On olemassa isoja ja merkittäviä asioita, ja sitten on pieniä ja vähäpätöisiä asioita.

Perustuslaki-valiokunta on linjannut, että viimeisten 50 vuoden puhutuin ja kohutuin ja suurimmaksi pelastajaksi sekä toisaalta riskialtteimmaksi uhkakuvaksi maalailtu NATO-jäsenyys ei ole kovin merkittävä asia, joten yksinkertainen enemmistö riittää sen hyväksymiseen eduskunnassa.

https://yle.fi/a/74-20012557

Onko se pieni vai suuri asia, että Suomi sitoutuu osallistumaan sotaan minkä tahansa muun NATO-maan aluetta kohtaavan hyökkäyksen tapauksessa? Miten tuon nyt ottaa.

Sanotaan nyt niin, että jos kannattaisin NATO-jäsenyyttä henkeen ja vereen, ja istuisin tuollaisessa valiokunnassa päättämässä, riittääkö päätöksen tekemiseen pieni enemmistö vai suuri enemmistö, pelaisin omaan pussiin ja äänestäisin että pieni enemmistö riittää. Täysin riippumatta siitä, koenko sen olevan totta, koska kyllä politiikassa sen verran pelataan kotiin päin, ja järjestellään asioita sujumaan joustavasti.

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ion Mittler

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ion Mittler
Kirjoittanut Ion Mittler

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x