Vapauden liiton toinen varapuheenjohtaja Niko Kauko nosti twitterissä torstaiaamuna esiin kysymyksen, miksi Suomi ei voi ostaa sähköä Venäjältä, vaikka valtionyhtiö Fortum tuottaa samaan aikaan suuret määrät sähköä ja lämpöä venäläisille.

“Valtionyhtiö Fortumin voimalat Venäjällä jauhavat suuria määriä sähköä ja lämpöä venäläisille. Samaan aikaan valtiojohto pitää mahdottomana, että Venäjältä ostettaisiin sähköä suomalaisten karmeaa tilannetta helpottamaan. Iso bisnes kyllä saa pyöriä, kansalla ei ole niin väliä”, Kauko kirjoittaa.

Fortum kertoo verkkosivuillaan energiantuotannostaan Venäjällä. Fortumin sähköntuotantokapasiteetti Venäjällä on vuoden 2021 tietojen mukaan 4,7 gigawattia (GW) ja lämmöntuotantokapasiteetti 7,6 gigawattia. Vuonna 2020 Fortumin sähköntuotanto Venäjällä oli 28,6 terawattituntia (TWh) ja lämmöntuotanto 17,1 terawattituntia.

Venäjän valtion omistama energiayhtiö Inter RAO (IRAO.MM) lopetti sähkön tuonnin Suomeen toukokuussa alkaen, koska siitä ei oltu maksettu.

Inter RAO ei ollut saanut maksuja yleiseurooppalaisen sähköpörssin Nord Poolin kautta myydystä sähköstä 6. toukokuuta jälkeen, yhtiön suomalainen tytäryhtiö RAO Nordic sanoi.

Sähkön tuonti Suomeen keskeytettiin lauantaina 14. toukokuuta 2022 “toistaiseksi”, suomalainen kantaverkko-operaattori Fingrid ilmoitti.

Fingrid ilmoitti tuolloin, että suomalaisille toimituksille ei ole uhkaa ja Venäjän sähkön osuus Suomen kokonaiskulutuksesta on noin 10 prosenttia.

Lähteet: Twitter/Niko Kauko, Fortum, Reuters

Kuvituskuva: Pexels free photos

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

8 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
p.grandell
p.grandell
11 kuukautta sitten

suomi ja suomen kansa hieno maa ja ihmiset, politikointi on vain persiistä, kunpa saisimme valtiovaltaan fiksummat henkilöt, tämä hallitus on karmea oman kansan tuhooja, sionistien ja Eu.n juoksupoika.

pöh
pöh
11 kuukautta sitten

Suomalaiset on kuuliaista ja nörää kansaa, siksipä kaikki kusetus täällä menee läpi, vähän nyrkkiä puristetaan ja siinä se.
Nythän EU vaatii meiltä kuulemma 7000 miljoonaa “koska hiilinielut on vähentynyt 60% kahdessa vuodessa”
Ei muuten ole, vaan metsää on enemmän kuin 2020, ja kaiken lisäksi enemmän kuin missään muussa euroopan maassa.
Myöskin koko EU alueen suojelluista metsistä yli 50% on jo ennestään Suomessa.

pöh
pöh
11 kuukautta sitten
Vastaa  pöh

Tää koko EU/ilmasto touhu on semmosta että meillä ois järkevintä polttaa kaikki metsät pois.
Niin sairaaks tää on menny.
Ja Suomessa yksikään puolue eduskunnassa ei taida olla sitä mieltä että pitäisi erota tästä järjettömästä EU:sta.

pöh
pöh
11 kuukautta sitten
Vastaa  pöh

Ja tosiaan tää “ennalistaminen” tai miksi sitä nyt hienosti joku haluukin kutsua.
Niin kun me nyt tässä ollaan taas jotain eu mallioppilaita, niin Suomi ei saa käyttää omia metsiään taloudellisesti, mutta joutuu maksamaan johonkin pohjattomaan miljardöörien rahastoon aina vaan enemmän mitä sitä metsää on.
Ei tässä touhussa vaan ole mitään järkeä.

Aika Paha
Aika Paha
11 kuukautta sitten

Kaikki menee täällä läpi, vittu mitä paskaa

Ois aika jo herätä
Ois aika jo herätä
11 kuukautta sitten

Suomessa tehdään nykyisin kaikki väärin ja kansa vaan äänestää samoja idiootteja.

Puolueeton
Puolueeton
11 kuukautta sitten

Sähkön osto Venäjältä alentaisi sähkön hintaa Suomessa mutta suomalaisten hyvinvointi ei ole kuulunut suomalaiseen politiikkaan viimeisten hallituskokoonpanojen aikana. Todennäköisesti tässäkin rikotaan Suomen perustuslakia ja noudatetaan EU-korruptiota.
Muista tämä seuraavissa vaaleissa. Ota selvää ja äänestä tervejärkistä ehdokasta.

Yrjö
Yrjö
11 kuukautta sitten

Jos tämä “vihreä siirtymä” vielä sähkölaskuineen jättää meidät vielä henkiin, niin odottakaa “hiillinieluja”, joilla kielletään metsien hakkuut. Metsien hakkuut on Suomen valtiolle VALTAVA verotulojen lähde, ne kun kielletään, niin kyykyssä ollaan lopullisesti.Contact Us

8
0
Kommentoi ja keskustele!x