Suomen talous supistui toisena peräkkäisenä vuosineljänneksenä vuoden 2022 kolmen viimeisen kuukauden aikana, mikä osoittaa, että Pohjoismaat voivat olla jo taantumassa, kertoo Bloomberg.

Tilastokeskus kertoi tiistaina, että bruttokansantuote supistui viimeisellä neljänneksellä 0,2 prosenttia edellisestä kolmesta kuukaudesta.

Kiihtyvä inflaatio ja sitä seurannut jyrkkä korkojen nousu haittaavat kasvua kaikkialla Euroopassa, mikä painaa Suomen vientivetoista taloutta. Nopeasti nousevat hinnat syövät myös yksityistä kulutusta.


Länsimaat ovat asettaneet Venäjälle noin 11 000 erilaista sanktiota, jotka ovat jääneet suurelta osin Venäjän kansalaisilta huomaamatta, sanoi Venäjän Wienin pysyvä edustaja kansainvälisissä järjestöissä Mihail Uljanov perjantaina.

Nämä sanktiot on määrätty sodan alkamisen jälkeen.

“Tämä on enemmän kuin mitä kaikille muille maailman kansoille vaaditaan yhteensä. Venäjän talous on kestänyt tämän”, kirjoittaa The Sirius Report twitterissä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi viime viikolla, että Venäjän talous on voittanut pakotteiden pahimmat vaikutukset ja sen odotetaan kasvavan maltillisesti tänä vuonna huolimatta lännen yrityksistä heikentää tiettyjä toimialoja.

Vaikka Venäjän hallitus ja keskuspankki ovat tunnustaneet tietyt “vaikeudet”, Moskova sanoo, että sen talous on sitkeä ja että sanktiot ovat kääntyneet länttä vastaan nostamalla inflaatiota ja energian hintoja.

Lähteet: Bloomberg, Tass, The Sirius Report, Reuters

Kuvituskuva: Pexels free photos

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
7 kuukautta sitten

Hei huomenta Suomi hyvin pyyhkii…ja taas kerran väärän porukan mukana. On tämä melkoista touhua -suomalaisilla maksatetaan SOTAA joka ei kuulu meille pätkän vertaa. Ja se suurin lasku on vielä tulossa. Pitäkää kiinni lompakoistanne ja piilottakaa kaikki mitä pystytte -seuraavana on nimittäin tarkoitus vielä kaikki ne mitä vielä jäljellä on operaatiossa nimeltään “jälleenrakennus”.

Puolueeton
Puolueeton
7 kuukautta sitten

Epäilen ettei kiristetä venäläisten sotavälinetuotantoa. Epäilen, että tarkoituksena on tuhota Euroopan kilpailukyky Yhdysvaltojen hyväksi. Helppo ja halpa energia on Euroopan kansoille tärkeä, joten pantiin pystyyn pakotteet Venäjää vastaan. Kun vaarana oli, että pakotteista ruvetaan tinkimään, piti tuhota välineet, joiden avulla energiaa voidaan saada helposti ja halvalla. Jos putket korjaataan, ei enää Naton veneitä Itämerelle, jotta putket pysyvät turvassa.

Eurooppa ei rahoita omaa sotaansa vaan Yhdysvaltojen sotaa. Miksi rahoittaisikaan omaa sotaansa, kun siihen ei ole pyrkimyksiä eikä tarvetta. Saksassa on 13 tukikohtaa ts. Yhdysvallat on totaalisesti miehittänyt Saksan ja Saksan on leikittävä “sylikoiraa”. https://www.operationmilitarykids.org/us-military-bases-in-europe/

Herää tietenkin kysymys – miksi? Onko kysymyksessä turvatakuu Saksalle Venäjän hyökkäystä vastaan? Kuinkahan monta tukikohtaa Suomee sijoitetaan? Jos ne on ajateltu Suomen turvaksi Venäjän hyökkäystä vastaan, niitä tarvitaan kymmeniä. Suomihan on 1350 km’n rajayhteydessä venäjään ja Saksaan on välissä on Puola ja matkaakin enemmän kuin Suomen rajan pituus. Silti tarvitaan yli 10 tukikohtaa.

Kysymyksessä ei siis ole mitkään turvatakuut vaan valtapolitiikka. Mutta on poliitikkoja, jotka eivät osaa päättää itse maansa asioista, vaan aivopestyjä kykenemättömiä ymmärtämään laajempia asioita esimerkiksi etäisyyksiä ja kansojen väkilukua. Saksan tulisikin lopulta varustautua, ensiksi karkottamaan miehittäjät maasta ja sitten olemaan riittävän vahva Venäjän silmissä, jolloin Venäjä voisi vähentää asevoimiaan pelkäämättä omaa turvallisuuttaan.

Jälkisanoiksi. Nyt nähdään, mihin Venäjä olisi päätynyt ryhtymällä kiristämään Eurooppaa energiapolitiikalla. Sellaisen kokeilun tuloksia Yhdysvallat on opettamassa Euroopalle. Pieni ristiriita opetuksessa on siinä, että se opettaa molempia. Reilu kaupankäynti sopisi molemmille osapuolille paljon paremmin kuin Euroopalle energiapula ja Venäjälle myyntitulojen menetys.

Viimeksi muokattu 7 kuukautta sitten by Puolueeton
Lama tulloo
Lama tulloo
7 kuukautta sitten

Jos vielä kolmastin kvartaali on miinuksella on kyse lamasta.Contact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x