Asikkalan keskustan valtuustoryhmään kuuluva kunnanvaltuutettu Satu Jaatinen kirjoittaa Facebook-päivityksessään, että sähkön hintakatto ei voi tulla yllätyksenä, sillä EU määräsi sekä energian voittoveron että sähkön hintakaton jäsenvaltioiden asetettavaksi jo lokakuussa.

“Asetuksessa EUn jäsenvaltiot määrättiin asettamaan “solidaarisuusmaksut ylimääräisistä voitoista” ja “markkinatulojen katot””, Jaatinen kirjoittaa.

Jaatisen mukaan EU määräsi lisäksi, että taloudelliset tukitoimenpiteet tulee kohdistaa erityisesti heikossa asemassa oleville ja likviditeettiongelmista kärsiville kotitalouksille ja energiaintensiivisille ja pk-yrityksille, joihin energian jyrkkä hinnannousu vaikuttaa.

Puskeeko SDP EU-asetusta omana esityksenään?

SDP esittää verkkosivuillaan viittä toimea sähkön hintakriisin ratkaisemiseksi. Sen esitykseen sisältyvät hintakatto, sähköyhtiöiden ylisuurien voittojen Windfall-vero, yritysten sähkönkulutuksen vähentämiseen kannustava huutokauppa, viranomaisvalvonta siihen, ettei markkinatilannetta käytetä hyväksi sekä tarkemman tiedon ja raportoinnin edellyttäminen.

SDP:n esittämät toimet näyttäisivät sisältyvän EU:n lokakuiseen asetukseen korkeisiin energianhintoihin liittyvistä hätätoimenpiteistä.

Oppositiopuolue perussuomalaiset ilmoittaa olevansa valmis tulemaan töihin vaikka jouluaattona, jotta EU:n määräämä sähkön hintakatto saadaan voimaan.

Kommentti:

Koska EU-asetus on ollut olemassa jo kaksi kuukautta, lienee kaikille selvää, että koko eduskunnan touhotus asian ympärillä on pelkkää poliittista teatteria ja irtopisteiden keräämistä kevään eduskuntavaaleja silmällä pitäen.

Lähteet: Facebook/Valtuutettu Satu Jaatinen, EUR-LEX, SDP.FI, Twitter/Perussuomalaiset

Kuvituskuva: Pexels free photos

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton
Puolueeton
9 kuukautta sitten

Hyvä että tällaiset piilotetut asiat tuodaan esille, jotta nähdään suomalaisten politikkojen petollisuus sähkön hinnoittelussa.

Ossi Tiihonen
Ossi Tiihonen
9 kuukautta sitten

Kaiken lisäksi Suomi vie sähköä Venäjälle:https://twitter.com/OssiTiihonen/status/1605241303893217280

Voimalamies
Voimalamies
9 kuukautta sitten

Teatteria teatteria ja vaalityötä vanhoilta puolueilta. Ps huutelee valeoppisitiona kuten aina, tuotantokustanne on edelleen n. 2-3snt per kwh. Repikää siitäContact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x