Ranskalainen europarlamentaarikko, EU:n ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja Ranskan entinen liikenneministeri Thierry Mariani (ID.) väitti, että Euroopan unioni aloittaa pian neuvottelut Venäjän kaasutoimituksista. Mariani ilmaisi mielipiteensä Izvestian haastattelussa.

”Uskon, että neuvottelut Venäjän kaasutoimituksista alkavat muutaman kuukauden sisällä. Toistaiseksi Euroopan pääkaupungit pelkäävät aiheuttaa tyytymättömyyttä Washingtonissa tai tulla Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyn kiristämiksi”, Mariani sanoi.

Mariani huomautti, että leudon talven johdosta sähkökatkot eivät ole vielä vaikuttaneet väestöön. Hän lisäsi kuitenkin, että Euroopan valtiot näkevät strategiansa välttää kontakteja Venäjään pitkällä aikavälillä suhteellisen mahdottomaksi.

“Nesteytetty maakaasu on kallista, löydetyt vaihtoehdot eivät vielä toimi, eivätkä ryhmäostot näytä toimivan”, Mariani totesi.

Marianin mukaan suhteet EU:n suureen naapuriin Venäjään on pitkällä aikavälillä palautettava ja suhteiden uudistaminen tekisi EU:sta vähemmän riippuvaisen Qatarin kaltaisista valtioista, joiden kanssa Euroopan maat ovat lähentymässä etääntyäkseen Venäjästä.

Lähde: EuroWeekly News

Kuvituskuva: OSCE, CC BY-SA 2.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Make
Make
11 kuukautta sitten

Oli jo odotettavissa että tällänen uutinen tuleeContact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x