Saksan suosituimman vasemmistopoliitikon Sahra Wagenknechtin järjestämä mielenosoitus rauhan puolesta ja Ukrainan asetoimituksia vastaan keräsi lauantaina jättiyleisön.

Berliinin poliisi kertoi lauantaina, että noin 13 000 ihmistä oli osallistunut Berliinin keskustassa Saksan suosituimman vasemmistopolitiikon Sahra Wagenknechtin ja kirjailija-toimittaja Alice Schwarzerin järjestämään mielenosoitukseen rauhan puolesta ja Ukrainan asetoimituksia vastaan.

Järjestäjien mukaan mielenosoituksen osallistujia oli 50 000. Vastaavia mielenosoituksia järjestettiin muissa Saksan kaupungeissa.

Mielenosoitus oli seurausta “Rauhan manifestille”, jonka Wagenknecht ja Schwarzer julkaisivat kaksi viikkoa sitten. Vetoomusta on tukenut yli 680 000 ihmistä Change.org-verkkosivustolla.

Mielenosoituksen yhteydessä pitämässään puheessa Wagenknecht puhui “kansalaisaloitteen alkamisesta” ja “alkusignaalista uudelle, vahvalle rauhanliikkeelle Saksassa”.

Hän sanoi mielenosoittajia yhdistäneen sen, että he eivät kokeneet Olaf Scholzin hallituksen ja hänen ulkoministerinsä Annalena Baerbockin edustavan heitä päätöksellään toimittaa Ukrainalle aseita.

Muina puhujina mielenosoituksessa esiintyivät yhdysvaltalainen ekonomisti Jeffrey Sachs ja entinen saksalainen sotilasupseeri Erich Vad. Sachs kertoi yleisölle viime aikoina selvinneitä tosiasioita, kuten sen, miten länsi esti neuvottelut rauhasta pian sodan alkamisen jälkeen ja että Yhdysvallat todennäköisesti räjäytti Nord Stream -kaasuputket.

Mielenosoittajat kantoivat kylttejä, joissa luki: “Kypärät tänään, panssarivaunut huomenna, ylihuomenna poikanne” , “Diplomaatteja kranaattien sijaan”, “Loppu tappamiselle” ja “Ei minun sotani, ei minun hallitukseni”.

Lauantainen mielenosoitus seurasi solidaarisuutta Ukrainaa kohtaan osoittavaa mielenosoitusta, johon osallistui perjantaina Berliinissä noin 10 000 ihmistä.

Lähteet: DW, The Guardian

Kuvituskuva: Superbass / CC-BY-SA-4.0 (via Wikimedia Commons)

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Jutkut perkele
Jutkut perkele
7 kuukautta sitten

Yksi sana piste KANSAIN VÄLINEN JUUTALAINEN ongelmien ydin

Kansalainen
Kansalainen
7 kuukautta sitten

Oli hyvä että tämä uutinen tuotiin esiin. Minä en ollut huomannut tätä. Mutta että nyt kun NATO-kiimaiet ovat viemässä Suomeakin sotaan Venäjää vastaan, niin ”Ei minun sotani”.

Lauri
Lauri
7 kuukautta sitten
Vastaa  Kansalainen

Eihän näitä huomaa, kun ei Suomessa liiemmin uutisoida. Äkkiseltään huomasin vain Iltalehden uutisoineen tästä, ja vähättelevään sävyyn sekin uutinen. Englanniksi kun ”googlettaa” löytyy useiden eri uutistoimistojen uutinen aiheesta. Englantia olisi hyvä osata niin ei ole yhden näkökulman vankina. Jos ei osaa englantia niin voi käyttää esim. Google kääntäjää tai vastaavaa.

voi ampuu myös omia
voi ampuu myös omia
7 kuukautta sitten
Vastaa  Kansalainen

Eikä minun hallitukseni.

trackback

[…] tähän päivään mennessä on allekirjoittanut yli 840 000 ihmistä. Vetoomusta seurasi Saksassa jättimielenosoitus, johon järjestäjien mukaan osallistui 50 000 […]Contact Us

5
0
Kommentoi ja keskustele!x