Helsingin Sanomat 2. helmikuuta ruotii anniltaan varsin ohueksi jäävässä pääkirjoituksessaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin “satuja Suomesta” tämän todettua, että on epäselvää, voiko Suomi noudattaa Venäjän suhteen itsenäistä linjaa.

“Vihjailu Suomesta muka jonkinlaisena Yhdysvaltojen marionettina on naurettava, mutta muuta ei voinut odottaa. Venäjä teki suhteet itse mahdottomiksi laittomalla hyökkäyksellään itsenäiseen Ukrainaan. Lavrovin on mahdotonta myöntää tätä, joten hän joutuu keksimään satuja selitykseksi”, lehti toteaa.

Helsingin Sanomien norsunluutorni näyttää kasvaneen kohta vuoden kestäneen sodan aikana korkeutta. Nyt aletaan huidella sellaisissa sfääreissä, että totuudella ei enää ole mitään väliä. Ilma kuplassa alkaa olla siinä määrin ohutta, että keuhkot laajenevat, syke kiihtyy ja aivot turpoavat.

Jokaiselle ajattelevalle ihmiselle, jonka jalat vielä koskettavat maan pintaa, on varsin selvää, että hyökkäys toiseen maahan ei ole maiden välisten suhteiden sotkemisen syy, vaan päätös siitä, miten kenenkin hyökkäykseen suhtaudutaan.

Jos kyse olisi automaatiosta, jossa hyökkäys tekee suhteet mahdottomiksi, Suomen suhde Yhdysvaltoihin olisi mahdoton, sillä erilaisia hyökkäyksiä, pommituksia, lennokki-iskuja ja “interventioita” on suoritettu Yhdysvaltojen koko olemassaolon ajan pitkin maailmaa. Kuitenkaan edes vuoden 2003 Yhdysvaltojen hyökkäys Irakiin YK:n edessä joukkotuhoaseista valehdellen ei “tehnyt suhteita mahdottomiksi”.

Jo yksin tämä ontuva logiikka todistaa Lavrovin pointin Suomen vasalliasemasta. Yhdysvaltojen sikailu ei ole juuri vuosien varrella jarrutellut Suomen Nato-jäsenyyden hivuttamista ja nythän tuo surullisenkuuluisa Nato-hakemuskin on jo tehty.

Venäjän presidentti Vladimir Putin puolestaan totesi reilu vuosi sitten helmikuussa Venäjän hyökkäyksen aattona, että “länsi on valheen imperiumi”. Helsingin Sanomat tekee kaikkensa todistaakseen myös Putinin pointit.

Suomen itsenäistä linjaa Venäjän suhteen estää toteuttamasta pelko siitä, mitä muut meistä ajattelevat. Siis se perinteinen suomalainen häpeän tunne, jonka välttääkseen suomalainen on valmis pakastamaan mummonsa ja myymään maansa maksaakseen italialaisten ikkunaremontit.

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

8 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
7 kuukautta sitten

Hienoa , että joku vielä pystyy lukemaan valtamedian artikkeleita. Oma terveyden tilani ei ole moista vuosiin sallinut. Ainoa mihin ne paperisina versioina kelpaavat , on tulipesien sytytys. Hanskat kädessä niitä täytyy käsitellä ,ettei muste tartu käsiin ja saastuta valheilla kroppaa. Hyvin ne puut sytyttävät, on sen verran rasvaisia valheita .

Johan Pomppas
Johan Pomppas
7 kuukautta sitten

Montako kertaa USA on hyökännyt Suomen lähellä olevaan maahan viimeisen 50 vuoden aikana? Serbit saivat lopulta sen mitä ansaitsivat mutta varsinainen syy siihen että joutuivat antamaan periksi oli tietääkseni se että kova valuutta loppui. Siihen asti saivat ostettua kaikkea tarvitsemaansa kalustoa.

Muistan kyllä jo Vietnamin sodasta väitteet että NL ja Kiina eivät mitenkään sekaantuneet asiaan, ja jo Korean sodassa NL:n lentäjät taistelivat P-Korean puolella.

Kimmo Paaso
Kimmo Paaso
7 kuukautta sitten

Siis rasisti suomalainen on sitä mieltä, että jenkkien hyökkäykset ovat ihan ok, koskapa hyökkäyksen kohteet ovat kaukana Suomesta, ja niissä asuu muslimeja ja muita rättipäitä?

Joopa joo.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
7 kuukautta sitten
Vastaa  Kimmo Paaso

Ei. Mainitsin Naton hyökkäyksen Serbiaan siksi että se oli mielestäni oikeutettu, ja tiedän aika lailla taustoistakin kun olen käynyt useamman kerran siellä päin omatoimimatkoilla. Serbit ei tietenkään tykkää kun esitän tällaisen mielipiteen. Balkanin tilanne ei ole niin yksioikoinen että vain serbit olisivat pahiksia, ja olen ajatellut että jos muslimien invaasio 1300-luvulla olisi epäonnistunut (ratkaiseva taistelu Kosovo Poljessa olisi voinut kääntyä toisinkin) sen alueen historia olisi ollut kovin toisenlainen, ehkä parempi. Tiedän myös että myöhemmin muslimit pysäytettiin vasta Wienin porteilla.

Joistain muistakin USAn hyökkäyksistä sinne sun tänne tiedän yksityiskohtia (en tietenkään kaikista) ja ne ovat olleet oikeutettuja mutta ainakin Somalian operaatio epäonnistui ja en voi ymmärtää mediassa yleensä esitettyjä mielipiteitä asiasta. Irakin operaatio johti toisenlaiseen sotkuun. Kun tällaista kuitenkin maailmassa tapahtuu, ja jos kolmesta isosta mahdista (USA, NL/Venäjä, Kiina) pitäisi valita joku niin USA on pienin paha pitämään kuria kaikenlaisille pikkudiktaattoreille.

Leino Kimmo
7 kuukautta sitten

Ministerin puheen mukaan eri ihmisrotuja ei ole olemassa; mutta kuitenkin juutalaiset ovat paljon kärsineet ? Eihän rasismista voi edes puhua, jos eri ihmisrotuja ei ole olemassa ?

Miksi siis Ano juuri on syytteessä noiden asioiden sanomisesta ?

Ohuen ilmakerroksen kupla ulotuu jo Arkadianmäelle asti; pitäisikö olla huolissaan ?

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
7 kuukautta sitten

Tiedoksi HELLsingin sanomille: Omat vanhempani, isäni 79 vuotta ja äitini 74 vuotta ymmärtävät varsin hyvin että Suomea johdetaan KOKONAISUUDESSAAN rajojemme ulkopuolelta.

Mediapoolin röyhkeä aivopesu voi vielä toimia juurikin jossain HELLsingissä mutta täällä maaseudulla missä me olemme kosketuksissa TODELLISUUDEN kanssa päivä päivältä typerimmiksi muuttuvat “uutiset” eivät enää ole menneet läpi vuosikausiin. Ne aiheuttavat ainoastaan syvää myötähäpeää.

Naiset ne nuolee hesaria
Naiset ne nuolee hesaria
7 kuukautta sitten

Terveisiä Hellsingistä. Täällä toi Hellsingin Sanomien aivopesu uppoaa etenkin naisiin. Poikkeuksia toki on, mutta naiset ne on etenkin aivopestyjä. Sama varmaan suurimmissa kaupungeissa ympäri maata.Contact Us

8
0
Kommentoi ja keskustele!x