Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg lipsautti 13. helmikuuta Naton päämajassa pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että Ukrainan sota alkoi vuonna 2014, eikä suinkaan vasta helmikuussa 2022.

“Nato on kouluttanut Ukrainan armeijaa vuodesta 2014 lähtien, Nato-kumppanit ovat toimittaneet Ukrainan asevoimille tarvittavia aseita ja koulutusta vuodesta 2014 lähtien”, Stoltenberg sanoi.

Stoltenbergin mukaan Nato-liittolaisten ansiosta Ukrainan asevoimat oli paljon vahvempi vuonna 2022 kuin vuonna 2014 ja sillä oli suuri merkitys, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin päätti hyökätä Ukrainaan.

Ukrainan entisestä presidentistä Petro Poroshenkosta puolestaan on noussut esiin saksalaisen uutiskanava ZDF:n videopätkä, jossa Poroshenko sanoo, että Natolla oli Ukrainassa hänen presidenttiytensä aikana rakennettu koulutustukikohta vain 20 kilometriä Naton rajalta, kunnes Venäjä tuhosi sen risteilyohjuksilla.

Lähteet: Twitter, Naapuriseuran Sanomat

Kuvituskuva: Johannes Jansson, CC BY 2.5

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha
Juha
7 kuukautta sitten

Omituinen sotahulluus Suomessa, kun kaikki haluavat liittyä Naton käymään sotaan mukaan. Eduskunnassa Natohulluus on 99,5 %a ja nyt tulevissa vaaleissa näemme vastaavan kannatuksen sotahulluudelle. Nämä on Nato vaalit kun kansanäänestystä ei järjestetty. Natoon liittyminen velvoittaa osallistumaan sotaan aluksi aseellisesti ja myöhemmin sotilaallisesti. Äidit halailkaapa poikianne. He lähtevät pian luotanne..

Vähän Hämäläinen
Vähän Hämäläinen
7 kuukautta sitten
Vastaa  Juha

Miten minusta tuntuu siltä, että hyvin harva Suomessa haluaa liittyä “Naton käymään sotaan”. Sen sijaan erittäin moni haluaa liittyä Venäjän käymään sotaan, tosin eri puolelle kuin Venäjä. Eikä silloinkaan kyse ole sotahulluudesta vaan vain ja ainoastaan terveestä järjestä.

paula
paula
7 kuukautta sitten

pianhan usa on hyökännyt jo 200 maahan, taitaa parempi olla heistä erossa kun haluavat vain loputtomasti tappaa ja varastaa terroristisilla sodillaanContact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x