Lähinnä MV – lehden ja Posi – TV:n saatua jonkinlaisen aseman suomalaisessa mediakentässä ja valtamedian sitä menettäessä hurjasti, niin paniikkimieliala alkaa kasvamaan perinteisen median edustajissa.

Sanomalehtien levikit laskevat rajusti ja sanomalehtien tuhoutumista ei estä enää mikään.

Lisäksi ne kokevat saman kohtalon joka koitui videovuoraamoille: ne jäivät teknologisesta kehittymisestä ja niiden nykyinen toiminta on tähän aikaa aivan liian hidasta, kankeaa ja kallista…parempaa saat muualta, halvemmalta tai jopa ilmaiseksi.

Ihmiset eivät enää usko uutisiin ja usko omaan uutistoimitukseen oli se joka kaatoi Alfa – TV:n ja jonka olisi kannattanut käyttäytyä kuin vaihtoehtoinen televisiokanava eikä lähteä leikkimään YLE:n haastajaa.

Itse ihmettelen sitä, että valtamedia on ottanut tutkijoita oikein avukseen ja he kutsuvat lähinnä Posi -TV:tä ja MV – lehteä valemediaksi.

Jännä sana!

Hyvinkin jännä sana kun huomioi sen kuinka paljon valtamedia on jäänyt kiinni itse valehtelusta ja asioiden vääristelystä.

Joten miksi kilpailevia toimijoita pitää kutsua nimenomaan valemedioksi ja jättää esimerkiksi kauniimpi sana vaihtoehtomedia sivummalle?

Mitä valtamedia ja siinä olevat toimittajat pelkäävät kun ovat aloittaneet tämän leimaamisen?

No he pelkäävät tietysti vaihtoehtoja ja sitä, että ihmiset käyttävät omaa älykkyyttään ja osaavat etsiä tänäpäivänä sen sisällöntuottajan itsenäisesti joka heille sopii.

Se taas ei sovi valtamedialle, eikä toimittajille jotka yhä uskovat siihen harhaan, että heillä on ainoa oikea tietämys maailmasta ja miten siitä pitäisi ajatella sekä ennen kaikkea miten kaikkien pitäisi ajatella.

Itsenäinen ajatteleva yksilö on näköjään heille yhä kauhistuksen kohde nro 1!

Ennen internettiä ja somea ei ollut vaihtoehtoa: ne joilla oli pelimerkkejä laittoivat lehdet pystyyn, radion laulamaan ja telkkarin näyttämään ja jos ei kiinnostanut, niin yksilön sitten piti mennä metsään huutamaan.

Ikävää vain, että peli muuttui teknologian kehityksen myötä ja jos jollain ihmisellä on älyluuri, niin onneksi olkoon: hän on nykyään mediatalo.

Hän omaa laitteiston sisällön tuottamiseen ja some takaa sisällön jakelemisen.

Ja voi hyvänen aika, että tämä yksilön vallan siirto yksilölle itselleen on yhä kova paikka monelle eri taholle jotka mukamas väittävät ajavan meidän etuamme: toimittajat, poliitikot, virkamiehet, yritysjohtajat jne…

Satuttaahan se kun on itse itselleen arvovalta-aseman luonut ja yxkax se vain katoaa.

Eikä itseen kohdistuvaa arvostelua tai kritiikkiä enää pystykkään estämään tai vaientamaan, joten kritiikin nimi pitää muuttaa maalittamiseksi ja se on äkkiä muutettava laittomaksi.

Tästä on kysymys miksi itseään pitävä valtamedia kutsuu haastajiaan valemedioiksi eikä vaihtoehdoiksi vaikka ne nimenomaan ovat sitä.

Ihmisillä olevat vaihtoehdot hirvittävät valtamediaa, koska he ottavat sieltä sen materiaalin mieluummin kuin valtamediasta, joka on uusiutunut nykyiseen aikaan aivan liian hitaasti.

Maailma muuttuu hurjaa vauhtia ja jos pää on tuon muutoksen aikana jonkun peffassa ja kun sen ottaa sieltä pois, niin jos se maailma ei miellytä…se on ihan oma vika.

Hyvänä esimerkkinä on YLE ja sen säälittävä yritys uskotella että nykyistä hallitusta dikkaa valtaosa kansasta.

YLE:n toiminta osoittaa täydellistä harkintakyvyn puutetta ja kyvyttömyyttä olla mielistelemättä valtaapitäviä.

Päinvastoin: YLE saa rahoituksensa YLE – verosta josta päättävät poliitikot ja niinpä YLE nuolee ja syvältä niitä jotka takaavat sen rahoituksen.

YLE ei siis tee sitä työtä mitä toimittajien ja median kuuluisi tehdä eli etsiä epäkohtia ja puuttua niihin.

Valtamedialla oli aikaa uudistua ja huomioida internet ja some paljon aikaisemmin.

He jättivät sen muutoksen tekemättä silloin kun ei ollut kiire, eikä pakko ja ajat olivat hyvät.

Nyt on pakko, ajat ovat surkeat ja on kiire.

Mutta kun näköjään yhä itse ei voida uudistua tai ainakaan riittävän nopeasti, niin sitten on näköjään enää se viimeinen keino, kun vitsiksi muuntaminenkin on pissinyt vaihtoehtomedioiden suuntaan, että nyt sitten aletaan lähteä vastakkainasetteluun.

Että he ovat meitä vastaan ja uskokaa ihmiset nyt, että meillä on valtaa kun me olemme valtamediaa.

Valtamedian suurin ongelma tällä hetkellä on se, että luo edelleen kilpailuasetelmaa ihmisten kesken, vaikka ihmiset hakevat heitä yhdistäviä tekijöitä ja he haluavat enemmän elämäänsä yhteistyötä kilpailuasetelman sijaan.

Ihmiset janoavat jotain uutta ja muutosta ja valtamedia tarjoaa edelleen sitä vanhaa ja samaa maailmankuvaa, jota ei ole enää aikoihin ollut olemassa.

Sitä kaunista sanaa joka loi Hymy-lehden, alkuperäisen Radio Cityn, Moon TV:n ja monia muita arvokkaita media-alan ikoneita…sitä ei vaan valtamedia uskalla käyttää uusista toimijoista..

Se miten vaihtoehtomedia tällä hetkellä hoitaa homman himaan, niin seuratkaa ihmeessä Posi TV:n taivalta.

Mitä vikaa sanassa vaihtoehtomedia muka on , paitsi tietysti se, että se antaa ihmisille vaihtoehtoja?

 

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

jarno jäppinen

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
jarno jäppinen
Kirjoittanut jarno jäppinen

Kirjailija Kyminlinnan puolustaja Erittäin tunnettu koulukiusattu.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x