Pulitzer-palkittu amerikkalainen tutkiva journalisti Seymour Hersh sanoo nimettömään lähteeseen viitaten, että Yhdysvallat räjäytti Nord Stream -kaasuputket viime syksynä. Valkoinen talo kiistää. Venäjän ulkoministeriö vaatii vastauksia.

Yhdysvaltain laivaston sukeltajat asettivat Naton BALTOPS 22 -sotaharjoituksen varjossa räjähteitä Venäjän Nord Stream 2 -kaasuputken alle viime kesäkuussa, sanoo yhdysvaltalainen, Pulitzer -palkittu toimittaja Seymour Hersh keskiviikkona julkaistussa artikkelissaan.

Hershin mukaan päätöksen operaatiosta teki Yhdysvaltain presidentti Joe Biden henkilökohtaisesti yhdeksän kuukautta kestäneiden keskustelujen jälkeen Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Jake Sullivanin, ulkoministeri Antony Blinkenin, poliittisten asioiden alivaltiosihteerin Victoria Nulandin ja muiden kansallista turvallisuutta käsittelevien hallintovirkamiesten kanssa.

Hersh kertoo, että Yhdysvaltain laivasto ehdotti sukellusveneen käyttöä ja Yhdysvaltain ilmavoimat pommin pudottamista kaukosytyttimellä lentokoneesta. Keskustelujen pääkysymys ei ollut, pitäisikö operaatio toteuttaa, vaan miten siinä edetään jättämättä todisteita. Hersh viittaa nimettömään lähteeseen, jolla on suoraa tieto operaation suunnittelusta.

Valkoinen talo on tyrmännyt Hershin esittämät väitteet:

“Tämä on täydellistä fiktiota”, sanoi Adrienne Watson, Valkoisen talon kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja. CIA:n ja ulkoministeriön tiedottajat sanoivat samaa.

Venäjän ulkoministeriö puolestaan sanoo, että Yhdysvalloilla on kysymyksiä vastattavana sen väitetystä osuudesta räjähdyksissä.

“Valkoisen talon on nyt kommentoitava kaikkia näitä tosiasioita”, ulkoministeriön Maria Zakharova sanoi viestissä Telegram-sivullaan.

Seymour Hersh on arvostettu pitkän linjan tutkiva journalisti. Hän paljasti vuonna 1969 My Lain joukkomurhan ja sen salailun Vietnamin sodan aikana, joka toi hänelle Pulitzer-palkinnon vuonna 1970 kansainvälisestä raportoinnista.

1970-luvulla hän kirjoitti The New York Timesille Watergate-skandaalista ja paljasti Kambodžan salaisen pommituksen. Vuonna 2004 Hersh raportoi Yhdysvaltain armeijan huonosta kohtelusta vankeja kohtaan Abu Ghraibin vankilassa.

Hän on voittanut kaksi National Magazine Awards -palkintoa ja viisi George Polk -palkintoa. Vuonna 2004 hän sai George Orwell -palkinnon.

Lähteet: Seymour Hersh/Substack, Reuters, Al Jazeera

Kuva: Hossam el-Hamalawy, CC BY-SA 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

6 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Leino Kimmo
10 kuukautta sitten

Minä kuulin, että britit; mutta samaa koalitiota.

Mutta “follow the money”-periaatteen mukaan USA on suurimpia hyötyjiä kaasun ja öljyn hinnan noususta .

EU-tuhoaa itsensä pitääkseen dollarin pinnalla WEFiläisten käskystä.

Suomi ja sen oma infra on tuhottavien listalla ensimmäisenä; pankkijärjestelmä; vakuutuslaitokset; oma energiatalous; ja itsenäisyys .

Sanavapaudesta on edes turha puhua, sillä edes eduskunnan julkisia lakeja ei ole “median” lupa kansalle kertoa; tässä listaa: 2011 perustuslakipetos ja Suomen kastijärjestelmä: PL 118 § 3 momentti ( kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa. ), lait He 99 – 104 vp / 2022; Suomeen on Huoltovarmuuskeskukselle luotava uusi tehtävä; Suomeen on luotava hätä-pankkijärjestelmä päivittäismaksamiseen, koska kaikkien pankkien serverit ovat maan rajojen ulkopuolella. YEL-järjestelmän muutoksella tuodaan lisää varoja julkiseen talouteen; järjestelmää muutetaan niin, että nykyiset yrittäjät suoraan maksavat eläkkeellä olevien eläkkeet … rahastot siis kerätään “talteen” tästä eläkejärjestelmästä muiden käyttöön !

Meillä on “vakuutusbooli”; joka joutuu maksamaan narkolepsia-korvauksia oikeuden päätöksen mukaan.

Kesti vuoden kaivaa tieto, ketkä kuuluvat “booliin”, joka saattaa mennä konkursiin .

Päivi Ketolaisen kirjasta se tieto löytyi; IF; Tapiola ja Pohjola antoivat vakuutuksen “sikapiikityksen” haittoja vastaan . Siis juuri kansalliset pankki-vakuutuslaitokset saattavat kaatua ?

WEF-iloitsee tästä “kehityksesta”; eli kaikki menee suunnitelmien mukaan !

Tehdyt korona ja sikainfluenssa nimittäin Suomenkin hallituksessa tiedettiin jo 2010; Perustuslain tarkastamiskomitean mietintö 9/2010 kertoo meille seuraavaa: “Poikkeusoloja koskevaa lainsäädäntöä TULEE muuttaa niin, että poikkeusolot voidaan sotatilan lisäksi julistaa kansainvälisen elimen ILMOITTAMAN ..”pandemian” ( laissa sanahässäkkä, joka tarkoittaa pandemiaa ) seurauksena .” Suomen perustuslaki siis 2011 mukautettiin WHO:n maailmanvaltaan; samalla kun syytesuoja ylimmille tehtiin.

Ei myöskään ole lupa kertoa, että 2017 tehtiin laki Turun maanmittauslaitoksen sähköisestä panttijärjestelmästä; jota pankit nyt härskisti käyttävät hyväkseen jättämällä pantteja omiin nimiin jo maksettujen lainojen osalta ! ( omassa jutussa panttikirjojen prosessointi omiin nimiin kesti 7,5 kuukautta; pankin valehdellessa joka välissä; enkä todellakaan ole ainoa ).

EKP puustaa tätä kuplaa antamalla pankeille tällaisia “vapaita panttikiroja” vastaan jopa 7 kertaisesti sisäänottolainaa pankeille Suomessa !

Kun mukaan lisätään Suomen omien energiavarojen käytön hankaloittaminen EU-“lainsäädännöllä” voidaan todellakin puhua Suomen TAHALLISESTA alasajosta ulkovaltojen ( WEF ) ohjauksessa.

Tämä ohjaus on lehdessä kuulutettu: Iltalehti 19.2. 2013 “Miljoonien rahavirrat puolueille.” Jorma Heikkinen: “Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” “Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä”.

Tämän tasoisia; valtiopetokset paljastavia artikkeleita emme nykyisin tuon kokoisissa lehdissä todellakaan näe !

Tästä kaikesta rikosilmoitus jätetty Kansalaistorilla 25.5. 2021 ; jonka poliisi kirjannut S-diaariin yhdessä polkupyörävarkauksien kanssa ! ( Tokentube Kimmo Leino puhuu )

Lue myös Jaana Kavonius / virkamafia.fi ( sama menettely).

Sensuuri on kovaa: archive.is/kimmoleaks.fi on sensuroitu; google ei löydä archive.today/kimmoleaks.fi , mutta archive.today:n sisäinen hakukone; kas kummaa löytää julkista tietoa !

Harva Suomessa tietää kuinka syvälle energiavarantoina käyttämättömään suohon meidät on upotettu; mutta niin kauan, kuin suu on pinnan yläpuolella kerron salattuja asioita kansalaisille .

Toivon päätoimittajalle rohkeutta julkistaa nämäkin tiedot kansan luettavaksi; ilman vapaata lehdistöä ei ole vapaita vaaleja … eikä vapaata Suomea !

P.S. eivät vuosikymmenten arkistoni tähän loppuneet; paljon on vielä kerrottavaa kansalle ! ( Kuten Iltalehti 7.4. 2012 “Eduskunnassa muhii miljardikaappaus” ).

Puolueeton
Puolueeton
10 kuukautta sitten

Jokaisen kannattaa lukea Hershin raportti. Se antaa kuvan kuinka monimutkainen tehtävä putkien tuhoaminen oli. Onko Venäjä edes valmistautunut noin salaiseen ja vaikeaa tehtävään. Norja oli mukana Britannia ei ollut, Ruotsikin avusti hieman, kun ei seurannut Naton BALTOPS 22 -harjoituksen (6. kesäk. 2022) toimintaa pilkun tarkasti. Harjoituksen aikana asetettiin merikasveja muistuttavat C4-pommit putkeen. Bidenin annettua käskyn syyskuun 26. päivänä 2022 Norjan laivaston P8-valvontakone teki näennäisen rutiininomaisen lennon ja pudotti luotainpoijun, joka lähetti räjäytyssignaalin.
Putkien tuhoaminen ei ollut terrorismia vaan sotaoperaatio. Siitä on suurta haittaa Euroopalle, ei tule halpaa kaasua. Siitä on hyötyä Norjalle, saa myymästään kaasusta korkeamman hinnan. Saksa saa kaasua, tosin korkeaan hintaan, jos on mukana Ukrainan sodassa. (Leopardeja niiden miehistöä.)
Raportti kuvaa sellaisella tarkkuudella operaation lähtökohtia, suunnittelua ja tekoa, että sen totuuden todennäköisyys on erittäin suuri.
Kiitos v-sonomille sen esilletuonnista.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Puolueeton
trackback

[…] ulkoministeriön mukaan Pulitzer-palkitun journalistin Seymour Hershin väite siitä, että Yhdysvallat räjäytti Nord Stream -kaasuputket, ansaitsee tulla […]

trackback

[…] Pulitzer-palkittu toimittaja Seymour Hersh: Yhdysvallat räjäytti Nord Stream -kaasuputket […]

trackback

[…] Muina puhujina mielenosoituksessa esiintyivät yhdysvaltalainen ekonomisti Jeffrey Sachs ja entinen saksalainen sotilasupseeri Erich Vad. Sachs kertoi yleisölle viime aikoina selvinneitä tosiasioita, kuten sen, miten länsi esti neuvottelut rauhasta pian sodan alkamisen jälkeen ja että Yhdysvallat todennäköisesti räjäytti Nord Stream -kaasuputket. […]

trackback

[…] Muina puhujina mielenosoituksessa esiintyivät yhdysvaltalainen ekonomisti Jeffrey Sachs ja entinen saksalainen sotilasupseeri Erich Vad. Sachs kertoi yleisölle viime aikoina selvinneitä tosiasioita, kuten sen, miten länsi esti neuvottelut rauhasta pian sodan alkamisen jälkeen ja että Yhdysvallat todennäköisesti räjäytti Nord Stream -kaasuputket. […]Contact Us

6
0
Kommentoi ja keskustele!x