Tänään Venäjän hyökkäyksen vuosipäivänä verkkolehti Vastaan Sanomat haluaa muistaa tavallista kansaa, joka kärsii sodan jaloissa.

Me emme elä siinä harhassa, että Ukrainan konfliktin historia alkaisi Venäjän hyökkäyksestä tai että Venäjän hyökkäys olisi provosoimaton. Helmikuun 24. päivä vuonna 2022 konfliktin luonne kuitenkin muuttui. Pitkään jatkunut vastakkainasettelu ja kyvyttömyys kompromisseihin johtivat pisteeseen, josta ei ole paluuta.

Olemme laatineet vetoomuksen rauhan puolesta. Vetoomuksemme mukailee osittain saksalaisen kansanedustajan Sahra Wagenknechtin ja journalisti Alice Scwarzerin laatimaa saksankielistä rauhan manifestia, joka on tätä kirjoittaessa kerännyt jo pitkälti yli puoli miljoonaa allekirjoitusta rauhan puolesta.

Vetoomuksemme voit lukea kokonaisuudessaan alta ja allekirjoittaa sen addressit.com:issa.


Vetoomus rauhan puolesta

Antiikin filosofi Plutarkhokselta on säilynyt sanonta: “Köyhät menevät sotaan, taistelemaan ja kuolemaan muiden ilojen, rikkauksien ja turhuuksien vuoksi.”

Toisen maailmansodan verilöylyjen jälkeisestä, idelogioista vapaamman ja aidomman ihmisyyden kaipuusta suosioon nousseen ranskalaisen eksistentialismin isä Jean-Paul Sartre puolestaan tiivisti: “Kun rikkaat sotivat, köyhät kuolevat”.

Lainaukset kertovat, että valtaa pitävien sodissa kuolevat ne, joilla valtaa ei ole.

Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan tulee 24.2.2023 kuluneeksi vuosi. Tähän mennessä arviolta yli 200 000 sotilasta ja 50 000 siviiliä on kuollut. Kokonainen kansa on joutunut kärsimään sodan traumoista.

Jos taistelut jatkuvat tällä tavalla, Ukrainasta ei ole pian mitään jäljellä. Monet ihmiset eri puolilla Eurooppaa pelkäävät sodan kärjistymistä oman ja lastensa tulevaisuuden puolesta.

Venäjän julmasta hyökkäyksestä kärsinyt ukrainalainen väestö tarvitsee solidaarisuuttamme, mutta mitä solidaarisuus tavallista kansaa kohtaan tässä hetkessä tarkoittaa? 

Kuinka kauan Ukrainan taistelukentillä taistellaan ja kuollaan muiden ilojen, rikkauksien ja turhuuksien tähden? Vastaus on, että sotiminen loppuu, kun aseet tai ammukset loppuvat. Aseiden loppuminen pakottaa johtajat tulitaukoon ja neuvottelupöytään. Sodan jaloissa riittävästi kärsineen tavallisen kansan päällimmäiset toiveet tuskin koskevat idelogioita, vaan pikemminkin rauhan tilaan palaamista.

Se, millainen rauha lopulta saavutetaan, ratkeaa neuvotteluissa. Neuvottelu ei tarkoita antautumista, vaan kompromissien tekemistä molemmin puolin. Tärkeimpänä tavoitteena on estää satoja tuhansia kuolemia ja vielä pahempaa tapahtumasta. Näin ajattelemme me allekirjoittaneet ja näin ajattelee Suomessa, Euroopassa ja maailmassa moni muukin.

Me tavalliset suomalaiset emme voi suoraan vaikuttaa Yhdysvaltoihin, Venäjään tai muuhun Eurooppaan. Sen sijaan me voimme ja meidän täytyy vaikuttaa omaan hallitukseemme ja presidenttiimme ja muistuttaa heitä, että he ovat tavallisen kansan valitsemia, eivät sotia lietsovan ja ylläpitävän eliitin.

Kaikkien niiden johtajien, joiden kyvyttömyydestä kompromisseihin tämä tavallista kansaa tappava sota on saanut alkunsa, on istuttava pöytään ja lopetettava se, minkä ovat aloittaneet. Me suomalaiset voimme aloittaa omista johtajistamme.

Me allekirjoittaneet vaadimme Suomen hallitusta lopettamaan asetoimitukset Ukrainaan. Suomen on toimittava arvokkaimman ulkopoliittisen perintönsä ja maailmallakin aikanaan tunnustetun, puolueettoman rauhanvälittäjän maineensa velvoittamana.

Meidän on seistävä eturintamassa vaatimassa tulitaukoa ja rauhanneuvotteluja. Kuka muu sen tekisi, ellei Suomi sitä tee?

Lännen asetoimitusten tukemana Ukraina voi voittaa yksittäisiä taisteluita, mutta se ei voi voittaa sotaa maailman suurinta ydinasevaltaa vastaan, sanoo Yhdysvaltain armeijan korkein kenraali Mark Milley. Hän puhuu umpikujasta, jossa kumpikaan osapuoli ei voi voittaa sotilaallisesti ja sota voidaan kuitenkin lopulta lopettaa vain neuvottelupöydässä. Miksi sitä ei tehtäisi heti?

Jokainen hukattu päivä ilman todellista pyrkimystä rauhaan maksaa valtavasti lisää ihmishenkiä ja vie meitä lähemmäksi kolmatta maailmansotaa.

Tämä vetoomus mukailee osittain saksalaisen kansanedustajan Sahra Wagenknechtin ja journalisti Alice Scwarzerin laatimaa rauhan manifestia, joka on tätä kirjoittaessa kerännyt jo pitkälti yli puoli miljoonaa allekirjoitusta rauhan puolesta.

Näytä tukesi rauhalle ja sodan jaloissa elävälle, tavalliselle kansalle. Allekirjoita tämä vetoomus rauhan puolesta.


Kuvituskuva: Pxhere, CC0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

7 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh
pöh
7 kuukautta sitten

Rauha on nykyään kirosana.
“koko eurooppaa ja länsimaisia arvoja puolustava” Ukrainakin kielsi lailla rauhanneuvottelut.
Sinänsä ois jokaiselle mietinnän paikka että mitä ne länsimaiset arvot sitten nykyään on?
valehtelua, korruptiota, tavallisten ihmisten tappamista jne?

Länsi se sotaa haluaa
Länsi se sotaa haluaa
7 kuukautta sitten
Vastaa  pöh

Lännen arvot ovat LGBT+ ja muut sateenkaarisairastelut. Perheiden rikkominen, kristinuskon mollaaminen ja samalla islamin käsittämätön nuoleminen. Valehtelu ja petokset kansainvälisellä näyttämöllä ovat lännen nykyinen toimintatapa. Valkoisen heteromiehen ajaminen sivuraiteelle ja matumiesten nuoleskelu. Työntekijöiden olot tehdään kehnoiksi ja palkkoja ei koroteta, mutta samalla länsimainen eliitti kahmii hilloa taskuihinsa aina vaan enemmän.

Leino Kimmo
7 kuukautta sitten

Suomen osalta on suoraan kyse Suomen valtiojohton ohjaamisesta maan rajojen ulkopuolelta.
Tämä on lehdessä todistettu 19.2. 2013 Iltalehti “Miljooneien rahavirrat puolueille.” Jorma Heikkinen: “Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” “Rahalla on saatu omnlaista lainsäädäntöä.”

Suomea ajetaan esim. Natoon, kuin käärmettä pyssyyn; mitä lisäarvoa Suomi olisi saamassa.

Enemmän tukea, kuin Ukraina, joka EI ole Nato- tai EU-jäsen ja näyttää jonkinverran saavan “tukea” !

Laittaa mietityttämään mikä tämän kaiken takana on ? Kuinka suurilla summilla Suomesta on OSTETTU lainsäädäntöä ja millaista ?

No ainakin eläkerahastoja on saatu “eduskunta” varastamaan; yhdelläkin “lailla” 3 miljardia ?

Iltalehti 7.4. 2012 “Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. “Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurahat aiotaan kaapata.” ( “laki 444/2012” ).

Kun puoluejohdon lahjonnalla rupeaa saamaan miljardivarkauksia ollaan kaukana demokratiasta !

NATO-kytkös olisi näille rikollisille ja lahjotuille “päättäjille” vain syytesuojan parannus; ei mitään muuta.

Nimittäin, jos Suomessa valta vaihtuu ja PL 118 § 3 momentin syytesuoja ( petos ) saadaan puretuksi alkaa loputon rahavirtojen seuranta; ja näämme millaisella lahjonnalla on saatu millaisiakin “lakkeja” !

Suuri osa uskoo, kun YLE sanoo lainsäädäntötyön olevan lakien mukaista Suomessa; todellisuudessa rikollisorganisaatioilla on menty 90-luvulta asti !

Esimerkiksi bensiinin hinnaksi Suomessa määrättiin EU-“lainsäädännöllä” 2 e / litra jo 10 vuotta sitten; direktiiveissä tämä lukee !

Pankki-vakuutuslaitokset ovat Suomessa olleet lakien yläpuolella jo 90-luvulta asti !

Länsi on mätäpaska. Vihaan nyky länttä
Länsi on mätäpaska. Vihaan nyky länttä
7 kuukautta sitten

Kyllä pallo rauhan suhteen on ollut lännen käsissä. Etenkin USA ja britit ovat todistettavasti torpedoineet kaikki rauhanyritykset.

Yrjö
Yrjö
7 kuukautta sitten

Suomea ajetaan sotaan, Nato on vain meille uskoteltu veruke. Suomi on käytännössä “otettu haltuun”. Näemme tv:stä päivittäin hyvin suomea puhuvia vieraan vallan edustajia.
Kannattaa muistaa, että 7 miljoonan asukkaan Pietari on vain reilun 100 km etäisyydellä Suomen rajasta.

Leino Kimmo
7 kuukautta sitten

Ja kansalaisten omaisuus on jo nyt Ukrainan sodan vakuutena EKP:n kautta. Suomessa 2017 tehtyä sähköistä panttikirjajärjestelmää käytetään seuraavasti : Kun saat lainan pois pankit pyrkivät jättämään panttikirjat omiin nimiinsä tuohon sähköiseen järjestelmään. EKP puustaa toimintaa antamalla pankeille 7 kertaisen sisäänottolainan tällaista “vapaata panttikirjaa kohtaan.”

Kun kupla puhkaistaan EKP omistaa puolen Suomea pankkien kaatuessa.

Minä jo 2 vuotta sitten tein rauhan teon ja vaadin 7,5 kuukauden taistelulla panttikirjat omiin nimiin tuossa sähköisessä järjestelmässä; niimpä minun talo ei enää ole EKP:n vakuutena ostaa ohjuksia ja ammuksia USA:sta ukrainaan .

Ryhdy siis sinäkin rauhan lähettilääksi ja estä EKP:a ylläpitämästä sotaan Suomen kiinteistövarallisuudella vaatimalla vapaat pantit omiin nimiin.

Voin kertoa, että sinulle valehdellaan pankissa mennen tullen, eikä kerrota totuutta sähköisestä panttikirjajärjestelmästä.

Sodan taustalla suunnitellaan karmeita asioita Euroopan kansalaisille; eritoten Suomen.

Yrjö
Yrjö
7 kuukautta sitten

Ehkä voisi tarkentaa, että Ukrainan sota alkoi jo vuonna 2014 vieraan vallan (USAn) rahoittamalla ja avustamalla vallankaappauksella.
Ylen toimittaja raportoi tuolloin totuudenmukaisesti Kiovasta näyttämällä Jenkkisenaattoreita yllyttämässä kansaa kapinaan. Pian tämän jälkeen tämä Ylen toimttaja kuoli syöpään.
Sen jälkeen meille ei ole enää kerrottu Ukrainasta totuutta.Contact Us

7
0
Kommentoi ja keskustele!x