Suomi pinkoo karhua pakoon suden suuhun. Onko ajatus saavuttanut vieläkään sitä ääntä nopeammin paenneita päättäjiämme, vaikka eurooppalaista energiainfraa pätkitään turvamieheksi pestaamamme gorillan silmien alla? Missä viipyy EU:n “vahvin mahdollinen vastaus”?

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi helmikuun 2022 puheessaan, jossa hän perusteli Ukrainan sotaoperaation aloittamista, että länsi on valheen imperiumi.

Läntisen valtamedian propagandamylly on sittemmin jauhanut ylikierroksilla päivittäisiä annoksiaan ja pimittänyt tosiasioita, kuin pyrkien kiihkeästi todistamaan Putinin pointin. 

Siksi totuutta vastaava kuva monien tapahtumien kulusta saadaan lännessä kasaan pala kerrallaan vasta sitten, kun asioiden kulkuun on jo kovin myöhäistä vaikuttaa ja lukijakunta on ehtinyt muodostaa asioista muuttumattomat päähänpinttymänsä.

Helmikuussa 2014 oltiin nykyiseen sotaan johtaneen tapahtumaketjun yhdellä alkulähteellä. Kiovassa Maidan-aukiolla osoitettiin mieltä ja ihmisiä ammuttiin kadulle.

Ukrainalais-kanadalainen politiikan tutkija Ivan Katchanovski Ottawan yliopistosta on tutkinut Maidanin ampumisia. Katchanovskin vuonna 2021 kirjoitettu tutkimus paljastaa kylmääviä yksityiskohtia tapahtumiin liittyneistä oikeudenkäynneistä ja tutkimuksista. Tutkimukset ovat kiistatta todistaneet, että presidentti Viktor Janukovytsin Berkut -poliisit eivät tappaneet mielenosoittajia, toisin kuin läntinen narratiivi väittää.

Johtopäätöksissään Katchanovski kirjoittaa:

“Paljastukset Maidanin verilöylyn oikeudenkäynneistä ja tutkimuksista vahvistavat aikaisempien akateemisten tutkimusten havainnot, joiden mukaan tämä verilöyly oli false flag -joukkomurha, johon osallistui elementtejä Maidanin johtajista ja äärioikeistosta ja että se sisälsi poliisien joukkomurhan. Hämmentävä vääristely Maidanin verilöylystä ja sen tutkinnasta ja oikeudenkäynnistä länsimaiden hallitusten ja tiedotusvälineiden toimesta vaatii lisätutkimusta tuollaisen vääristelyn syistä.”

Läntisten tiedotusvälineiden toimituksissa kautta maailman on päätetty jättää suuri yleisö siihen käsitykseen, että maanpakoon ajettu Janukovyts ja häntä tukenut Berkut-poliisi olisivat olleet tarinan pahiksia. Tai sitten tosiasiat eivät vain ole kiinnostaneet tarpeeksi.


Viime joulukuussa Saksan entinen liittokansleri Angela Merkel paljasti saksalaisen Die Zeit -lehden haastattelussa, että vuonna 2014 solmittu Minskin sopimus oli osa lännen viivytystaktiikkaa, jolla oli tarkoitus ostaa aikaa Ukrainan aseistamiseksi.

Hänen kommenttinsa indikoivat varsin selvästi, ettei Minskin sopimusta ollut tarkoituskaan panna lännen osalta toimeen, jotta kuuma sota olisi vältetty.

Pian sodan sytyttyäkin rauhan eteen kuitenkin ponnisteltiin. Israelin entinen pääministeri Naftali Bennett paljasti haastattelussa helmikuun alussa, että hänen ponnistelunsa välittäjänä Venäjän ja Ukrainan välillä olivat lähes menestys, kun molemmat maat suostuivat tekemään myönnytyksiä ja vaativat aselepoa. Länsi kuitenkin esti rauhan syntymisen, hän sanoi.


Kun viime syyskuussa Nord Stream -putkiin kohdistui sabotaasi, läntinen lehdistö täyttyi spekulaatioista, olisiko Venäjä räjäyttänyt omat kaasuputkensa, eikä kenellekään tullut mieleen muistuttaa, että vakavat väitteet vaativat vakavia todisteita.

Sen sijaan kun Pultizer-palkittu pitkän linjan tutkiva journalisti Seymour Hersh kertoi viitaten sisäpiirilähteeseen, että Yhdysvallat räjäytti Nord Stream -kaasuputket, tämä kyllä muistettiin, jos asiasta ylipäätään kerrottiin. Kaikki mediat eivät uskaltaneet koskea koko aiheeseen ja jos koskivatkin, uutisoinnin kärki oli Washingtonin kiistäminen.

Kun syksyllä paljastui, että kyse on todellakin sabotaasista, eikä syyllisiä vielä voitu nimetä, EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vannoi EU:n “vahvinta mahdollista vastausta” sabotaasiin.

Europarlamentaarikko Mick Wallace kyselikin puheenvuorossaan parlamentissa aiheellisesti tuon vahvimman mahdollisen vastauksen perään nyt, kun tekijät suurella todennäköisyydellä tiedetään. Hän myös tiedusteli, onko EU:sta tullut niin alamainen Yhdysvalloille, ettei heiltä voi edes kysyä tekivätkö he sen?

Vasallimaisen Saksan ja Brysselin vahvin mahdollinen vastaus on tällä hetkellä korvia huumaava hiljaisuus.

Tällä hetkellä länsi ei voi tunnustaa Ukrainan olevan häviämässä sotaa, koska häviävän Ukrainan aseistamisen jatkaminen paljastaisi tyhmemmillekin, että kyseessä on niin sanottu proxy-sota, eli länsi käyttää Ukrainaa hyväkseen Venäjän heikentämiseksi.

Historioitsija ja tiedusteluasiantuntija Jeff Roggin mukaan jo ensimmäisessä USA:n tukemassa kapinassa 50-luvulla, myöhemmin salauksesta vapautettujen asiakirjojen mukaan, amerikkalaisten suunnitelmana oli käyttää ukrainalaisia välimiehenä Neuvostoliiton heikentämiseksi.


Ennen Ukrainan sotaa läntisessä imperiumissa vaahtopäiden lyöntiä valherannikolle nähtiin koronatoimiin liittyen.

Rokotteista ja maskeista kiistelimme keskenämme kuin heikkopäiset. Päätöksiä jopa pakkorokottamisesta tehtiin ja ruokakaupoissa tai busseissa tunnelmat olivat uhkaavat, kun hysteerisiksi pelotellut ihmiset ilmaisivat vihaansa ja halveksuntaansa jos joku kehtasi liikkua ilman maskia. Sosiaalisessa mediassa kokeellisia rokotteita karsastaneet lynkattiin joukolla.

Tänä päivänä tiedämme, että koronainfektion synnyttämä immuniteetti on “vähintään yhtä korkea, ellei korkeampi” kuin kahdella mRNA-rokoteannoksella aikaansaatu immuniteetti.

Tiedämme myös, että kasvomaskien laaja-alainen käyttö on saattanut ehkäistä vain hieman tai ei ollenkaan koronaviruksen leviämistä ihmisestä toiseen.


Mitähän tästä voisi oppia? Ainakin sen, että tärkeimmät tosiasiat tulevat tietoomme liian usein liian myöhään.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan Suomen Nato-hakemus oli nuijittu ennen kuin minkäänlaista tosiasioihin pohjautuvaa debattia ehdittiin käydä tai riskiarvioita tehdä.

Nyt, kun eduskunta on ennen viimeisiä ratifiointeja jo nuijimassa Nato-lainsäädäntöä, on pohdinta siitä, mihin oikein olemme sitoutumassa, valtamediassakin vasta alkamassa.

Yhdysvaltojen siipien suojaan rynnittiin vanhan liiton uskomuksilla ja kansan pelkoja hyväksikäyttäen. Karhua pakoon pingottiin suden suuhun. On epäselvää, onko ajatus saavuttanut vieläkään sitä paenneita päättäjiämme, vaikka eurooppalaista energiainfraa pätkitään turvamieheksi pestaamamme gorillan silmien alla.

Australian entinen pääministeri Malcolm Fraser on kertonut vasta elämänsä loppupuolella ymmärtäneensä sen paradoksin, että Australia tarvitsee Yhdysvaltoja puolustukseensa, mutta se tarvitsee puolustamista vain Yhdysvaltojen takia. Hän kertoi oivalluksistaan kirjassaan Dangerous Allies.

Suomea ja Eurooppaa koskee Naton kohdalla sama paradoksi. Kaikkinainen sopiminen kestävästä rauhasta Venäjän turvallisuusintressit huomioiden on mahdotonta Yhdysvaltojen Natoon perustuvan vaikutusvallan takia. Tarvitsemme Yhdysvaltoja turvaksemme, koska Yhdysvallat pyrkii ulottamaan vaikutusvaltaansa ja tuomaan aseitansa aina Venäjän läntisille rajoille saakka.

Montakohan elämää Suomen päättäjät tarvitsevat ymmärtääkseen?

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

8 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Minä
Minä
7 kuukautta sitten

Venäjä tietää, että Suomi ei ole turvallisuusuhka, olipa se Naton jäsen tai ei. Se kyllä on kiusaantunut siitä, että Nato-jäsenyys heikentää Venäjän mahdollisuuksia määräillä Suomea sekä pitää sitä etupiirinään.

Venäjän on ollut aina Suomen turvallisuudelle uhka, joskus vähemmän näkyvästi, monesti kouriintuntuvalla voimalla. Suomalaisten tulee ajatella omia turvallisuushuoliaan ensisijaisesti. Venäjän turvallisuushuolia voi ajatella sen verran kuin on mahdollista tinkimättä omasta turvallisuudestaan.

Venäjän turvallisuushuolia ensisijaisena pitävä on itse asiassa Venäjän asialla ja heikentää Suomen turvallisuutta. Eikä se ole minkäälainen rauhan tae, vaan päinvastoin.

Andree
Andree
7 kuukautta sitten
Vastaa  Minä

Osaatko sanoa jonkin tapauksen missä Venäjä olisi uhannut Suomea?

USA:n ja NATO:n ohjuksilla on Suomesta lyhyt matka Pietariin sekä Venäjän tärkeimpään ydinohjustukikohtaan Murmanskiin. Jos Suomeen perustetaan USA:n tai NATOn tukikohta, kukaan ei pysty valvomaa mitä sinne toimitetaan. Sitten tarvitaan enää vain False Flag isku sodan käynnistämiseen eikä meiltä kysytä enää mitään.

Suomi hankkii USA:sta kalliita paskoja F16 -hävittäjiä vain koska ne kykenevät kuljettamaan ydinpommeja Venäjän maaperälle. Viesti on selvä. Jos maanpuolustus kiinnostaisi, niin siillä rahalla olisi hankittu it-ohjuksia ja säästetty isot rahat.

Suomi on irtisanonut sekä Pariisin rauhansopimuksen että Venäjän kanssa solmitun nääpuruussopimuksen, jotka molemmat kieltävät liittoutumisen Venäjän vihollisen kanssa Se osoittaa, että Suomeen ei voi (enää) luottaa. Vuosikymmenten rauhantyö ja luottamus on vedetty kerralla vessapöntöstä alas. Niinistö on tehnyt Suomelle ja suomalasille jopa enemmän vahinkoa kuin Koivisto.

USA:n neokonservatiivien pakkomielteenä on ollut vallanvaihto Venäjällä ja maan pilkkominen osiin. Nyt USA, Nato ja koko länsi on ollut varustamassa ja kouluttamassa Ukrainaa sotaan Venäjää vastaan jo vuodesta 2014, mutta silti Ukraina on häviämässä sodan, karmaavin tappioin, eikä neokonnilla ole peruutusvaihdetta. Länsi ei välitä Ukrainasta, vaan sabotoi rauhanneuvotteluja, ja käyttää sitä proxy-sodassa heikentääkseen Venäjää. Kansa parka. Suomalaiset tappoivat Talvisodassa ukrainalaisia jo suurin määrin. Nyt Suomen Ukrainaan toimittamat aseet vain pitkittävät ukrainalaisten kärsimyksiä. Siellä rekrytoidaan jo lapsia rintamalle.

Jos Meksiko uhkaisi ottaa Kiinan sotilastukikohdan ja ohjuksia maahansa, niin USA pommittaisi Meksikon kivikaudelle.

Minä
Minä
7 kuukautta sitten

50-luvulta lähtien ukrainalaisia koulutettiin ja varustettiin Neuvostoliiton eli Kremlin vallan heikentämiseksi, totta. Mikä vika siinä oli? Ukrainalaiset halusivat jo silloin itsenäisyyttä kommunistien vallan sijaan. Tässä artikkelissa se esitetään ikään kuin huonona asiana, vaikka se oli hyvä asia. Venäjä mielisyydelle tyypillistä on, että Kremlillä nahdään oikeuksia ja sen hallitsemilla alueilla nähdään velvollisuuksia ja myös Venäjän raja mailla nähdään velvollisuuksia olla Kremlille mieliksi.

Neuvostoliitto teki kaikkensa heikentääkseen kaikkia länsimaita, mutta sitä ei tasapuolisuuden puutteen vuoksi kerrottu tässä artikkelissa.

Pekka
Pekka
7 kuukautta sitten
Vastaa  Minä

Ukraina itsenäistyi samaan aikaan kuin Baltian maat, sillä on ollut kolmekymmentä vuotta aikaa hoitaa yhteiskuntansa kuntoon, mutta ukrainalaisilla on sama geeniperimä kuin venäläisillä – korruptio veressä. Sekä Ukraina, että Venäjä ovat molemmat kärjessä maailman korruptioituneina valtioina. Nyt Ukrainasta tehdään “demokratian esitaistelijaa”, sen sijaan tunnustettaisiin, että kyseessä on puhdas proxy sota Venäjä vs. USA.
Sota ei lopu niin kauan, kuin rahaa virtaa lahjoituksina Ukrainaan, suuri osa lahjoituksista menee paikallisten oligarkkien taskuun. Zelenski ruinaa jokapäiväisessä puheessaan lisää rahaa Ukrainalle ja hölmöt lahjoittavat, Suomikin 400 M€. Hölmön hommaa.

Leino Kimmo
7 kuukautta sitten

Follow the money; Dollaria pidetään nyt pinnalla usa:n sotateollisuutta tukemalla puolen maailman voimalla; sota ei saa loppuua ennekuin dollari ja pankki-vakuutusimperiumi on pelastettu; vaikka Eurooppa kaatamalla.

Suomenkin asuntovarallisuus on Ukrainan sodan vakuutena ja kaikki suunniteltiin jo 2017 !

2017 eduskunta teki lain, jonka voimalla asuntojen; asuinhuoneistojen ja mökkien panttikirjat siirrettiin sähköiseen muotoon kertomatta kohteille.

Turun Maanmittauslaitos hallinnoi tätä järjestelmää.

Mutta jutun juju on siinä, että kun ihmiset saavat lainansa maksettu pankit pyrkivät pitämään panttikirjat omissa nimissään tässä sähköisessä rekisterissä.

EKP puustaa tätä sotakassaa antamalla pankeille Suomessa ( ainakin Suomessa ) 7 kertaisesti sisäänottolainaa tällaista “vapaata panttikirjaa ” ( panttikirja, johon ei kohdistu lainaa ) kohtaan.

Suomessa käydään juuri nyt “sotia” siitä kuinka näitä panttikirjoja saadaan talonsa jo maksaneen nimiin tuossa sähköisessä järjestelmässä.

Tampereen seudulla on vaadittu jopa satojen eurojen “järjestelypalkkioita” maksetun talon panttikirjojen saamiseksi omiin nimiin; tämä TODISTAA panttikirjojen rikollisen ja salaisen käytön asiakkaiden tietämättä.

Suomen asuntovarallisuusmassa ( 100 – 200 miljardia ) siis näyttäisi olevan Ukrainan sodan vakuutena !

Suurin rauhanteko on käydä se oma “sota” ja vaatia vapaa panttikirja mitätöidyksi tai omiin nimiin ennen aiottua rysäytystä !

Oman “sotani” kävin 2 vuotta sitten; ja voin kertoa: minulle valehdeltiin joka välissä !

Kun Suomen varat ensin viedään hornettien avulla tukemaan Yhdysvaltoja ja dollaria loput viedään Israeliin ohjuskauppojen muodossa.

Tätä ei kuolontähti eli sanomatalo kai koskaan tule kansalasille kertomaan . ( useiden lähteiden tiedon mukaan jopa talon toimittajat kutsuvat laitosta kuolontähdeksi )

Kuolettava sensuuri kansalaisia kohtaan kattaa koko korttelin !

Tulossa maailman sensuroiduimmat vaalit seuraavassa jaksossa; siis Suomessa ja ihan pian. Kuolontähden koneisto on jo viritetty äärimmilleen ja ihmettelen, ettei minusta ole vielä mitään lokaa heitetty; moni ehdokas on jo saanut nähdä vanhojen juttujen uudelleen esille kaivamisen .

Suomen vaaleissa “mukana” mm. Viestikoekeskus; Google; kaikki operaattorit ja YLE; sivuosaa esittävät merkityksettömät äänestäjät !

Sensuuri todistettavissa tällä: Google ei löydä archive.today/kimmoleaks.fi ; vain sivuston sisäinen hakukone löytää eduskunnan julkista tietoa .

EU-asetus operaattoreiden sensuuripakostahan allekirjoitettiin jo kesällä 2022.

Nyt pyyntö kansalaisille: ottakaa selville mikä taho tuon lain nojalla määrittää sensuroitavan aineiston . Tulevaisuudessa oikeudenkäyntejä kansanmurhaan osallisuudesta ei voida käydä ilman tietoa sensuuriin syyllisistä !

Jos käskyt tulevat Suomen ulkopuolelta kyseessä on täysin rikollinen toisen valtion vaaleihin sekaantuminen; jonka tutkintavaltuus on Kansainvälisellä rikostuomioistuimella !

Suomen poliittisesti korruptoitu poliisi voidaan silloin suoraan ohittaa !

EOA 876/2/05 … Poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa. ( syyteilmoitus jätetty 9.12. 2005 Valtakunnansyyttäjänvirastoon )

Yrjö
Yrjö
7 kuukautta sitten

Nato-vallankaappaajat ovat ajamassa Suomen sellaiseen asemaan, jossa emme ole koskaan olleet. Siinä ei ole kyse “meidän turvallisuudesta”, niinkuin meitä tyhmiä huijataan, vaan siitä mikä on tämän USAn nykyhallinnon suunnitelman takana?
Toiseksi inhottaa tuo Ylenkin uutisista tulviva jatkuva Venäjän vastainen propaganda. Surullista. Vallankaappajat asialla sielläkin.

Juha
Juha
7 kuukautta sitten
Vastaa  Yrjö

Todellakin tuo median psyop propaganda on todella räikeää.. ihan kuin eläisi jossain Neuvostoliitossa.. tämä Suomi on kuin DDR. Kommunistinen totalitarismi jossa sotahulluus on vallannut ihmismielet. Samanlaista tunteisiin vetoavaa propagandaa kuin geenipiikin markkinoinnissa. Vihaa, raivoa ja pelkoa lietsotaan 24/7 ja heikot mielet on manipuloitavissa vähän samoin kuin geenipiikin kanssa. Näiden hypnotisoitujen kanssa kun yrittää keskustella nämä tunteet nousevat heillä välittömästi pintaan. Siitä yleensä tunnistaa tällaisen aivopesun kun se yleensä aina toteutetaan tunteiden kautta.

Hulluus siis on pesiytynyt ihmisten aivoihin. Järjellä ajattelevat ymmärtävär, että sota on hulluutta. Kuka hullu haluaa sotia? Suomessa nyt näitä vaarallisia hulluja on joka puolella. Haluavat liittyä mukaan Naton ja USAn sotaan. Hullut eivät ymmärrä että Suomi heitetään ensimmäisenä karhun kitaan, vaan kuvittelevat että valtamerten takaa jokin yliluonnollinen voima suojelee heitä. Voi jossain vaiheessa tulla herätys karuun todellisuuteen..No minä olen jo liian vanha rintamalle.. menköön poikaset sinne oppimaan.. kuinka totuus satuttaa..

Pekka
Pekka
7 kuukautta sitten
Vastaa  Juha

Vaikka en Trump-fani olekkaan, niin on tunnustettava, että hänen aikanaan ei sodittu, piti järkevästi sekä rakettimiehen, että Putinin kaverinaan. Nyt maailmaa “johtaa” puolinukuksissa seniili sleepy-Joe ja sotia syttyy ympäri maapalloa.Contact Us

8
0
Kommentoi ja keskustele!x