Nykyinen talousjärjestelmämme on luhistumispisteessä ja jotain uutta kannattaa keksiä tilalle ennen kuin tämä täysin korruptoitunut järjestelmä romahtaa euron romahtamisen myötä ja sen jälkeen sitä uutta järjestelmää aletaan rakentamaan kaaoksessa.

Joten tässä kirjoituksessa tapailen sanoja yhdistelemällä niinkin kunnianhimoista asiaa kuin uutta talosjärjestelmää, jonka perusta ei välttämättä edes olisikaan raha.

Sinällään raha on ihan oiva vaihdonväline ja käymme myös rahaa sekä sen koostumusta tässä kirjoituksessa läpi nopeasti ja huterasti.

Sykäyksen tälle postaukselle antoi dokumentti Martin Armstrongista ja siinä myös kerrottiin miten nykyinen talousjärjestelmämme toimii tai siis ei toimi.

https://www.youtube.com/watch?v=Ie0Tlswf7Pc

Martin Armstrongin näkemyksiä kannattaa kuunnella vaikkapa Youtubesta ja hänen blogiaan kannattaa käydä lukemassa.

Itse suhtaudun häneen vähän ristiriitaisesti.

Silti hänen näkemyksistään saa ihan toisenlaisen näkemyksen talouteen kuin miten viralliset tahot haluaisivat sinun suhtautuvan siihen.

Netti mahdollistaa kuitenkin sen, että antaa kaiken maailman näkemysten tulla vain framille ja luotetaan siihen, että ihmiset osaavat medialukutaidon eivätkä ole tyhmiä vaan osaavat kerätä tietoa ennakkoluulottomasti monesta eri lähteestä ja tehdä itse ne johtopäätökset tuon informaation pohjalta.

Kuten varmaan jo arvaatkin niin monelle ei todellekaan sovi se, että ihmiset itse tekisivät päätöksiä omasta elämästään omien lähtökohtiensa pohjalta.

Mitäpä jos kokeiltaisiin että menettäisimme uskomme nykyiseen talousjärjestelmään ja nykyiseen fiat – järjestelmän rahaa ja miettisimme toisiko se uusia vaihtoehtoja ja vapautta meille.

Niin kauan kuin talousjärjestelmän hallitsevin uskonto on uskomus Fiat rahaan, joka perustuu sopimuksiin ja käytännössä siihen, että kyllä se velallinen maksaa sen velan jonka pankki velalliselle antaa, niin yhteiskunnat velkaantuvat koko ajan ja siitä hyötyvät vain pankkiirit.

Lisäksi törkeä salaisuus on se, että tuota velkaa ei ole tarkoituskaan maksaa länsimaisissa yhteiskunnissa takaisin…ikinä.

Se miksi tätä ihmiskuntaa ja yksilöä orjuuttavaa järjestelmää ylläpidetään yhä, niin ihan sen takia, että maailmaa hallitsee pieni eliitti, jonka etuja tuo uskomusjärjestelmä palvelee.

Toisinsanoen ihmiskunta orjuutetaan tällä hetkellä tällä mädällä fiat – rahalla, joten on hyvin tärkeää, että meidän yksilöinä kannattaa alkaa ihan oman hyvinvointimme takia arvottamaan asioita vähän muilla asioilla kuin nykyisellä rahajärjestelmällä.

Rahaa ei esiinny luonnossa vaan se on ihmisten keskenään aikoinaan tekemä sopimus jolla työtä, palveluja ja tavaroita vaihdetaan ja arvotetaan keskenään.

Eivätkä esimerkiksi muurahaiset tarvitse rahaa ja silti työtä tehdään sekä yhteiskunta pyörii ihan hyvin.

Maapallon eläinroduista vain ihminen on halunnut orjuutta itse itsensä itse kehittelemäänsä vankilaan.

Orjuus tarkoittaa käytännössä Suomessa tätä: stressi painaa ja työtä pitää tehdä paljon ja mitä enemmän teet työtä, niin sitä enemmän verottaja ottaa sinulta.

Siihen päälle vielä keinotekoisesti luodut sähkön- ja ruuan hinnan korotukset, niin työtätekevälle ihmisille ei jää juurikaan mitään käteen.

Ja tämä kaikki on tehty ihan suunnitellusti ja nykyisten päättäjiemme sieunauksella koska he hyötyvät siitä, että eivät piittaa meistä tai Suomesta paskan vertaa.

Verorahat taas menevät valtaosin kansainvälisille pankkiireille korkoina ja erilaisina palkkioina sekä tietenkin se päävelka pysyy ja kasvaa.

Länsimaissa orjuus on ennen kaikkea työväestön mielessä ja tilanne on vähän sama kuin se, että hevonen on sidottu narulla tuoliin: hevonen itse luulee, että se ei pääse liikkumaan ja on sidottu, vaikka pienellä liikkellä tuoli suorastaan lentäisi hevosen perässä jos hevonen lähtisi juoksemaan.

Ihan sama asia rahan ja yksilön kanssa: sillä on se valta minkä mielemme antaa sille, ei yhtään sen enempää.

Ja elämässä on nyt toki muitakin parempia arvoja kuin raha ja pyhempiä tavoitteita kuin tienata enemmän kuin naapurinsa, kuten vaikkapa kirjoittaa kirja.

Niinpä tuon nopeasti vähän omat erilaiset näkemykseni siihen miten minun mielestäni taloutta kannattaisi uudistaa.

Lähdetään siitä, että unohdetaan koko fiat – rahajärjestelmä ja aletaan miettiä, että voitaisiinko vaikkapa alustavasti luoda toisenlainen raha- ja vaihtojärjestelmä tämän väärin toimivan päälle.

Eikä se ole edes utopiaa vaan sitä on kokeiltu ja yhä kokeillaan tämän päivän Suomessa.

Se mistä siis nyt kirjoitan ja puhun, niin se talous- ja rahajärjestelmä on tällä hetkelläkin Suomessa olemassa.

Puhun tietenkin aikapankeista.

Minusta aikapankki toimintaa kannattaisi kehittää edelleen Suomessa.

Ideana aikapankeissa on siis se, että ihmiset vaihtaisivat tasa-vertaisesti työsuorituksia keskenään.

Verottaja pääsi aikoinaan sotkemaan kuvioita kun sotki rahan tähän kuvioon, joten kannattaisi unohtaa koko raha nyt ainakin aluksi.

Aikapankeissa ihmisten keskinäinen solidaarisuus kasvaisi ja myös ihmisten vuorovaikutus sekä keskinäinen kommunikaatio kehittyisi, mikä Suomessa nyt ylipäätään vaatii vieläkin vähän hiomista.

Työ voi olla samanarvoista jos ihmiset, ei siis verottaja päättävät niin.

Aikapankki toimintaa yritetään voimakkaasti nimenomaan kitkeä niin, että vedotaan siihen, että ihmisten työsuoritukset ovat eriarvoisia ja sitten kun on luotu ihmisten mieliin se, että työ on eriarvoista niin verottaja haluaa verottaa tuosta erotuksesta.

Kansantaloudellisesti mitätöntä, mutta estää tehokkaasti mielekkään työn syntymistä Suomeen.

Lisäksi tällä myös halutaan luoda koko ajan kuvaa A ja B luokan ihmisistä ja tuota erottelua koitetaan luoda keinotekoisesti nimenomaan niin, että ihmiset arvottaisivat toisiaan suhteessa fiat – rahaan.

Ihmisten halutaan siis nostattavan itseään toisten ihmisten kustannuksella arvojärjestelmällä joka perustuu velkaan eikä mihinkään reaalitalouteen.

Rahaa ei ole olemassa ylipäätään muualla kuin ihmisten mielissä ja edes sellaista rahaa jolla olisi arvo kuten että sen arvo pohjautuisi vaikkapa kultakantaan, niin sitäkään ei ole ollut pitkään aikaa.

Raha on pelkkä uskomusjärjestelmä nykyään ja nykyinen talous- ja rahajärjestelmä on niin kauan olemassa kuin me kollektiivisesti uskomme siihen.

Sitten kun massat heräävät ja alkavat toimia nykyisen talous- ja rahajärjestelmän vastaisesti, niin uusi järjestelmä tai uusia järjestelmiä syntyy.

Ei tule mitään kaaosta mitä eliitti haluaa uskotella, vaan vanha päättyy ja uusi alkaa, niin kuin ihmiskunnan historiassa pitemmällä juoksulla on aina käynyt.

Mitä jos nyt mentäisiin utopian maailmaan ja mitä jos voitaisiin rakentaa uusi talousjärjestelmä jossa tavarat, palvelut ja työ vaihtuisi ilman rahaa ja tavaroita, palveluita sekä töitä arvotettaisiin keskenään toisiinsa.

Nettiin voisi rakentaa ehkä jonkinlaisen uuden pörssin jossa koitettaisiin saada nuo palvelut, työ ja tavarat jonkinlaiseen balanssiin keskenään, jos se kollektiivinen toiminta mikä muurahaisilla pelittää ei vielä meillä ihmisillä pelitä.

Meillä on jo Huuto.net jossa ihmiset päättävät myytävien tavaroiden arvon, miksei työn suhteen voisi kokeilla jotain samankaltaista.

Jos kerran asioita, töitä, palveluja, tavaroita pitää ylipäätään arvottaa keskenään, niin voitaisiinko edes yrittää rakentaa joku uusia tapa arvottaa noita asioita kuin, että niitä nyt arvotetaan fiat -rahalla?

Kyllä minulla ei ole antaa valmista uutta järjestelmää, vaan enemmänkin utopistista pohdintaa mikä on näinä aikoina erittäin harvinaista.

Ja totta kai ongelmia tulisi sekä joku keksisi porsaanreikiä, eikä keinotteluakaan voisi estää kun uuteen aikaan ja maailmaan menisimme.

Silti voitaisiin kokeilla lähteä luomaan jotain uutta talousjärjestelmää eikä luotettaisi tähän vanhaan, koska kaikki tietävät, että se ei koskaan tule kuntoon, koska sen ei edes haluta tulevan kuntoon.

Nykyinen järjestelmä ruokkii sitä, että 100 ihmistä omistaa saman verran kuin 3,5 miljardia ihmistä yhteensä tai jotain sinnepäin.

Eikä tämä itseään eliittiniä pitävä sakki halua nykyistä talousjärjestelmää vaihtaa sellaiseen jossa 3,5 miljardin ihmisen varallisuus alkaisi kasvaa 100 rikkaimman kustannuksella.

Jos maailman 100 rikkainta ihmistä menettäisi 99 prosenttia omaisuudestaan, niin he olisivat silti rikkaita, että en aina jaksa ymmärtää tuota omaisuuden perässä tolkutonta juoksemista ja älytöntä ahneutta.

Mikäli se ei sitten johdu psykopatiasta, että empatiaa vaan muita ihmisiä kohtaan ei löydy ja mieli on sen verran rikki, että ei käsitä sitä, että loppupeleissä koko ihmiskunta on samassa veneessä.

Ainoa vaihtoehto on siis se, että kollektiivisesti lähdetään rakentamaan uutta talous- ja rahajärjestelmää vaikka totta kai kaikki uuteen meno pelottaakin pirusti.

Uuteen vain on mentävä jos vanha ei toimi tai aiheuttaa ongelmia.

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

jarno jäppinen

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
jarno jäppinen
Kirjoittanut jarno jäppinen

Kirjailija Kyminlinnan puolustaja Erittäin tunnettu koulukiusattu.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x