Syyrian armeija sanoi maanantaina, että Israelin ohjusisku sulki hetkellisesti Damaskoksen kansainvälisen lentokentän. Armeija sanoi, että ohjukset osuivat kohteisiin myös Etelä-Damaskoksessa tappaen kaksi Syyrian asevoimien jäsentä ja aiheuttaen jonkin verran vahinkoa.

Viime vuonna Israel tehosti iskuja Damaskoksen kansainväliselle lentokentälle sekä muille siviililentokentille häiritäkseen Iranin asetoimituksia Syyrian ja Libanonin liittolaisille.

Syyria keskeytti lennot Damaskoksen lentokentällä kesäkuussa lähes kahdeksi viikoksi sen jälkeen, kun Israelin iskut aiheuttivat laajoja vahinkoja muun muassa kiitoradalle ja terminaalille.

Israel pommitti lentokenttää uudelleen syyskuussa, jolloin se iski myös maan toiseksi suurinta siviililentokenttää vastaan pohjoisessa Aleppossa. Pommitukset sulkivat Aleppon lentokentän useiksi päiviksi.

Kommentti:

Israel on pommittanut naapurimaataan Syyriaa herkeämättä. Kansainväliset uutistoimistot ovat raportoineet tapahtumista, mutta naapurimaataan pommittavan Venäjän toimien kauhistelusta kiireiset agendamediat eivät ole ehtineet nostaa otsikoita länsimaiden liittolaisen Israelin toimista.

Sama hiljaisuus on koskenut Suomen ja Ruotsin Nato-kosiskelun kohteena olevaa Turkkia, joka on saanut viime kuukaudet huseerata kaukana negatiivisen huomion keskipisteestä, mitä tulee rakettien ampumiseen naapurimaiden puolelle.

Miten se nyt sopisikaan kuvaan, että kesken pyhän Venäjä-kauhistelun suuri yleisö saisi tietää, että tietyt liittolaisemme pommittelevat naapureitaan hiljaisen hyväksyntämme saaneina?

Lähde: Reuters

Kuvituskuva: Bangin/Wikimedia Commons, CC BY 3.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x