Ukrainan joukkoja kouluttavan yksityisen Mozart Groupin perustaja ja entinen Yhdysvaltain merijalkaväen komentaja Andrew Milburn kertoi kokemuksistaan työskentelystä Ukrainassa Team House -podcastissa. Asian toi suuren yleisön tietoisuuteen The Grayzone -verkkolehden päätoimittaja Max Blumenthal twiitissään tapaninpäivänä.

Milburnin mukaan Ukraina on korruptoitunut, sekaisin oleva yhteiskunta, jota johtavat sekaisin olevat ihmiset. Millburn käytti englanninkielistä ilmausta “fucked-up”.

Milburn kertoi Ukrainan sotilaiden myös “tappavan antautuneita miehiä” ja tekevän “julmuuksia”.

Vielä syksyllä New York Times maalaili Milburnia artikkelissaan “saman Ukraina-mielisen hengen ohjaamaksi, joka on pannut kelta-siniset liput heilumaan kautta länsimaiden”. Sitä mukaa, kun viski virtasi The Team House -podcastissa, Milburn alkoi maalata synkempiä kuvia siitä, mitä hän näki Ukrainassa.

Itsenäinen tutkiva journalisti Caitlin Johnstone huomautti twitterissä Milburnin olleen yksi lähteistä CBS Newsin raportille, jonka mukaan aseita katoaa Ukrainasta myytäväksi pimeillä markkinoillä. CBS veti tarinan häpeällisesti pois levityksestä Ukrainan hallituksen painostuksesta.

Lähteet: Twitter/Max Blumenthal, Twitter/Caitlin Johnstone, Consortium News

Kuvituskuva: Ukrainan presidentin kanslia, CC BY 4.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x