vaan siitä, että en usko ääneni tuovan muutosta vaan ruokkivan tätä läpimätää ja lahoa järjestelmää joka on nykyisin demokratian irvikuva.

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

jarno jäppinen

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
jarno jäppinen
Kirjoittanut jarno jäppinen

Kirjailija Kyminlinnan puolustaja Erittäin tunnettu koulukiusattu.

Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Raimo N
Raimo N
9 kuukautta sitten

Arvoisa Jarno Jäppinen. Hyviä pohdintoja. Ja kyllä sinunkin äänesi tarvitaan. Meitä systeemiin kyllästyneitä ja uskonsa menettäneitä on paljon. Itse olen aina äänestänyt, mutta tuttavapiirissä on monia, jotka eivät ole äänestäneet pitkään aikaan – juuri mainitsemistasi syistä. Mutta nyt hekin aikovat äänestää.

ja nimen omaan Vapauden liittoa. Olen päätellyt, kuten monet näistä nukkuvista lähipiirissäni, että VLstä on tulossa todellinen uhka, koska valemediamme on absoluuttisen hiljaa heistä… varmasti löytyisi jotain jos journalistit tönkisi. Löysiväthän he nopeasti vaaliliitosta murhamiehen mutta siitä ei revitelty kuin ihan pakosta, ettei tule liikaa mielenkiintoa.

VL voi hyvinkin olla 8-12v päästä merkittävä tekijä ja Suomen tila voi olla siten parempi.

Ellei tämä porukka onnistu, jää enää jäljelle vallankumous. Mutta onko tästä kansasta enää barrikadeille ? Nyt on äänestettävä, kaikella uhallakin. Ja jos ei mitään muuta – on hyvä välillä ravistella kalterin häkkejä.

Vahvasti uskon, että VL synty ja nopeus millä he etenevät, oli kuvio jota estabilismentti ei ollut ottanut huomioon. VKK taisi olla heidän virittelemä miina. Selittäisi oudot tapahtumat jotka alkoi heti aluevaalien menestyksen jälkeen.

Jos Suomen nukkuvat ryntäisi vaalipäivänä äänestämään VLää – edes dominioin porukka ei osaa varautua väärentämään tarpeeksi laskentaa. Näin kävi Trumpin kanssa 2016. He väärensi, mutta eivät tajunneet että DT sai niin paljon oikeita ääniä, että väärennys jäi lyhyeksi… Toista kertaa he eivät ottaneet riskiä, vaikka vilppi oli niin selvää että kuuluisa sokea reettakin sen näki.

Muutos ei ole helppo. VLllä on paskamaisen kova pieti edessä, mutta ei sitä muutosta ainakaan ulko-oven takaa tehdä.

Vaikea pulma
Vaikea pulma
8 kuukautta sitten

Ainut juttu vaan on se, että edustusto perustetaan jokatapauksesa. Aluevaalithan oli hyvä esimerkki. Ihmisiä ei oikeen kiinnostaneet ja siitä oli mediakin ”huolissaan”, mutta paikat täytettiin ja rahat jaettiin.Contact Us

4
0
Kommentoi ja keskustele!x