Yksi maailman suurimmista investointipankeista, amerikkalainen Goldman Sachs odottaa hyödykkeiden tuottavan ylivoimaista kokonaistuottoa vuonna 2023. Pankki myöntää maailmanlaajuisen dedollarisaatiotrendin ja ennustaa kullan hyötyvän dollarin heikkenemisestä.

Goldman Sachsin analyytikkojen mukaan hyödykkeiden odotetaan tuottavan ylivoimaista kokonaistuottoa vuonna 2023 ja ylittävät todennäköisesti jälleen muut omaisuusluokat maailmanlaajuisen makrotalouden perusmuutoksen ja alhaisten varastojen vuoksi.

“Kun makro- ja mikrodynamiikka linjataan uudelleen, uskomme, että sijoittajat katsovat todennäköisesti uudella tavalla hyödykesektoria ja pitkän aikavälin supersyklisiä argumentteja, jotka viittaavat vakavaan pitkäaikaisen pääoman puutteeseen”, pankki sanoi muistiossa.

Goldmanin hyödyketutkimuksen johtaja Jeff Currien mukaan raaka-aineiden hintojen nousun jälkeen vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla ala kääntyi laskuun korkojen nousun ja kysynnän laskun vuoksi. Näkymät vuodelle 2023 ovat kuitenkin erittäin positiiviset, kun Kiina avaa jälleen ovensa.

“Tarjonnan puute näkyy jokaisella yksittäisellä markkinalla, olipa kyseessä sitten varastot kriittisillä toimintatasoilla tai tuotantokapasiteetin loppuminen”, Currie sanoi.

Goldman Sachsin mukaan Kiinan uudelleen avaaminen muuttaa peliä. Hyödykkeet, kuten raakaöljy, jalostetut öljytuotteet, nesteytetty maakaasu ja soijapavut, hyötyvät erityisesti Kiinan kysynnän myötätuulesta.

Pankki huomautti, että kullan ennustetaan hyötyvän Yhdysvaltain dollarin heikentymisestä ja maailmanlaajuisesta dedollarisaatiotrendistä.

Dedollarisaatiolla tarkoitetaan prosessia, jossa Yhdysvaltain dollari korvataan valuuttana, jota käytetään muun muassa öljyn ja muiden hyödykkeiden kauppaan. Alla oleva video avaa asiaa. Jos videoupotus ei näy, voit katsoa videon tästä linkistä.

Lähteet: Kitco, Reuters

Kuvituskuva: Marco Verch/Flickr, CC BY 2.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton
Puolueeton
8 kuukautta sitten

USA ei ole vuosikymmeniin hyväksynyt dollarille kilpailijaa. Kilpailija on tapettu tai sodittu kilpailevaa maata vastaan. Tuskin nytkään suostutaan kilpaan ilman aseita.Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x