Burkina Fason sotilasjuntta on karkottanut Ranskan suurlähettilään, viranomaiset sanoivat maanantaina 2. tammikuuta. Länsi-Afrikan maa on pyrkinyt kehittämään läheisempiä suhteita Venäjään.

Hallituksen tiedottaja Jean-Emmanuel Ouedraogo vahvisti Associated Pressille, että suurlähettiläs Luc Halladea pyydettiin lähtemään, mutta ei antanut lisätietoja. Ranskan suurlähetystö kieltäytyi kommentoimasta.

Burkina Faso on kärsinyt al-Qaidaan ja ISIS -ryhmään liittyvästä väkivallasta, joka on tappanut tuhansia ja lähes 2 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

Nykyinen sotilashallinto kaatoi edellisen juntan viime vuonna väittäen, että se ei ollut tehnyt tarpeeksi taistelujen lopettamiseksi. Edellinen juntta oli kaappasi vallan siviilihallitukselta kuukausia aiemmin samasta syystä.

Ranska-vastaisuus on kasvanut entisessä Ranskan siirtokunnassa Burkina Fasossa sen jälkeen, kun uusi junttajohtaja Ibrahim Traore otti vallan viime syyskuussa.

Viime kuussa pääministeri Apollinaire Joachim Kyelem de Tambela vieraili Venäjällä vahvistaakseen suhteita ja lujittaakseen ponnisteluja ääriliikkeiden torjumiseksi alueella.

Jihadistit ovat piirittäneet kaupunkeja estäen ihmisiä liikkumasta vapaasti ja luoneet humanitaarisen kriisin, joka ajaa kymmeniätuhansia nälkään.

Lähde: Le Monde

Kuvituskuva: Burkina Fason sotilaita terrorismin vastaisessa harjoituksessa, U.S. Army Africa, CC BY 2.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x