Saksan entinen liittokansleri Angela Merkel paljasti saksalaisen Die Zeit -lehden haastattelussa, että vuonna 2014 solmittu Minskin sopimus oli osa lännen viivytystaktiikkaa, jolla oli tarkoitus ostaa aikaa Ukrainan aseistamiseksi.

“Mielestäni vuonna 2008 keskusteltu Ukrainan ja Georgian Nato-jäsenyyden aloittaminen oli väärin. Mailla ei ollut tähän tarvittavia edellytyksiä, eikä tällaisen päätöksen seurauksia ollut täysin harkittu sekä Venäjän toimien Georgiaa ja Ukrainaa vastaan ​​että Naton ja sen avustussääntöjen osalta. Ja vuoden 2014 Minskin sopimus oli yritys antaa Ukrainalle aikaa”, Merkel sanoi.

Merkelin mukaan Ukraina käytti tätä aikaa vahvistuakseen, kuten voit nähdä tänään. Vuoden 2014/15 Ukraina ei ole tämän päivän Ukraina. Kuten näimme taistelussa Debaltsevesta (rautatiekaupunki Donbassissa, Donetskin alueella) vuoden 2015 alussa, Putin saattoi helposti ohittaa heidät tuolloin.

“Epäilen suuresti sitä, että Nato-maat olisivat voineet tehdä niin paljon silloin kuin nyt Ukrainan auttamiseksi”, Merkel sanoi.

Kommentti:

Merkelin kommentit ovat merkittävä paljastus, sillä hänen kommenttinsa indikoivat varsin selvästi, ettei Minskin sopimusta ollut tarkoituskaan panna lännen osalta toimeen rauhan saavuttamiseksi, vaan ostaa aikaa Ukrainan aseistamiselle.

Merkel sanoi ääneen myös sen, mitä Euroopan transatlantistit eivät kuuna päivänä kykene sanomaan ääneen; Vuoden 2008 Naton julkistamat suunnitelmat Ukrainan ja Georgian Nato-jäsenyyksistä olivat huonosti harkittuja ja vastuuttomia.

Muun muassa Chicagon yliopiston valtiotieteen professori John J. Mearsheimer on johdonmukaisesti sanonut, että Ukrainan sodan juuret ovat vuoden 2008 Nato-huippukokouksessa.

Lähde: Die Zeit

Kuva: Armin Kübelbeck, CC-BY-SAWikimedia Commons

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

7 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Potuttaa olla uppoavassa laivassa
Potuttaa olla uppoavassa laivassa
1 vuosi sitten

On tää länsi oikee mädännäisyyden tyyssija.

Puolueeton
Puolueeton
1 vuosi sitten

Tyyssija on vankka, koska länsimainen media tukee mädännäisyyden jatkumista. Onneksi nykyaika mahdollistaa myös Vastaan Sanomien kaltaisten medioiden olemassaolon ja niiden laajenevan lukijakunnan.
Tietoa, joka perustuu tapahtumiin, on saatavana kaikille halukkaille. Samoin on saatavana ajattelua, joka ei perustu poliittisiin tavoitteisiin vaan havaintoihin valtioiden kieroista tavoitteista. Vastaan Sanomat jatkakoon tätä erinomaista linjaansa ja tuokoon esille maailman tervävimpiä puolueettomia ajattelijoita.

Noita-akka
Noita-akka
1 vuosi sitten

Kyllähän minä tiesin että Merkel oli sika ja sen ainoa tehtävä oli tuhota vahva Saksa Helmut Kohlin jälkeen. Mutta että en minä arvannut että se nyt paljastuksillaan pyrkii puhtaaksipesemään oman historiansa, vähän sen jälkeen kun se pronssinen hevospatsas patjastettiin jossa se näyttää viittomakielistä sanaa “vagina”. Joka tietysti osoittaa uskollisuutta vapaamuuraareille/maailmanvaltiaille naisten puolelta.

Mutta niin tai näin, Saksan tuhoaminen on täydessä vauhdissa. Ja kukapa muu kuin Osti-Angela teki tuhoisimmat liikkeet. Heittäen mm. Saksan lipun lattialle. Kuka muistaa?

YK:n agendat ovat suoraan kuin DDR:n vihreän aatteen oppikirjasta jossa lapset käännytettään vanhempiaan vastaan ja vihreä aate tuhoaa läntisen hyvinvoinnin. Ja hyvinhän Merkel & kumppanit ovat tuhonneet koko EU:n hyvinvoinnin.

Kimmo Leino
1 vuosi sitten

Koko EU tulee osoittautumaan rikollis-organisaatioksi; joka haluaa hallita ennen suvereeneja maita, kuten Suomea .

Ensimmäiset pidätykset on nähty; mutta suuri voitto odottaa: EU-äänestyksissä luvattiin kansalasille ihmisoikeuksia.

Suomen osalta lupaus on petetty ja Suomea EI ole haastettu oikeuteen kuten Puolaa ja Unkaria aiotaan; vaikka syytä olisi enemmän !

Suomen “perustuslain” 118 § 3 momentti … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

Poliisi ei saa tutkia: EOA päätös 876/2/05 : Poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.

Syyteilmoitus Valtakunnansyyttäjänvirastoon jätetty 9.12. 2005 Ja tutkimatta jäi, vaikka PL 118 § astui voimaan 2011 … näköjään sovelletaan TAKAUTUVANA.

Tätä EIT ei suostu tutkimaan ( EIT 24221/06 Leino versus Suomi ); EOA kansliapäätös 1350/4/08 ; EIT tuomarin jääviyksiä ei voida tutkia, vaikka kysymyksessä olisi Suomen valtion valitsema henkilö; joka siis “seuloo” pois käsittelystä Suomen työpaikkaansa koskevaa aineistoa ! ( nykyisin suoraan seulotaan 97 – 99 % ; lähde oikeusasiamiehen vuosiraportit eduskunnalle ).

Meille siis luvattiin äänestysasiakirjoissa ihmisoikeuksia; ja saimme P…aa.

Nämä tiedot 3.12. 2022 Porissa annettu Europarlamentaarikko Laura Huhtasaarelle 20 – 30 todistajan läsnäollessa; kuinkahan nopeasti EU lakkauttaa Suomen “perustuslain” IHMISOIKEUDETTOMUUPYKÄLÄN ?

Sekä laittaa EIT:n ruotuun RIKOSTUTKINNALLA Suomen ihmisoikeusloukkausten peittely-organisaationa !

Odotan toimenpiteitä Laura ! ( kansamme pelastaja tai vihollinen ; it your choice )

Koska lehdistö uutisoi Suomen ihmisoikeusloukkaus-tutkinnasta ?

Yrjö
Yrjö
11 kuukautta sitten

EU määräsi pakotteita. EU määräsi sanktioita. Kuka on tämä EU?

EU leikkii suurvaltaa. Ketkä? Kenen mandaatilla?

trackback

[…] Saksan entinen liittokansleri Angela Merkel myönsi hiljattain saksalaisen Die Zeit -lehden haastattelussa, että vuonna 2014 solmittu Minskin sopimus oli osa […]

trackback

[…] joulukuussa Saksan entinen liittokansleri Angela Merkel paljasti saksalaisen Die Zeit -lehden haastattelussa, että vuonna 2014 solmittu Minskin sopimus oli osa lännen viivytystaktiikkaa, jolla oli tarkoitus […]Contact Us

7
0
Kommentoi ja keskustele!x