Israelin entinen pääministeri Naftali Bennett sanoi haastattelussa, että hänen ponnistelunsa välittäjänä Venäjän ja Ukrainan välillä olivat lähes menestys, kun molemmat maat suostuivat tekemään myönnytyksiä ja vaativat aselepoa. Länsi kuitenkin esti rauhan syntymisen, hän sanoo.

Rauha olisi voinut olla mahdollinen Venäjän ja Ukrainan välillä pian konfliktin alkamisen jälkeen viime vuoden helmikuussa.

Viimeisimmät julki tulleet tiedot kuitenkin valottavat sitä tosiasiaa, että Kiovan läntiset tukijat estivät neuvottelut naapurimaiden välillä. Järkyttävän lausunnon on antanut Israelin entinen pääministeri Naftali Bennett, joka toimi hetken aikaa rauhan välittäjänä maiden välillä.

Kysyttäessä estikö Yhdysvallat liittolaisineen Moskovan ja Kiovan välisen rauhanprosessiin, Bennett vastaa: “Periaatteessa kyllä. He estivät sen”.

Bennett paljasti lisäksi, että hänen sovittelunsa koordinoitiin pienintä yksityiskohtaa myöten Yhdysvaltojen, Ranskan ja Saksan kanssa. Konfliktin puhjettua ei kuitenkaan ollut yhtenäistä lähestymistapaa sen ratkaisemiseen.

“[Britannian pääministeri] Boris Johnson omaksui aggressiivisen linjan; [Saksan liittokansleri Olaf] Scholz ja [Ranskan presidentti Emmanuel] Macron olivat pragmaattisempia, ja [Yhdysvaltain presidentti Joe] Biden oli molempia. Länsi päätti, että oli syytä jatkaa Putinin lyömistä“, hän sanoi.

Suomalaisista medioista ainakin Yle, Ilta-Sanomat, Kaleva, Suomenmaa ja MTV Uutiset kertovat Bennettin samaan haastatteluun viitaten, että Venäjän presidentti Vladimir Putin oli luvannut olla tappamatta Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyiä, mutta jokainen jättää kertomatta haastattelussa edellä esiin tulleen seikan, että länsi esti rauhan syntymisen.

Vastaan Sanomat kertoi asiasta jo viime syyskuussa. Bennettin paljastukset vahvistavat aiemmin kerrottua.

Komentti:

Sama kertomatta jättämisen ilmiö on nähty kautta länsimaiden. Politiikan tutkija Ivan Katchanovski Ottawan yliopistosta on listannut twitterissä joitakin tämän oleellisen tiedon pois jättäneitä uutislähteitä. Näihin lukeutuvat ainakin The Independent, ZDF, AP, NBC News ja The Guardian.

Suomen osalta näyttää siltä, että STT on lähteistänyt ulkomaisia tiedon pois jättäneitä medioita tai uutistoimistoja ilman omaa intressiä tarkistaa tiedon alkulähteitä. Edellä mainitut suomalaiset mediat ovat puolestaan julkaisseet STT:n vajavaisen uutisen sellaisenaan.

Tämä on erinomainen esimerkki länsimaisen median toiminnasta näinä päivinä.

Lähteet: Twitter/Youtube, Yle, Ilta-Sanomat, Kaleva, Suomenmaa, MTV Uutiset

Kuvituskuva: The Israel Project/Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh
pöh
7 kuukautta sitten

Newsweek kirjoittaa että Biden on tarjonnut Putinille 20% Ukrainasta.
Mitenkähän USA:n seniili valepresidentti voi tuollaisia tarjouksia edes tehdä?
https://www.newsweek.com/joe-biden-vladimir-putin-ukraine-territory-end-war-nzz-report-1778526

trackback

[…] sytyttyäkin rauhan eteen kuitenkin ponnisteltiin. Israelin entinen pääministeri Naftali Bennett paljasti haastattelussa helmikuun alussa, että hänen ponnistelunsa välittäjänä Venäjän ja Ukrainan välillä olivat lähes menestys, […]

trackback

[…] Erich Vad. Sachs kertoi yleisölle viime aikoina selvinneitä tosiasioita, kuten sen, miten länsi esti neuvottelut rauhasta pian sodan alkamisen jälkeen ja että Yhdysvallat todennäköisesti räjäytti Nord Stream […]

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
6 kuukautta sitten

Tässä taas yksi asia joka Suomessa EI voi tapahtua: jättimielenosoitus rauhan puolesta. Me olimme jo vanhastaan “yhden totuuden maa”, nyt lisäksi Hybridikeskuksen ja Mediapoolin maa. Planet Finland?Contact Us

4
0
Kommentoi ja keskustele!x