Korona-epidemiaa vaihtelevilla suosituksilla (ja vaihtelevalla menestyksellä) torjunut Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos THL on lopettanut Twitterin käytön joulukuussa, eikä aio enää jatkossa käyttää Twitteriä.

https://yle.fi/a/74-20012962

Syynä tähän THL:n päätökseen on se, että Twitterin käyttäjät kirjoittavat nykyään paljon koronaan liittyviä “asiattomia” viestejä ja “disinformaatiota”, vastauksena THL:n julkaisemiin virallisiin totuuksiin.

Asiat olivat THL:n kannalta paremmin vanhoina hyvinä aikoina, ennen kuin Elon Musk osti Twitterin. Silloin koronaan liittyvän virallisen tiedon vastainen kommentointi oli kiellettyä Twitterissä.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/twitter-files-nain-trumpin-ja-bidenin-hallinnot-sensuroivat-korona-viruksesta-kaytavaa-kansalaiskeskustelua-globaalisti/

Oi niitä hyviä aikoja, jolloin myös THL oli tyytyväinen Twitteriin. Olen aistivinani THL:n toiminnassa kaipuuta entiseen hyväksi koettuun sensuurin aikakauteen, ja se ei anna kovin hyvää kuvaa THL:stä. Pahus tätä nykyaikaa, kun kansalaisillakin on sananvapaus. Eikö niiltä voisi ottaa pois sananvapautta jollain keinolla, niin olisivat hiljaa sillä välin kun me kerromme, mikä on totuus.

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ion Mittler

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ion Mittler
Kirjoittanut Ion Mittler

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x