Ukrainalais-kanadalaisen politiikan tutkijan Ivan Katchanovskin vuonna 2021 kirjoitettu tutkimus Maidanin ampumisista paljastaa kylmääviä yksityiskohtia tapahtumiin liittyneistä oikeudenkäynneistä ja tutkimuksista. Maidanin laukauksista alkunsa saanut tapahtumaketju on suorine ja välillisine seurauksineen johtanut Ukrainan täysimittaiseen sotaan. Asiasta ei ole Suomessa raportoitu lainkaan. Kiinnostavatko tosiasiat enää ketään?

Ukrainalais-kanadalainen politiikan tutkija Ivan Katchanovski Ottawan yliopistosta on tutkinut Maidanin ampumisia. Ne olivat alkusysäys tapahtumaketjulle, joka johti ensin Krimin valtaamiseen ja kahdeksan vuotta myöhemmin Venäjän hyökkäykseen.

Katchanovskin tutkimusartikkelissa aiheesta analysoidaan useita satoja tunteja videotallenteita Maidanin verilöylyn oikeudenkäynneistä ja tietoja verilöylyn tutkimuksista yli 2 500:ssa oikeuden päätöksestä Ukrainan virallisesta tuomioistuinpäätöstietokannasta.

Oikeudenkäynnit ja tutkimukset ovat paljastaneet useita todisteita siitä, että tarkka-ampujat murhasivat 20. helmikuuta 2014 neljä ja haavoittivat useita kymmeniä poliiseja ja aiheuttivat ainakin absoluuttisen enemmistön 49 kuolleesta ja 157 haavoittuneesta Maidanin mielenosoittajasta.

Oikeudenkäynneissä esitetyt videot osoittivat, että mielenosoittajien ehdottoman enemmistön ampumisajat eivät käyneet yhteen verilöylystä syytettyjen Berkut-poliisien ampumisaikojen kanssa.

Oikeuslääketieteelliset tutkimukset totesivat, että ylivoimainen enemmistö mielenosoittajista ammuttiin jyrkistä suunnista sivuilta tai takaa. Alkuperäiset ballistiset tutkimukset eivät vastanneet kuolleiden ja haavoittuneiden mielenosoittajien ruumiista otettuja luoteja ja Berkut-poliisin Kalashnikoveja.

Oikeuslääketieteelliset tutkimukset viittasivat myös siihen, että Berkut-poliisit ampuivat Hotel Ukrainan tarkka-ampujia Maidanin mielenosoittajien yläpuolella, puissa ja pylväissä.

Katchanovskin analyysi osoittaa, että tutkimuksia ja oikeudenkäyntejä on pyritty estämään ja peittelemään.

Johtopäätöksissään Katchanovski kirjoittaa:

“Tällaiset paljastukset Maidanin verilöylyn oikeudenkäynneistä ja tutkimuksista vahvistavat aikaisempien akateemisten tutkimusten havainnot, joiden mukaan tämä verilöyly oli false flag -joukkomurha, johon osallistui elementtejä Maidanin johtajista ja äärioikeistosta ja että se sisälsi poliisien joukkomurhan. Hämmentävä vääristely Maidanin verilöylystä ja sen tutkinnasta ja oikeudenkäynnistä länsimaiden hallitusten ja tiedotusvälineiden toimesta vaatii lisätutkimusta tuollaisen vääristelyn syistä.”

Katchanovski sanoo, että massiiviset Euromaidan-protestit eivät saaneet aikaan poliittista muutosta, vaan joukkomurha aloitti aseellisen konfliktin Ukrainassa.

Ampumisista vastuullisia tahoja ei ole vieläkään tuomittu. Katchanovski on seurannut asiaa twiittiketjussaan. Tuomioita on odotettavissa ehkä syksyllä 2023, jos silloinkaan:

“Huolimatta todisteista, jotka paljastettiin oikeudenkäynnissä ja tutkimuksessa ja jotka osoittivat ilman epäilystäkään, että Berkutin poliisi ei murhannut Maidanin mielenosoittajia, syksyllä 2023 odotettavissa oleva oikeudenkäyntipäätös ei ehkä perustu sellaisiin todisteisiin vaan Zelenskyn hallinnon määräyksiin”, Katchanovski huomauttaa.

Maidanin tarkka-ampujat koulutettiin Puolassa?

Puolalainen Euroopan parlamentin jäsen ja silloinen presidenttiehdokas Janusz Korwin-Mikke sanoi uutistoimisto Tassin mukaan huhtikuussa 2015 puolalaiselle uutissivustolle Wirtualna Polskalle antamassaan haastattelussa, että tarkka-ampujat, jotka tappoivat kymmeniä ihmisiä hallituksen vastaisissa mielenosoituksissa Kiovan Maidan-aukiolla, oli koulutettu Puolassa. Korwin-Mikken mukaan heidät lähetettiin Ukrainaan tekemään palvelus Yhdysvalloille. Asiasta on kirjoittanut myös Eurasia Daily.

“Se oli CIA:n operaatio. Tarkka-ampujat koulutettiin myös Puolassa. Jopa Frankfurter Allgemeine Zeitung kirjoitti, kuka todella ampui Maidanilla. Terroristit olivat ampuneet 40:tä mielenosoittajaa ja 20:tä poliisia provosoidakseen mellakoita. Totuus tulee vihdoin ilmi”, Korwin-Mikke sanoi.

Viron ulkoministeri Urmas Paet esitti julkisuuteen Maidanin tapahtumien jälkeen vuotaneessa puhelinkeskustelussa EU:n ulkopoliittisen edustajan Catherine Ashtonin kanssa vahvan epäilyn siitä, että “meidän väkemme” ampuivat Maidanilla, ei Janukovitshin tai Putinin väki.

CIA koulutti tarkka-ampujia Kiovalle Krimin valtauksen jälkeen

Mitä tulee CIA:han, Ukrainaan ja tarkka-ampujiin, Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n kerrotaan kouluttaneen salaisissa koulutusohjelmissa tarkka-ampujia Ukrainalle Krimin miehityksen jälkeen. Asian paljasti alkuvuodesta 2022 Yahoo News. Asiasta on suomeksi kirjoittanut kokoomuslainen Verkkouutiset.

Salaisten koulutusohjelmien paljastuttua historioitsija ja tiedustelun asiantuntija Jeff Rogg huomautti artikkelissaan Los Angeles Timesille, että CIA:lla on aiempaakin historiaa Ukrainan kapinallisten tukemisesta.

“CIA:n on oltava rehellinen ukrainalaisille – ja itselleen – todellisista tarkoitusperistään. Ensimmäisessä USA:n tukemassa kapinassa, myöhemmin salauksesta vapautettujen asiakirjojen mukaan, amerikkalaiset viranomaiset aikoivat käyttää ukrainalaisia välimiehenä Neuvostoliiton heikentämiseksi”, Rogg kirjoitti viitaten asiakirjoihin vuodelta 1950.

Lähteet: Katchanovski, Ivan: The Maidan Massacre in Ukraine: Revelations from Trials and Investigation (2021), Tass, Eurasia Daily, Daily Mail, Yahoo News, Verkkouutiset, Los Angeles Times

Kuvituskuva: Mstyslav Chernov, CC BY-SA 3.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

7 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha
Juha
9 kuukautta sitten

Missä USA, siellä ongelma. Nyt tämä ongelna pääsetään Naton myötä maahamme. Mktäpä luulette… voiko mikään mennä pieleen?

Veikkaaja
Veikkaaja
9 kuukautta sitten
Vastaa  Juha

Veikkaan että kaikki menee pieleen.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
9 kuukautta sitten

Minkähän merkkinen ilmakivääri on kuvituskuvassa?

trackback

[…] Tutkimus: Maidanin ampumiset vuonna 2014 olivat false flag -joukkomurha […]

trackback

[…] Ukrainalais-kanadalainen politiikan tutkija Ivan Katchanovski Ottawan yliopistosta on tutkinut Maidanin ampumisia. Ne olivat alkusysäys tapahtumaketjulle, joka johti ensin Krimin valtaamiseen ja kahdeksan vuotta myöhemmin Venäjän hyökkäykseen. Kerroimme näistä tapahtumista hiljattain. […]

trackback

[…] raportoi viestipalvelu X:ssä, että Maidanin verilöylyn oikeudenkäyntituomio vahvistaa hänen akateemisten tutkimustensa […]

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
1 kuukausi sitten

Yksi pointti meikäläisittäin aina kun Maidan 2014 tulee esille: 10 vuotta sitten 99 suomalaista sadasta ei tiennyt Ukrainasta juuri mitään, eikä halunnutkaan tietää. Nyt eletään siis paitsi vaarallista myös falskia aikaa, kuinkas muutenkaan.Contact Us

7
0
Kommentoi ja keskustele!x