Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky ilmoitti tiistaina 10. tammikuuta päättäneensä vapauttaa oppositiopoliitikot Viktor Medvedchukin, Taras Kozakin, Renat Kuzminin ja Andri Derkachin Ukrainan kansalaisuudesta, kertoo uutistoimisto TASS.

Zelensky kertoi asiasta Telegram-viestipalveluun lähetetyssä videoviestissä. Zelensky lisäsi, että nämä eivät olleet viimeisiä tällaisia päätöksiä.

Zelensky kertoi myös, että hänen äskettäin antamansa säädökset olivat poistaneet kansalaisuudet 13:lta Ukrainan kanonisen ortodoksisen kirkon papistolta, jota vastaan maan viranomaiset ovat lisänneet vainoa.

Sama toimenpide on koskenut myös entisiä kansanedustajia Ihor Vasylkovskya ja Vadym Rabinovychia, oligarkki Ihor Kolomoiskya sekä liikemiestä ja Dnipropetrovskin alueen aluepuolustuksen päällikköä Hennadiy Korbania.

Lähde: TASS

Kuva: President of UkraineCC BY 4.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
8 kuukautta sitten

Näillä toimilla Ukraina taistelee Eurostoliiton demokratian(=hirmuvallan) puolesta örkkien hirmuvaltiota vastaan. Iltapaskojen lukijakunta uskoo tuonkin sadun. Se joka on lukenut Siionin viisaiden kirjan, osaa kääntää valtavalmedian sepustukset180 astetta.Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x