Unkarin parlamentin puhemies László Kövér sanoo, että EU- ja Nato-maat ovat jo osapuolia Ukrainan sodassa. Unkarin pääministeri Viktor Orbán peräänkuuluttaa “Euroopan Naton” luomista ilman Yhdysvaltoja.

Massiivinen aseapu Ukrainaan on tehnyt useista Nato- ja EU-maista osapuolia Ukrainan sodassa, sanoi Ukrainan parlamentin puhemies László Kövér HIR TV:lle perjantaina.

“Naton ja EU:n jäsenet ovat jo lähettäneet lähes 60 miljardin dollarin arvosta tappavaa sotilasvarustusta Ukrainaan, joka on yksi sotivista osapuolista. Tämä tarkoittaa, että yksittäiset maat – Euroopan unionin ja Naton jäsenet – ovat tämän sodan osallistujia, vaikka eivät vielä taistelekaan”, Kövér sanoi.

Puhemies kertoi myös mielipiteensä Suomen ja Ruotsin mahdollisista Nato-jäsenyyksistä. Sekä Ruotsi että Suomi ovat Koverin mukaan aiheuttaneet vahinkoa Unkarille toistuvilla vihamielisillä toimilla EU:n sisällä.

“Ne aiheuttavat erityistä, mitattavissa olevaa vahinkoa Unkarin kansallisille eduille. Nämä ihmiset painostavat EU:n toimielimiä, jotta ne eivät jakaisi Unkarille kuuluvia EU:n varoja. Tässä on kyse tietystä vahingosta, ei vain siitä, että olemme herkkähipiäisiä”, Kövér selitti.

Kövér totesi myös, että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet eivät lisäisi turvallisuuden tunnetta blokin sisällä, vaan asia on pikemminkin päinvastoin, sillä niiden liittyminen laajentaa Naton ja Venäjän yhteistä rajaa.

Aiemmin tällä viikolla Unkarin pääministeri Viktor Orbán peräänkuulutti “Euroopan Naton” luomista. Orbánin mukaan Yhdysvaltojen halu laajentaa vaikutusvaltaansa on johtanut nykyisiin jännitteisiin Venäjän ja lännen välillä. Hän sanoi uskovansa, että Yhdysvallat vetää Euroopan konfliktiin, jota ei voi voittaa ja joka luo maailmanlaajuisen sodan riskin.

Kommentti:

Orbánin kommentti “Euroopan Naton” luomisesta on terävää ajattelua, jonka tavoitteena on kestävä rauha Euroopassa. Yhdysvaltojen Natoon perustuva läsnäolo Euroopassa ja eurooppalaisen turvallisuusarkkitehtuurin rakentuminen Yhdysvaltojen varaan on monella tavalla epäterve kytky.

Reaalitodellisuudessa Euroopan ja Venäjän olisi helpompi sopia aikaa kestävistä kompromisseista molempien osapuolten turvallisuusnäkökulmat reilusti huomioiden ilman Yhdysvaltojen asettamia ehtoja.

Lähteet: RT, Firstpost

Kuvituskuva: Council.gov.ru, CC BY 4.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

3.1 19 Äänet
Arvostele artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest

9 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Kokoomukselle oikein
Kokoomukselle oikein
27 päivää sitten

Petri Sarvamaa (kok), hyökkäsi EU meppinä rajusti Unkaria kohtaan, ja sai häädettyä Fidesin pois heidän liittoumastaan, sekä sai koko EU organisaation vastustamaan Unkaria.
Tuskin tuo Sarvamaa osaa itse ajatella yhtään mitään, vaan käskyt tuli Suomesta, Kokoomuksen kautta, joka orjailee NWO, Soros, … mafiaa.

Pekka
Pekka
26 päivää sitten

Niin hullunkuriselta kuin se kuulostaakin, voi olla, että saamme kiittää Sarvamaata siitä, että Suomi ei liity natoon. Kiitos Petri!

Eikö vaan
Eikö vaan
27 päivää sitten

Oman käsitykseni mukaan EU ja Nato ovat olleet sodan osapuolia heti alusta alkaen, koska loivat Ukrainan armeijan ja aseistivat sitä sodan ensimmäisestä päivästä alkaen.

Minä
Minä
26 päivää sitten
Vastaa  Eikö vaan

Ukrainan auttaminen ei tee osapuoleksi sodassa. Se on kaikin puolin hyväksyttävää kansainvälisten sopimustenkin mukaan. Halu tulkita sillä perusteella osapuoleksi sodassa on pelkkää poliittista propagandaa. Venäjämieliset tekevät sitä, koska heidän mielestään Venäjän tavoitteille siitä on haittaa. He haluavat Venäjän ottavan Ukrainan itselleen mahdollisimman helposti.

Eonko noin vaikeeta erottaa kaksi eri asiaa???
Eonko noin vaikeeta erottaa kaksi eri asiaa???
26 päivää sitten
Vastaa  Minä

Humanitaarinen apu erikseen. Kommentoija puhui suorasta aseavusta.

Jutkut perkele
Jutkut perkele
26 päivää sitten

Yhdysvaltoja hallitsee juutalaiset jotka ovat kaikkien sotien takana! Uskokaa ny jo perkele!!

Mel gibson

Jfk hitler oli hieno valtion päämies

Minä
Minä
26 päivää sitten

Noitqa samoja mielipiteitä ovat esitelleet monetkin muutkin venäjämieliset ja tietysti Venäjän poliittinen johto, joten ei mitään uutta.

Leino Kimmo
26 päivää sitten

Ainakaan kansalle ei edes haluta antaa mitään päätäntämahdollisuutta. Saati, että julkisesta politiikasta mitään kansalle kerrottaisiin .

Unkarin delegaatio tulee Helsinkiin alkuviikosta; minun saamieni tietojen mukaan ja kaikenlainen kansan aktivismi tämä aikana pyritään kieltämään ?

Kansan mielipidettä omasta joutumisesta sotaan ei ole lupa edes mielessään miettiä .

Ja Ylehän poisti 20 ehdokkaille suunnattua kysymystä kansan luettavista .

50 / 30 on jo melkoinen demokrtiavaje .

Saati, että pankkijärjestelmän romahduspisteestä mitään saisi kirjoitaa: He 99 – 104 /2022 vp ; Suomeen on luotava hätä.pankkijärjestelmä, koska kaikkien pankkien serverit ovat maan rajojen ulkopuolella .

Tällä sodalla pidetään pankkijärjestelmää pystyssä ei mitään muuta .

Yrjö
Yrjö
26 päivää sitten

Ja tämän EUn puolutusliiton pitäisi käsitellä USAta vihollisena ja uhan aiheuttajana. Nythän USA vie ja EU vikisee. Ja Eurooppa on sekaisin.
Pitäisi päästä USAn kylvämästä ajattelusta “länsimaat” irti, jossa psykopaatti USA hallitsee ja Euroopan maat leikkivät kivaa kaveria. Pitää puhua erikseen Europan eduista ja USAn eduista. Ne kun eivät ole yhteneväiset.Contact Us

9
0
Kommentoi ja keskustele!x