Saudi-Arabia on maan valtiovarainministerin mukaan avoin keskusteluille muissakin valuutoissa, kuin Yhdysvaltain dollareissa. Asiasta kertoo Bloomberg.

Saudi-Arabian valtiovarainministerin Mohammed Al-Jadaanin mukaan maa on avoin keskusteluihin kaupasta myös muissa valuutoissa, kuin Yhdysvaltain dollareissa.

“Ei ole ongelmia keskustella siitä, kuinka sovimme kauppajärjestelymme, onko se Yhdysvaltain dollareissa, onko se euro, onko se Saudi-Arabian rial”, Mohammed Al-Jadaan sanoi Bloomberg TV:lle tiistaina Davosissa.

Saudi-Arabia on maailman suurin öljyn viejä, joka on pitänyt valuuttakiinnityksensä dollariin vuosikymmeniä. Maa pyrkii nyt vahvistamaan suhteitaan tärkeiden kauppakumppaneiden kanssa.

Kiina on pyrkinyt lisäämään öljykauppaa Lähi-Idän kanssa. Kerroimme huhtikuussa, että Saudi-Arabia oli neuvotellut Pekingin kanssa hinnoitellakseen Kiinaan myymänsä öljyn juaneissa.

Siirto heikentäisi Yhdysvaltain dollarin määräävää asemaa globaaleilla öljymarkkinoilla.

Lähde: Bloomberg

Kuvituskuva: Pexels free photos

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton
Puolueeton
10 kuukautta sitten

Dollaritaloudelle kilpailijaa on moni yrittänyt. Presidentti Kennedystä on tarinoita, että hän aikoi luoda valtiolle oman rahan, joka ei ole keskuspankin hallinnassa, ja se olisi syy hänen murhaansa.
Libyan Gaddafi oli aikeissa tehdä Afrikalle oman rahan. Häet murhattiin Naton pommitusten avulla. Saattoi olla että Irakin Hussein oli aikeissa määritellä arabeille omaa rahaa. Hänetkin tapettiin ei ihan Naton mutta kansainvälisen liittouman toimesta.
Nyt uuteen maksutapaan ja valuuttaan on siirtymässä maailman väestö ei talous enemmistö, Edellä olevien tapausten johdosta voi odottaa dollarin puolustuksesta seuraavaa maailmansotaa, joka ratkaisisi tilanteen.
Ei voi kuin toivoa Suomen vallanpitäjien valitsevan tällä kertaa turvakseen ei häviävää osapuolta vaan voittajan, jos sitä edes seuraavassa maailmasodassa voi olla. Parasta olisi seurata tilannetta mahdollisimman pitkälle puolueettomana, kun lopputuloksesta ei ole selvää olettamusta olemassa muussa kuin tunteissa.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Puolueeton
JKP
JKP
10 kuukautta sitten
Vastaa  Puolueeton

Kirjoitit: “Saattoi olla että Irakin Hussein oli aikeissa määritellä arabeille omaa rahaa.”

Ei Saddamilla tarkoitus ollut omaan arabien yhteisvaluuttaa luoda, mutta Irak oli siirtämässä öljykauppaa käytäväksi Euroissa. Eurohan oli otettu käyttöön 2002 ja samana vuonna alkoi kampanja Irakin tuhoamiseksi, mikä sitten toteutuikin 2003.
Euro ja Eurooppa on suuri uhka Yhdysvaltain hegemonialle, ei tämä nykyinen Vasalli-Eurooppa, mutta se vanha Eurooppa mistä Bush aukoi päätään.Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x