Valtiotieteiden tohtorit Tuomas Malinen ja Peter Nyberg laativat Vapauden Liiton pyynnöstä 18.1.2023 artikkelin, joka on otsikoitu “Talousohjelma Suomen pelastamiseksi”.

https://vapaudenliitto.fi/wp-content/uploads/2023/01/Talousohjelma-Suomen-pelastamiseksi.pdf

Heidän artikkelinsa keskittyy kuvailemaan Suomen talouden nykytilaa ja haasteita, erityisesti verrattuna muihin pohjoismaihin. Konkreettiset poliittiset päätökset on jätetty määrittelemättä tarkemmin, eikä myöskään Vapauden Liitto ole puolueena vielä laatinut omia tarkempia johtopäätöksiä tämän artikkelin pohjalta. Suositus euro-valuutasta eroamisesta on tekstin vahvana pohjasävynä.

Yhteenveto keskeisistä Suomen talouden haasteista on artikkelin viimeisellä sivulla. Luettelen tässä muutamia niistä:

Eläkejärjestelmä ja sosiaaliturva on Suomessa kestämättömällä pohjalla. [Minun kommenttini: eläkejärjestelmä siksi, että se on pyramidi-huijaus, ja sosiaaliturva siksi että se on liian anteliasta ja passivoivaa.]

Pienet ja keskisuuret yritykset ovat Suomen talouden moottori, mutta päästöoikeuksien kauppa ja muut poliittiset toimenpiteet ovat viime aikoina hyödyttäneet suuria yrityksiä, ja haitanneet pienten yritysten taloutta. Tämä pienen yritystoiminnan alasajo pitää lopettaa Malisen ja Nybergin mukaan. Se edellyttäisi niiden poliittisten (EU-johtoistenkin) päätösten perumista, jotka ovat syynä tähän tilanteeseen ja kehitykseen.

Ruoka- ja energia-omavaraisuus pitää saada nykyistä paremmalle tasolle, jotta voidaan taata talouden kilpailukykyinen toiminta myös poikkeuksellisina aikoina.

Työvoiman pulaan ratkaisuksi Malinen ja Nyberg ehdottavat mm. eläkeiän nostamista ja maahanmuuttajien työhalujen kasvattamista. [Minun kommenttini: yleisesti ottaen sosiaaliturvan varassa elää potentiaalista työvoimaa, joka pitäisi aktivoida. Ehdottamani lakisääteinen minimipalkka 12 EUR karsisi pois sellaisia työtarjouksia ja liiketoimintaa, jotka ovat jo lähtökohtaisesti kestämättömällä pohjalla. Pidän yllättävänä, että Malinen ja Nyberg eivät mainitse robotisaatiota ja työelämän tehostamista keskeisenä jokaisen teollistuneen maan kilpailukyvyn edellytyksenä. WEF on ennustellut sitä jo muutaman vuoden.] Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ion Mittler

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ion Mittler
Kirjoittanut Ion Mittler

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Suomessa on pula tuottavista työpaikoista
Suomessa on pula tuottavista työpaikoista
7 kuukautta sitten

Suomessa ei ole mitään työvoimapulaa ja täten matujakaan ei tarvita matelemaan.

Leino Kimmo
7 kuukautta sitten

Tämä moottori koitetaan sammuttaa; tämään MOT-ohjelma täyttä p… turkistarhauksen lopettamiseksi kokonaan Suomessa. Yhtään pyyntöä käsitellä PL 118 § 3 momenttia ei MOT ole vuosien varrella vastaan ottanut saati käsitellyt.

MOT onkin siirretty kansan viholliseksi ja Suomen talouden ahdinkoon ajajaksi !

Ymmärtäkää ihmiset; mitä enemmän verojen maksajia sitä vähemmän veroja yhdelle ihmiselle.

Suomen pelastaminen vaatii rikosoikeudellisen prosessin aloittamisen mm. EU-vakausrahasto petoksesta ja EU-petoksesta . ( rikosilmoitus julkisena virkamafia .fi; Tokentube Kimmo Leino puhuu ).

2012 – 2013 “eduskunta” oli suoraan osallinen varastamiseen: Iltalehti 7.4. 2012 “Eduskunnassa muhii miljardikaappaus.” “Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurahat aiotaan kaapata . ”

Yksi kansanedustaja lupasi silloin tehdä rikosilmoituksen; ei tehnyt minä asianosaisena tein 2021 … asia ei siis ole vanhentunut, vaikka poliisi viivyttelisikin rikostutkinnan aloitusta !

Totuus siis Suomen talouden tahallisesta ja RIKOLLISESTA alasajosta tulee vielä ilmi, mutta kysymys kuuluukin heräävätkö kansanjoukot ajoissa totuuden valoon YLE:n ja mediaboolin valheiden taakse katsoen ?

Minulle totuus Suomesta selvisi 2005 – 2007 EOA päätöksen 876/2/05 myötä; ja sitä valoa on enää mahdoton sammuttaa .

Suomessa “laillisuusvalvonta” todellisuudessa estää RIKOSTEN tutkintaa ja syyttämistä !Contact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x