World Economic Forum, eli lyhyemmin WEF, järjestää Sveitsin Davosissa 16.-20.1.2023 vuotuisen konferenssinsa, johon kokoontuu maailman poliittista ja taloudellista kermaa keskustelemaan maailman asioista, ilman median häiritsevää läsnäoloa. Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista yritysjohtajista on kuitenkin poissa joukosta: Elon Musk vastasi kieltävästi kutsuun osallistua Davosin kokoukseen, selittämättä asiaa tarkemmin, miksi hän ei halua osallistua:

https://twitter.com/elonmusk/status/1606559431881285632

Tutkivien journalistien julkaisu The Dossier arvioi omissa spekulaatioissaan, että Elon Muskista ja hänen Twitteristään on ehkä tulossa persona non grata WEF-eliitin keskuudessa, koska Musk on tehnyt Twitterin moderoinnin linjassa pesäeroa muihin suuriin sosiaalisen median alustoihin. Twitterissä on nykyään sallittua sanoa monia asioita, joista joutuisi bannatuksi muissa suurissa sosiaalisen median palveluissa — ja joutui aiemmin myös Twitterissä.

https://dossier.substack.com/p/world-economic-forum-cancels-twitter?utm_medium=reader2

27.12.2022 julkaistussa artikkelissaan The Dossier kiinnittää huomiota siihen, että WEF ei anna suoraa linkkiä omalle Twitter-tililleen sivulla, jolla esitellään sosiaalisen median kanavat, joiden kautta voi seurata tulossa olevaa Davosin kokousta. Twitterin hashtag #wef mainitaan kylläkin, mutta ei WEF’in virallisen Twitter-tilin suoraa linkkiä.

https://www.weforum.org/agenda/2022/12/how-to-follow-davos-2023/

Jos The Dossierin toimittajat olisivat olleet tarkkasilmäisempiä, he olisivat ehkä tehneet saman huomion kuin minä tein, tutustuessani tähän tilanteeseen tänään: WEF on lopettanut Twitter-tilinsä käytön melkein kokonaan 16.12.2022. Siihen asti WEF on julkaissut Twitter-tilinsä kautta monta tiedotetta päivässä vuosien ajan, yhteensä 173.000 viestiä. Mutta 17.12.2022 alkaen WEF on julkaissut yhteensä vain 3 tiedotetta Twitterissä, joka ei tee paljoa enempää kuin yksi viesti viikossa. Facebookissa WEF jatkaa tiedotteiden jakamista entiseen tahtiin, monta viestiä päivässä.

https://twitter.com/wef

https://www.facebook.com/worldeconomicforum

Elon Musk ei mainitse 24.12.2022 julkaistussa Twitter-viestissään, milloin hän kertoi WEF-organisaatiolle kieltäytyvänsä kutsusta osallistua Davosin kokoukseen. Kuka tietää vaikka näillä asioilla olisi ajallinen ja looginen yhteys, että Musk olisi kertonut kieltäytymisestään 16.12.2022, ja sen jälkeen WEF on lopettanut Twitterin käyttämisen melkein kokonaan. Niin sanotusti sukset ristiin, tehdään pesäeroa ja katkaistaan yhteistyötä.

En löydä sellaista tietoa, että Twitter-yhtiö olisi kuulunut WEF’in tukijoihin edes ennen Elon Muskin aikakautta. Vuosi sitten luettelin blogissani tunnettuja yhtiöitä, jotka rahoittavat WEF’in toimintaa. Mainitsin blogissani Googlen ja Facebookin, mutta en Twitteriä, jota ei löydy sivulta jossa listattiin WEF’in rahoittajat vuodelta 2020 — jolloin Elon Musk ei vielä omistanut Twitteriä. Twitter ei ehkä ole ollut aiemminkaan yhtä läheinen kumppani WEF’ille kuin esimerkiksi Google ja Facebook (nykyään Meta).

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/mita-pitaisi-ajatella-suomenkin-poliittisen-eliitin-ygl-salaseuran-suuresta-nollauksesta/

Täytyykö tässä kaivaa popcornit esiin: onko superrikkaiden ihmisten keskuudessa erimielisyyksiä siitä, minkä verran tavallisella kansalla on hyvä olla sananvapautta internetissä? Onko globaalin taloudellisen eliitin keskuudessa suorastaan riitaa kansalaiskeskustelun moderoinnin linjasta? Kuinkahan tässä käy, Elon Musk vastaan muut globaalit oligarkit? Yleensä tällainen asetelma ei tiedä hyvää sille yhdelle, joka on kaikkia muita vastaan. Ne kaikki muut keksivät kyllä lopulta jonkun rikoksen sille yhdelle, jonka tiedetään olevan syyllinen vääränlaiseen ajatteluun.

Pidä ikkunat tiukasti kiinni, ja kävele varovasti portaissa, Elon.

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ion Mittler

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ion Mittler
Kirjoittanut Ion Mittler

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x